reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dobry wieczor!
Wszystkiego, co piekne i dobre w Nowym ROku Mamuski!

DZiewczyny, pisalam WAm kiedys o warsztatach foto i sesji, wiec przypominam sie :)
Termin jest juz ustalony, warsztaty odbeda sie 18 stycznia w piatek w Hoorn, w godz. 9-12, poprowadzi je fotograf, ktora specjalnie w tym celu przyjezdza z polski :) Dla chetnych moze tez zrobic sesje, np. z dziecmi, rodzinna. Jesli ktos z Was jest ciekaw szczegolow, chetnie udostepnie :)
milego dnia! u nas sloneczko, a u Was?

reklama
hej dziewczyny!
Astrid witaj w domu :p Powiem Ci szczerze że ja zawsze jak wracam z Polski to się cieszę... nie umiem się już tam odnaleść... może to też dlatego że większość rodziny się rozjechała? Nie wiem ale cieszę się jak wracam do domu już :)
A ja dzisiaj posprzątałam choinkę i cały dom z ozdób.
Jutro do położnej a 16nastego usg, już się doczekać nie mogę :)
Miłego wieczoru !

Ja się odzwyczaiłam od takiego chamskiego podejścia do klienta/petenta rodem z filmów Barei. Wnerwia mnie to niemożliwie. Tutaj mogą mnie nie lubić, bo jestem obca, ale nie dadzą mi tego odczuć. Mogą sobie być fałszywie mili, ale przynajmniej nie ma mam panią w d... i co mi pani zrobi? :confused2:.

U nas Maja się wdała we mnie i zębów nie ma ;-). Pewnie jak dostanie to hurtowo 4 na raz :szok:. Mąż i jego siostry tak mieli. Ja z kolei pierwsze zęby miałam koło roku...za to do dzisiaj jedyne co robiłam u dentysty, to lakowanie w podstawówce i zdejmowanie kamienia nazębnego. Nawet mi 8 nie wyrosły :rofl2:.

W ogóle dzisiaj usłyszałam info, że w Goerlitz szukają ludzi do zamieszkania i pracy. Pomagają ze wszystkim i dają minimum 1500€/miesiąc. Miałabym blisko do domu. Niemieckiego uczyłam się 8 lat ;-) i szło mi całkiem dobrze. Musimy się z mężem dowiedzieć o konkrety.

Ostatnia edycja:
Ayni u nas też nigdy brzuszkowych problemów nie było. wiec może zaryzykuje....

Agss
ja tez dzisiaj już schowałam choinke :) i wszystkie ozdoby hehehe a mąż wrócił zawiedziony z pracy i mówi... złozyłas choinke??? a ja też chciałem.... hehehheeh gdybym wiedziała to bym zaczekała:)

powodzenia na usg i daj oczywiście znać..

ja to sie Polską ciesze pierwsze hmmm 3 dni, wszystkich zobaczyć i spowrotem najlepiej, po tygodniu już umieram z nudów a to dlatego że znajomi się zupełnie porozjezdzali.... no ale jak pojedziemy na wakacje to bedzie super, fumfela ma weselicho i sie zabawimy :) wiec duzo osob bedzie w tym czasie na miejscu....

Astrid i juz nie zobaczysz mojej choinki na zywo ;.....

Ja tez w tym tygodniu zloze choinke i te wszystkie *******y. Koniec swiat. Poza tym nikogo to juz nie bawi, Emka nie zwraca uwagi. Moze w przyszlym roku wzbudzi to wszystko wieksza sensacje :-)

u nas dzisiaj poszła cała miseczka kaszki bananowej :) to znaczy ze smakuje :)

Ayni powiem ci grypsa... mowie do mojego męża.." może przejdziemy na tańsze mleko?? takie za 5-6 e??" a on mówi " a po co?? nie bede dziecku jakiej taniochy dawał" hehehehe no i masz.... zresztą na nutrilon od 2 sa tez czesto promocje... tylko na 1 niestety nie ma , wiec jeszcze miesiac ...:)

reklama
Hahaha Madzia, Twoj maz to jak z tymi butami, on ma jedna pare, a my kilka :-D powiedz mu, ze to nie pasztetowa z aldika :-D
Ja trafilam na taki ciekawy artykul kiedys, ze koszt samego mleka mod to zaledwie 15 % ceny produktu, za ktory placimy w sklepie. Reszta to opakowanie, marketing, marza itd
Ja zostawilam ta ladna puszke i tam wlozylam to mleko z Kruidvata (to juz nie ma ladnej puszki, tylko papierowe opakowanie z 2 torebkami w srodku). No, ale wracajac do artykulu :

Wanneer je een pak kunstvoeding in de winkel koopt voor bijv. €15 betekend dat , dat de daadwerkelijke waarde van het product maar € 2,25 euro is. ( Productie en transport kosten van de kunstvoeding) Wat dus maar 15,2% van de verkoopprijs is!
Je betaald dus €12,75 (84,8 %) meer dan de waarde van het product.
De winst wordt grotendeels gebruikt voor de marketing van kunstvoeding. ( gratis weg
geef verpakkingen, commercials, advertenties, relatie geschenken voor
hulpverleners enz) Is het daarom ook dat huismerk kunstvoeding voordeliger is?
Natuurlijk moet er winst gemaakt worden , dat geld voor alle bedrijven ( incl de supermarkt waar je het product koopt). Kunstvoeding is een product waar vraag naar is, en het is logisch dat er op verdient wordt, maar wanneer een product voor zoveel meer verkocht wordt dan de daadwerkelijke waarde, of wanneer er maar prijsstijgingen ingevoerd worden, zet het je toch aan het denken. Zeker omdat er veel geld na mijn mening onnodig wordt uitgegeven. ( gratis weggeven van producten, relatiegeschenken hulpverleners enz) En dan nog zijn er mensen die denken dat de kunstvoedingsfabrikanten het beste voor hebben met hun kinderen, het enige waar de fabrikanten aan denken is het zo snel mogelijk vullen van hun zakken. Wat ze dus op deze manier aardig lukt.

Wiadomo, ze rodzice chca dac wszystko co najlepsze dla swoich dzieci i czesto mysla, ze im cos drozsze tym lepsze :sorry:;-)

Astrid ciekawa sprawa z Niemcami, podoba mi sie ich podejscie w wielu kwestiach, np polityki prorodzinnej. Chca miec dzieci , inwestuja w nie i na niz demograficzny nie moga narzekac :tak: Juz nie mowiac o niskich kosztach zycia w Niemczech. W Polsce to nawet mleko jest drozsze niz na zachodzie przy tych mikro placach. No noz sie otwiera w kieszeni. Niemcy gdyby zyli w Polsce to juz by dawno wyszli na ulice :-D

Agss powodzenia na USG jeszcze 10 weeks to goooo meid!

Do góry