reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ewelina cwicze i nie mam typowej diety. Poprostu jem tylko do godz 17 i unikam tluszczu, slodyczy, ziemniakow. Generalnie staram sie pilnowac ilosci zjedzonych kalorii. Mniej wiecej 1000 dziennie. Pije duzo wody i zielonej herbaty.
O diecie opartej na bialku nie slyszalam. Poza tym ja bym nie wytrzymala na typowej diecie. U mnie jest problem z tym, ze ja lubie jesc i np. jesli mam na cos naprawde ochote to to jem, ale bardzo malo, jesli jest kaloryczne i poprostu sobie odliczam te kalorie, wiec tego dnia zjem mniej niz zwykle:-).
Z doswiadczenia wiem, ze jesli sie ktos za bardzo ogranicza to dlugo na takiej diecie nie wytrzymuje:tak: Przynajmniej u mnie tak bylo:tak:;-)
Juz sie przekonalam, ze nic nie dziala tak jak cwiczenia:tak: Ciezko ruszyc d....sko ale warto. I samopoczucie odrazu lepsze.
Trzymam kciuki za Ciebie...

Co tu takie pustki znowu????

Mam pomysl, zeby sie dolaczyla do nas reszta kobitek, ktora chce schudnac:-)
Bysmy sie dopingowaly nawzajem. Moze utworzymy nowy watek o dochodzeniu do formy po ciazy :-D

Ostatnia edycja:
reklama
halo halo dotarłam i ja....

dzisiaj super sie jechało... głowne drogi zupełnie przejezdne , nie wiem tylko co jutro bo jade pociągiem... hehe

doczytałam o piżamach... o ja tez nie lubie bez, ani w koszulach, najlepiej w spodniach pizamowych bo koszula sie zadziera i plecy na wierzchu:)

witajcie:-)
madziula jakie plecy tyleczek na wierzchu:-D:-D:-D
milka ta dietka na bialku to dieta dukana kiedys na niej bylam i nigdy nie bylam glodna - bo lubie nabial i warzywka. Moj kuzyn z laska zjechali po ok15 kg przez 3-4 miesiace.

no fakt ja mam NETA i juz moge pisac to akurat wy nie piszecie. DZIEKI:-D:-D

ewelina hahaha dupa jak dupa ale mi sie zawsze koszula zadzierała po piersi, i nerki gotowe....

ja od lat przestrzegam jednej diety MŻ hehehe chyba wszyscy ją znają :)

Hah Madziula ja taką dietę będę musiała zastosować po porodzie:-D
A ja dzisiaj na usg byłam.
Mała waży już 1664g i nadrobiła dużo w porównaniu z 20 tygodnia (; A położna mnie zaskoczyła i mam kolejne usg 13 lutego :-D te już na pewno będzie ostatnie.

Co do spania to ja muszę mieć spodnie, inaczej spać nie umiem (;

Ewelina a jaka ta dieta bialkowa? ja od jutra (po dlugim namysle ) ide na norweska... zobaczymy o mi tego wyjdzie... ;)

Agss no to rosnie Ci malutka, ooj zbliza sie powoli juz do rozwiazania :D

Ja dzisiaj nie wychylilam nosa z domu :D zimno... moj B przyjechal z pracy o 12 caly mokry... pracowali od 6.30 na dworze w zimnej wodzie :/

SPODNIe OD PIZAMKI GORA:-D:-D:-D:-D

Agss jak fajnie takie malenstwo nosisz pod serduchem:-). Termin zbliza sie wielkimi krokami:-):-). Trzymaj sie kobieto
Berni spr pod nazwa dieta dukana, skrt- przez 5 dni jesz bialko, pozniej jesz 5dni bialko i 5 dni bialko z warzywkami. Jest duzo przepisow i porad
Dieta Dukana - nieoficjalna strona zwolenników diety proteinowej w Polsce Wlasnie studiuje ta stronke
a twoja dietka na czym polega

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelina, bo niby tak jest, ze bialko spala weglowodany. Ja sama diety zadnej z przepisu nie stosowalam, po prostu nie zawsze mam ochote na sniadanie zjesc jajko czy cos tam, sama jem na co mam ochote, ale wykluczylam tez pewne produkty podobnie jak Milka.

Sciagnelam super aplikacje na komorke, ktora dzieli produkty spozywcze na grupy : zielone, zolte i czerwone, ta sa grupy tych lepszych i gorszych produktow spozywczych i tam zalecaja zeby najwiecej jesc zielonych, mniejsza czesc zoltych i najmniej tych z czerwonej grupy. Pomoce, duzo wskazowek itd. Obkupilam sie w warzywa, dodatki do salatek (orzeszki piniowe, jogurt grecki itd) i codziennie na jeden posilek spozywam pyszna zieleninke z tunczykiem albo kurczakiem czy tez z samymi warzywami.

Mniej zrec sie u mnie nie sprawdza bo nie lubie byc glodna :eek:

Kiedys jadlam zdrowiej, ale w ciazy sie rozleniwilam i jadlam to samo co moj maz , a ten z kolei chce przybrac na wadze (cholera, ze tez jemu nie wychodzi a mi byle co w uda idzie)

Berni wspolczuje... Oby tylko jakiegos chorobska nie zalapal... Ja az nie moge patrzec, jak czasem moj maz wraca zmeczony z pracy. No , ale tak to juz jest, kiedys biegali za mamutem, teraz mamuta sie lapie w pracy.

A ja tak do was pisze i zerkam na Adasia a jak byl na macie tak teraz sie znalazl na dywanie nie wiem jakim cudem. Ciii krewetka mala, nie poddaje sie. Lapie za te wlosy z dywanu i sie odpycha nogami :-D

Agss to na kiedy termin? Marzec?

Do góry