reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

madziula bardzo dobrze zrobilas ze bylas u lekarza. ja czesto chodzilam z pioerwsza corcia ale jak byla malutka.

Moja kaszlu jako tako nie ma, to chyba przez spiczki wplywajace do gardziolka.

Mam nadzieje ze szybko przejdzie naszym dzieciaczka:-)

reklama
ewelina to samo lekarz powiedział ze ma wirusowa infekcje górnych drog i ze ten spływajacy katar jej poprotu tam przeszkadza....

Astrid kurde aleś mi narobiła smaka na faszerowane papryki... a jak faszerujesz??? ja robie taki jak na gołabki ...

ja tez papryczki faszeruje jak golabki, czasami jeszcze ser do tego dodam.
Pare dni temu moj moz zrobil cos pysznego na obiad. Dam wam przepis:-)
  • duze ziemniaki , umyc, polac oliwa z oliwek i posolic- na ok1h do piekarnika 220stopni
  • zrobil sos beszamelowy tzn maslo+maka+mleko+ przyprawy, do tego wczesniej ugotowal brokulke, podsmazyl boczus, pokroil szczypiorek, starl ser i to wszystko wrzucil do sosu, wymieszal
  • piers z kurczaka podsmazyl na patelni
  • salatka: miesko z krewetek ugotowac, wrzucic do miski,dodac majonez+kolendra pokrojona+sambal+przyprawy do smaku=wymieszac.
Upieczony ziemniaczek rozkroic, polac sosem beszamelowym, na piers z kurczaka wylozyc salatke z krewetek. Pych polecam goraco.

W oryginale byly poledwiczki ale poledwica tu troszke kosztuje

ewelina to samo lekarz powiedział ze ma wirusowa infekcje górnych drog i ze ten spływajacy katar jej poprotu tam przeszkadza....

Astrid kurde aleś mi narobiła smaka na faszerowane papryki... a jak faszerujesz??? ja robie taki jak na gołabki ...
No... tak jak gołąbki :-D. Właśnie skończyłam robić zupę-krem z papryki i mi się kończy piec babka piaskowa mmmm :-D.

Astrid........... zjadłabym babke piaskową, gdyby nie to ze dziecko mam chore to już bym jechała na kawke ;)

dzisiaj postęp , troche kaszki zjedzone co zakończyło sie wielkim bekiem... hehehe i nawet otwiera buźke na łyzeczke ....wiec chyba idzie w dobra strone.. zobaczymy jak bedzie gdy kupie malinowa:)

Bry dziewczynki, ja już od piątej po pracy, ogarnęłam dom, zjedliśmy kolację, a teraz czas na odpoczynek i przeczytanie co pisałyście :tak:. Co do facetów, ja z moim pracuje i jest super, choć czasami mam dość :-p, a jeśli chodzi o obowiązki w domu, to ja wszystko robię, tzn wstaję idę z psami, później śniadanie, szybki przegląd neta, praca, wracamy do domu to czasami M gotuje, ale w większości ja, w miedzy czasie ogarniecie domu, nastawienie prania, później, stos garów do umycia :), jakieś zakupki, kąpiel i szybki przegląd neta. I tak co dzień, dlatego tak się cieszę na weekendy kiedy nic siadam sobie wieczorem i mogę z M odetchnąć.

Karola Twój M jak i mój, tyle że ja mojego staram się do kuchni nie dopuszczać bo dobrze gotuje, a później się puszy ( choć faktycznie że czasem pobija mnie, ale o tym nie musi aż tak wiedzieć :):-D

Ewelina przepis godny uwagi, może się skuszę i zrobię na weekend :-)

Dora witamy ;-)

Madziula gratki dla malutkiej, oby tak dalej

Iskierka T się nie przejmuj, znajdzie i on pracę. Widocznie potrzebuje małego urlopu, później się zamienicie na role :tak:

reklama
Hejka!
Ja tez tylko na chwilke...duzo dzis naskrobalyscie! Ale to dobrze,bo jest co czytac ;-)\
Temat mezowie to temat rzeka...moglabym codziennie skarzyc sie i chwalic zarazem,bo nie powiem ladnie bawi sie z ZM ale do czasu az nie zaczna marudzic,wtedy 'bierz je odemnie' :-D

Mam pytanko.Chce zrobic podejscie do HA z wysypka Zuzi,sama po przeanalizowaniu wszystkiego stawiam na azs...ale pewnosci nie mam...no i niewiem czy tutaj HA skierowalby na jakies testy alergiczne?? Sporo czytalam na necie i wiem co trzeba zrobic ale obawiam sie ,ze tutaj na testy nas nie skieruja...jak myslicie???

Do góry