reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

mnie w złobku mówiły zeby jeszcze zaczekać ale ile to nie wiem, mysle ze to sprawa indywidualna, ja dawałam w srode i moze jutro papke zrobie, jesli po tym tez beda problemy to wtedy juz zrobie dluzsza przerwe , tak ze 2 tyg, wiesz niby 4 miesiace to jest minimum ale dziecko nie koniecznie musi juz byc gotowe przyjmowac pokarmy..... jestes mamusią musisz obserwować ....

reklama
The hague ty czasem sobie jakieś "perełki" forum wygrzebiesz trochę dopiszesz i sie czepiasz jak rzep psiego ogona. Skad taka pasja? To jakie ja podejmuje wybory w kwestii karmienia to moja sprawa i nie wymyslaj sobie ze kogos obrazam czy atakuje.

Swoja droga to co napisalas o mnie moglabys skierować do samej siebie bo z Twoja tolerancja to raczej kiepsko. Kto długo siedzi na forum ten wie :confused: trochę się ostatnio uspokoilas ale widze ze Ci znów cos dolega...

Wlasnie przez takie osoby ktore będą drążyć jedno i to samo w kolo Macieju z tego forum zrezygnowalo juz pare osob. mnie tez sie juz odechciewa.

Dziwne ze kazdy sie moze wypowiedzieć ale jedno i to samo można walkowac tysiąc razy az sie echem odbija. Ileż można litości... :confused:

I nie komentuj juz tego chociaz znajac zycie pewnie nie wytrzymasz...

Ale ona wypila jej dużo. Czyli pewnie smakowalo. Jak wyjelam jej butle z buzi to piszczala. To bardziej wyglądało jakby sie szybciej najadla.

Milka ja narazie czekam z kaszką bo po ostatniej porcji z 180 zeszła do 120 ml mleka i miała straszne gazy, bardzo płakała jak chciała bąka albo jak robiła kupke, na szczescie juz wrocilo do normy ale teraz jak bede robic drugie podejscie to zrobie papke i poprostu sprobuje lyzeczką, wiec mysle ze to moze byc od kaszki :)
Ja wam powiem tak - moja Olivia od kiedy zaczela regularnie dostawac warzywa i owoce ze sloiczkow, soczek jabłkowy do picia oraz mm raz dziennie to zaczęła w miare normalnie robić kupki. W miarę normalnie, czyli nie raz na dwa tygodnie, a średnio co 2-3 dni i jest ok.
Czasem też boli ją brzuszek i płacze. Tak bylo jak zaczynalam dodawac jej bambixa do mleka (tego waniliowego). Brzuszek musial się przyzwyczaić do tej kaszki i ze dwa razy zrobila dosc twarda kupkę. Teraz już się unormowało i brzuszek nie boli.
Milka czasami moze nawet kaszka nie smakować ....
No wlasnie, mojej Olivii nie podeszla polska kaszka z malinami. Probowalam na swoim mleku, probowalam na mm. Próbowalam do butelki i lyzeczką - za kazdym razem kaszka lądowala w zlewie.
Za to jak znalazlam ciasteczka "Liga biscuits eerste stap" od 4 miesiąca i zaczelam jej je rozrabiac na swoim mleku to jak widzi miseczke to się cała trzęsie. Zjada ładnie bez marudzenia :-D

Iskierka raz na 2 tyg??? o kurde, u nas najdluzsza przerwa bez kupki była 2 dni ale teraz robi juz codziennie, co do kaszek bede próbowala jeszcze, moze faktycznie musi sie przyzwyczaić ale małymi kroczkami.....jeszcze tydzień i lecimy ze słoiczkami...

a te ciasteczka też pewnie sprobuje ;)

reklama
No u nas nie zdazyl sie dzień bez kupki. Czasami nawet kilka. Tylko do tej pory było tylko mleko cycowe. Teraz widzę, ze już rzadziej.
Ja tez spróbuje ciasteczek :)

Do góry