reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzięki dziewczyny, fakt rośnie Mała, rośnie :)
Jeszcze trochę, chociaż teraz odliczam do 15 lutego - mój ostatni dzień pracy przed macierzyńskim :)

Ayni termin na 19 marca, chociaż z usg wychodzi trochę póżniej bo jednak jest Mała poniżej tej ich średniej...
A wiesz że mój też usiłuje przybrać na wadze i nic z tego... może jeść co chce i nic. Nie ma sprawiedliwości :-D

reklama
agss to fajnie bo bedzie juz po zimie, wiec kombinezony na maluszka odpadaja
ayni mi tez zaraz w ude i bebech idzie, tragedia. Tez nie cierpie byc glodna na diecie

Moj znow jak przytyje to zawsze w ciagu 2 dni gubi brzuch i spada 4 kg, tez bym tak chciala:tak:

Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie----moj tez nie moze przytyc.........a gdyby tak mozna bylo troche mu oddac;-):-)
Agss jejku jak tez czas leciiiiii. Niedawno do nas dolaczylas z fasolka w brzuszku a tu masz. Wielkie bobo takie :-)
Ewelina no wlasnie, ja bym nie dala rady jesc samych bialek.
Ayni uwazaj na grecki jogurt bo ma duzo kaloriii, chyba, ze dietetyczny 0%...
Berni a norweska na czym polega?

Berni oby nic poważnego... mój kiedyś ni stąd ni zowąd dostał zapalenie płuc......

Martynka się juz też turla na wszystkie strony.... w jednej chwili leży na brzuszku a nogi wiszą miedzy prętami w boxie a za 3 sekundy juz jest na drugim końcu na plecach.... nawet nie wiem kiedy ona sie tak giba hahahah

u nas zębów ni widu ni slychu... chodź na dole zauwazyłam ze na dziąsle takie białe się zrobiło.... no ale nie jestem pewna czy to mogłoby być to.... czasami zaglądam do buzi na kontrole :D

Jak ja nie lubie grejfrutow :no: Chyba ze z tona cukru to mniam:-)

Berni zeby Was nie pozarazal.

Kiedys czytalam o diecie polegajacej na jedzeniu czego sie chce, ale o rownych porach codziennie i tylko przez 8 godz dziennie, czyli np. od 9 do 17. Niby przez pierwszy tydzien sie chudnie do 5 kilo a w miesiac 10. Ma to niby uregulowac przemiane materii. Ja tak mniej wiecej jem, no ale w tydzien nie schudlam tyle.

Madziula postukaj lyzeczka to bedziesz wiedziala czy juz cos tam wychodzi.

Milka no wlasnie tego sie obawiam... :( ledwo co nam przeszlo i teraz znowu mialoby nas zaatakowac... o nie.... :/

No ja juz zakupilam warzywka i jajka na 2-3 dni :D zeby mi nie zabraklo :D zobaczymy co z tego wyjdzie, grejfrutów to i ja za bardzo nie lubie ale postaram sie dac rade :D za to jajka uwielbiam :)

Madzia dzieci sa sprytniejsze niz nam sie wydaje :D moj to takie miny strzela ze padam ze smiechu :D

Stary sposób z łyżeczką najlepszy, chociaż u mnie wystarczyło podać Małej palec. Bo Ona wszystko do buzi i wystarczyło jedno ugryzienie żeby wyczuć. No a dzisiaj gorączki dostała ponad 38, ale nic więcej ani kataru ani kaszlu więc myślę, że to kolejny ząbek się pcha bo marudna trochę ostatnio.

Agss, te usg to właśnie dlatego, że Twoja Fasolka jest z tych mniejszych i chcą się upewnić czy prawidłowo przybiera. Ja też takie miałam :)

reklama
Madziula a ile mialas usg w sumie? Bo z tego co piszesz to trzy: pierwsze, w celu sprwdzenia ciazy, drugie połówkowe w 20tyg, dokładne badanie organów no i trzecie w 30tyg, własnie te odnośnie wagi dziecka

A co do diet i wagi to u mnie po urodzeniu Małej brakowało czasu na gotowanie a czasami nawet na jedzenie aż w końcu organizm się przestawił i potrafiłam żyć tylko tym co zjadłam na śniadanie :) a że Mała była i jest z tych aktywnych to mimo, że jem to przytyć mi teraz ciężko. A dobrze by było wrócić do wagi sprzed ciąży. Bo przedstawia się to tak: przed ciążą 52/53kg, w ciąży do 60kg a teraz ledwo 45kg (chociaz już i tak trochę podrosłam) :)

Ostatnia edycja:
Do góry