reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
ewelinko wedlug mnie jak echo jest ok, to wszystko dobrze, w koncu to jest najbardziej wiarygodne a nie oko lekarki, ona nie ma ultrasonografii w oczach ani rentgena. relax, take it easy. idz w polsce do zaprzyjaznionego lekarza, lub jakiegos z polecenia, i wtedy zobaczysz co tam Ci powiedza. ale wedlug mnie usg to najbardziej wiarygodne zrodlo.

dziekuje dziewczynki za dobre slowa.
ja spadam bo jak bobo urzadzi tak nocke jak wczoraj to padne w dzien
milego wieczorku/nocki
pieknych, mokrych snow:-):-D:-D

ewelinka mnie tez sie wydaje ze echo jest bardziej wiarygodne niz te wszystkie opinie razem, ale jak masz mozliwosc isc w polsce to idz dla własnej spokojnosci :) spokojna mama to szczesliwe dziecko hihihi :)

Dobry wieczor. ja tylko na chwilkę, bo mi sie oczy kleją a jutro znow o 4.45 pobudka....
ja to jestem chyba jakaś inna..... uwielbiam święta, ale we własnym gronie - ja, mąż i dzieci. Owszem, moze ktoś byc jeszcze, ale najlepiej to u mnie w domu, zebym to ja nie musiala nigdzie wychodzić. A rodzinnych swiątecznych spędów to poprostu nieznoszę......
Choinka - ta sama od lat, przywieziona jeszcze z PL, sztuczna, o wyglądzie prawdziwej. Co roku troszeczkę inaczej ją ubieramy i nie jest nudno.
Wczoraj moja Olivia skonczyla 5 miesięcy. Uczciłyśmy to domowym rosołkiem z marcheweczką i kalafiorkiem. Wsuwala az jej się uszy trzęsły, a dziś... zes****ła się tacie po same pachy:-D:-D:-D:-D
Dziś też po raz pierwszy podalam jej Pijama Papje waniliowe ktore dostalam w jakimś baby doos. Też smakowało. Jutro dostanie bananowe. I mam nadzieję, ze bedzei spać dluzej niz po piersi i po mm 1.
Odciagam jeszcze z piersi, ale tylko 2 razy na dobę i już coraz mniej. Jeszcze trochę i bedę mogla założyć normalny stanik, a nie tylko taki do karmienia....

madziula najgorsze jest to ze jedna lekarka w cb mowi wszystko ok, drug o jednak nozka jest krotsz, jedna pielegniarka mowi jest ok drug ze zle i co ja mam myslec, przeciez echo bioderek miala i bylo ok, a teraz???to co w ciago 1m-c wszystko sie zmienilo??? jak patrze na nozki gdy lezy na brzuszku to naprawde wydaje mi sie ze pr jest krotsza, ale nie wiem na 100% bo mala sie wierci, tak samo cb. I CO MYSLEC???? CO CO CO
Radzilabym ci tak jak dziewczyny - nie nakręcać się niepotrzebnie. Jesli czujesz potrzebe to idz jeszcze raz do specjalisty.
jedyne co mozesz teraz zrobić sama - tak dla wlasnego samopoczucia - to gdy nosisz małą na rękach to sadzaj ją sobie na biodrze w taki sposób zeby miala nozki szeroko odwiedzione od siebie. Kiedyś profilaktycznie zalecano mamom szerokie pieluchowanie, tak, alby dziecko jaknajmniej złączało nóżki razem.
Spadam spac - dobranoc

Doris ja uwielbiam czosnek :D mniam :)

Ewelina nie nakrecaj sie bo to nie jest dobre :d wszysko bedzie dobrze :*

Ja ostatnio dawalam mojemu kalfiora ze sloiczka, samkowal mu ze hoho :D jak tylko lyzeczka zblizala sie do buzi to szybko szeroko otwieral i robil " mmmm niami aaamaa" :D zjadl prawie wieksze pol sloiczka :)

Iskierko ja ci powiem ze teraz odkad tu mieszkamy i mamy cisze i spokoj to ja wogole nie lubie nigdzie jezdzic :D denerwuje mnie to wszystko, draznia mnie krzyki, wrzaski, gwar... staram sie nie chodzic na wieksze spedy bo potem umieram tak mnie glowa boli... W domu mam cisze :) oczywiscie czasami bo jak maly dokazuje no to co innego, ale jego krzyki mi nie przeszkadzaja :D a Swita jak najbardziej w gronie rodziny
:)

Witam
Madziu zdrowka dla Martynki:tak:
Mamo mysle ze jak posmarujesz mala pare razy to nic sie zlego nie stanie:sorry2:
Ewelina nie denerwuj sie na zapas ,a jak mozliwosc to skonsultuj to w pl:tak:
Iskeirka ,Milka bobzre ze tak latwo poszlo mleko z piersi:tak::-)

Ja wczoraj bylam z Milenka u ha ale nic jej nie jest :baffled:to z czego ten juz prawie 4 tyg kaszel? noc mialam do bani,Miluka plakala do 4 i tylko na rekach a pozniej zwymiotowala flegma polaczona z mlekiem:baffled::no:po tym juz do rana ladnie spala.
U nas dzis w szkole juz zwarte piety biegaja:tak:dzieci mogly w przebraniu przyjsc do szkoly ,oczywiscie Michas sie za nic nie chce przebrac bo sie boi:baffled::baffled: jak jutro przezyje to bedzie bedzie dobrze:-)ale prezent ma mu mikolaj przyniesc:tak:

DORIS 82.Nie jeszcz nie przeszla mu ta skaza.No ale jak juz wiem ze to ma to jest duzo lepiej bo do 6 m nie wiedzielismy i byl koszmar bo tak go bolal brzuszek i mial dusznosci...No a oprocz skazy nie moge mu dawac orzechow ,soji no i nie wiem co jeszcze:no:
EWELINA napewno nie ma co panikowac ale jesli masz okazje to idz w PL do lekarza .Czytalam ze w PL robia usg bioderek 2 razy okolo 3 m i pozniej tez tzn ze raz nie koniecznie wystarczy i ze cos moze sie jednak zmienic .No ale mysle ze to jak sa jakies wskazania ,ze np dziecko bylo ulozone miednicowo czy cos .Wiem ,ze tak miala moja kolezanka i jej corka miala fizjoterapie i byla pod opieka ortopedy.Badz dobrej mysli :-)
Ja dzis do pracy...

Witam, dawno mnie tu nie bylo.. Naomi jest tak absorbujaca, ze zabiera cala moja uwage, w rezultacie dom nie posprzatany, obiad nie zrobiony.. wynajelismy pomoc domowa i juz odrazu lepiej :-) polecam, to duza pomoc dla mamy i nie ma sie rak pelnych roboty :tak:
Karola a czego sie Michas boi? szkoda, ze nie chce sie asymilowac z rowiesnikami, no ale moze w koncu mu kiedys przejdzie :) no ale duzo dzieci boi sie zwarte pietow. jakbys miala z synkiem wieksze problemy z jego zaaklimatyzowaniem sie, to w hadze jest bardzo przyjemna i mila pani psycholog (rowniez polka). ale nie przejmuj sie, bo naprawde duzo dzieci ma takie problemy i przewaznie z tego wyrastaja, a raczej nie jest to strach jak Ty to nazwalas, ale niesmialosc :-) moze za rok juz bedzie biegal z kolegami przebrany za pomocnika sinterklaasa:happy2:

nana19 kochana jak z tym Twoim Tymeczkiem? piszesz ze nie dostalas skierowania na testy alergiczne.. dla mnie to nie do pomyslenia, bo kazdy pacjent ma prawo do roznych badan. ze mna nawet niech nie zaczynaja bo nie dam sobie podskoczyc, a jako prawnik rowniez znam swoje prawa i wiem co moge a co nie. zreszta kazda z nas placi ubezpieczenie, wiec nie mozna tak poprostu odmowic jakichs badan.. :baffled:

dziewczyny ja tez sledzie tonami:tak: i bardzo czesto z tego powodu odwiedzam polskie sklepy, ale w zadnym wypadku nie pogardze takze holenderskimi nieuwe z cebulka... mniam mniam, haringi to nnigdy mi sie nie znudza, bernadetka przybijam piatke i zapraszam na posiadowke przy sledziku :tak: my ostatnio tak z the hague siedzialysmy od poludnia do wieczora i sie obrzarlysmy tyle co przez caly tydzien mozna zjesc, no ale my to wielkie fanki jestesmy hehe :-)

reklama
Do góry