reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja z moim niestety tez...oznajmil mi ze bedziemy miec gosci na ktorych nie mialam ochoty.Wiec przez 2 godziny robilam dobra mine do zlej gry:wściekła/y: Nooo i jeszcze wypil troche,teraz siedzi na kanapie i cos gada,mowie powtorz bo nie zrozumialam a on: nie mowie do Ciebie tylko do Marty...ja: ale Marta juz spi...on: to nieszkodzi :confused::confused::confused:
Ide spac ,goscie zamowili pizze ale cos felerna byla bo podnosi mi sie,wole zasnac zanim puszcze pawia:-D ( odrazu mowie ze ja nic nie pilam!!!)
Dobranoc!

reklama
dziewczynki mam pytanko na szybko, bo przy cycku jestem.

czy ktoras z was odciaga pokarm laktatorem ?
my zaczelismy odciagac w tej weekend na 1 karmienie w nocy zeby M mogl podac malemu flaszeczke. Odciagnelam 100 ml i maly wytrabil wszystko i ladnie spal, a dzis znow 100 ml ale maz mowi, ze maly chcial jeszcze ale pil lapczywie i mu sie ulalo...

nie moge nigdzie znalezc informacji jaka powinna byc porcja dla dziecka w tym wieku z pokarmu matki...

Moze ktoras z was wie ?

P.S. U nas w domu bizabi, tak chcialabym pomoc M sprzatac, ale co maly zasnie i za cos sie wezme to sie budzi, to cyc, to pieluszka, to pobaw sie ze mna. No ale podloga juz klaar :tak: teraz tylko ogarnac ten syf... sa jacys wolontariusze?

Dzien dobry.
Ayni, ja staram się odciągać z jednej piersi, tej bardziej "nabrzmiałej", a potem odciagam jeszcze z drugiej. Średnio mam tak 160-170ml na jedno odciąganie, z tym ze odciagam tylko raz dziennie.
Z tego co ja wiem to dziecko powinno pić tyle ile samo chce, bo ono samo najlepiej wie czy jest glodne czy nie.

Dzieki dziewczyny, zatem w nastepny weekend podam mu 125 ml i jak bedzie chcial wiecej to mu zrobie dokladke :tak: w sumie logiczne, w ogole o tym nie pomyslalam. Balam sie troche ze przez szybsze pobieranie pokarmu nie bedzie wiedzial kiedy przestac ;-)

I jeszcze w temacie butelkowym chce was o cos zapytac. Mianowicie termoopakowania. Nie znam sie zupelnie na tym wiec znow bede zadawac glupie pytania.

Jak dlugo trzyma cieplo takie termoopakowanie ? Gdzie mozna dostac? Czy sa tez w kruidvacie ? Na co zwracac uwage ? Ja widzialam jeden taki wypasiony co podobno trzyma cieplo kilka godzin ale kosztuje 15 E :sorry: ale zastanawiam sie jak dlugo trzymaja takie zwykle. Mozecie cos polecic?

Z gory dzieki.

Ayni ja jedynie moge sie wypowiedzieć na temat tych ogrzewaczy co sa w kompletach z torbami do wózków... bo tych styropianowych nie uzywam.... trzymaja ciepło ok. 2 godz.

Dzieki Madzia. Licze, ze jeszcze ktos sie wypowie. Czyzby wszyscy leniwi po weekendzie ? :-)

Korzystajac z okazji wkleje obiecane zdjecia. Kallie ty tez mialas wkleic i znow sie ociagasz. Dawaj tu swojego Kacperka. Reszte tez zachecam :tak:

Oto moj miesieczny juz niedzwiadek i ja

DSC07512.jpgDSC07539.jpg

Moja miala identycznego smoka :) ale przedziurawiła (nie pytajcie jak bo sama sie zastanawiam) i wlecialo mleko wiec poszedl w odstawke... a taki byl ladny :)

a zdjec Malej moglabym wstawiac miliony, ale jak ktos chetny ogladnac to moge udostepnic zdjecia na fejsbuczku (tylko musze miec was w znajomych) wiec jak cos to priv :)

reklama
Do góry