reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Bosh... prawie jakby czlowiek kupowal drugsy czy cos :confused:
no, ale dobrze, ze juz to mamy za soba, nastepne szczepienie za 2 miesiace... Mam nadzieje, ze do tego czasu nam sie nie przyda ten Panadol bo straszne to bylo... Jeszcze M jakis nerwowy byl przez to , bo nie wiedzial jak mu pomoc i na koniec sam goraczkowal... Dom wariatow. Ale juz teraz to sielanka hehe i humory dopisuja wszystkim domownikom.

Ale przez to wszystko mam syfik w domu, bo nie posprzatalam. ;-)

reklama
O to dziwne... Nawet w zielonej książeczce jest rozpiska szczepień i pierwsze przy 2 mies a drugie przy mies 4... Dalej nie pamietam. Też macie taka sama książeczkę zielona?

Cześc Wam. Ja dziś mialam gościa.... Kolega przyszedł do starszej córki:cool2: Ta oczywiscie od rana biegala jak kjot z pęcherzem i sprzątała jak szalona. Czekalam tylko czy trawę na klombie przed domem zacznie malować na zielono:-D:-D:-D:-D
Chłopak ma 20 lat (ona 15:baffled:), jest nawet fajny, bardzo miły, dobrze wychowany. Przynajmniej tyle zauważylam przy pierwszej wizycie. Najśmieszniejsze jest to, że... jego mama jest Polką i poznałyśmy się jakieś 3 lata temu przez przypadek, gdy robilam zakupy w C1000. Oczywiście moja corka zrobila wielkie oczy gdy w momencie jak opowiadala mi o nim (jak ma na imię i gdzie mieszka i ze ma mamę Polkę) to ja zapytalam czy ta jego mama ma na imię Magda i pracowala na kasie w C1000:-D:-D:-D:-D

Tyle że ją nie byłam w kruidvacie ani w żadnym samoobslugowym. Lekarstwa tylko za kasą stoją i mamy tylko jeden taki sklep ;) jakbym się spodziewała że będzie robić problem to bym jej nie wspominała ile ma mies przecież nawet by mi do głowy nie przyszło że ktoś może robić problem :confused: no ale dostaliśmy panadol junior czopki ;))) cóż niektórzy nie tylko nie douczeni ale jeszcze nadgorliwi ...
Ayni, ja niedawno mialam podobny problem u swojego HA. Kiedyś, kiedyś dostalam od niego silne tabletki przeciwbólowe na ból mięśni (diclofenac czy jakoś). Nie zużyłam ich do końca i gdzieś tak ponad rok temu mój mąż wykorzystał je na ból zęba. gdy się skonczyly wzielam opakowanie i poszlam do HA po kolejne. Dostalam bez problemu. Teraz się znów skonczyly i mąż znow poslał mnie po kolejne opakowanie, zeby mieć na "czarną godzinę". Kobita w rejestracji u HA pyta czy to dla mnie więc ja bez zastanowienia mowie ze tak. Pomyślamam, że jeśli powiem ze to dla męża to mi nie sprzeda i każe jemu przyjść osobiście. Więc mowie, tak dla mnie. A ona wtedy ze mi nie sprzeda, bo ja karmiąca jestem.... Myślalam, że się przewrócę:tak:. Tłumaczę jej wtedy co i jak, ze to dla męża, bla, bla, bla i w koncu dostalam te tabletki:-D:-D:-D:-D

Madziula, moja tez się ślini. Nie nadążam suszyć śliniaczkow.....

hi laski
co do szczepien, to moja miala w 2 i 3 m-cu, a teraz 20.11 nastepna (w 4 m-cu)
Ayni ja ksiazeczke mam niebieska dosyc grubawa
Iskierka teraz to dopiero ci sie zacznie z chlopakami:-)

Moja znow dzis zasmakowala marcheweczki, w przyszlym tyg czas na jabuszko
A ja jeszcze sama chlop w delegacji jutro wraca, a w pn rano znow wyjezdza, do kitu

Ayni ja mam zielona ksiazeczke :tak:
Moje szczepione byly jak mialy 2 m-ce,potem 3 i 4 a po 4 m-cu nastepne jest dopiero na 11 m-cy to ktore bedziemy miec teraz w czwartek.Specjalnie jeszcze popatrzylam w boekje jak byly szczepione i na 5 ani na 6 m-cy napewno nie mialy.Ale niewiem...moze co provincie to inaczej :confused:

'Nowa' szwagra byla i odrazu chciala punktow nabic,ja dostalam bukiet kwiatow a male zabawki na ktorych punkcie odrazu zeswirowaly:-D Tylko sie smialam czemu mojemu m nic nie dala :-D Jak dziobac to u wszystkich:-D

Spokojnej nocki dames!!!

Ej , ja to juz niezle sobie wkrecilam... Poszlam az sama po ta ksiazeczke i sie zalamalam... Faktycznie jest co miesiac, nie wiem co ja sobie ubzduralam :baffled: no to pieknie... 2,3,4 maanden i vanaf 11, 14, 3.5 jaar, 9 jaar.. :baffled:

A ja juz na nozkach , a maly spiosia slodko. Maz mi dzis podarowal 3 godziny snu biorac ranne karmienie przed 8.

Maly nas dzis wystraszyl z rana ze oboje z lozka wyskoczylismy. Wydal z siebie krztusny dzwiek i nie wiem co to bylo bo jak M dolecial to maly mial znow mine aniolka.

Zachecam dzis do spacerow , bo piekna pogoda!

Dzień dobry

Ayni na szczęście masz nas hihihihi

tak tak, my dzisiaj też wychodzimy, musze odwiedzić polski sklep..... ale narazie czekam aż królewna sie obudzi i musze ją wykąpać :)

nie wiem skąd, ale wczoraj dostałam pocztą magazyn gdzie same kupony przecenowe, akurat tak sie składa ze polowe rzeczy uzywam i jestem happy.... pampersy , szampony , podpaski, lenory baaaaaaa połowe ksiazeczki zuzyje hihihii

reklama
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:
1-3 miesiąc
1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.
3-6 miesiąc
1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!
6-9 miesiąc
1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?
No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.

Do góry