reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

A ja to czekam az przestana wypadac,tak ze Ayni mozemy sie zamienic;) Moja Gwiazdeczka spi a ja mleczko sciagam do mrozenia. Dziewczyny a ja uwielbiam Nadie w rozne odcienie rozu ubierac oczywiscie inne kol. tez mamy,ale roz kroluje. ASTRID szok nie slyszalam wczesniej o czyms takim! ale u nas tez oki. WSZYSTKIE dzidzie ze zdjec piekne. JUSTYNA przeciez widac ze Twoja to dziewczynka no co ci ludzie nie wymysla;) moja Nadunia tez ma wielkie,piekne oczy-teraz zrobily sie brazowe,ale bardzo ciemne-bajeczne... ASTRID moja Nadka tez "wychodzi"bokiem lozeczka i ja dlatego szukam ochraniacza na cala dlugosc lozeczka bo mam tylko na glowke,moze ktos gdzies cos widzial? dobra lece spac;) Nasza Ksiezniczka ma dzisiaj 5mies.!!!

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry!
U nas ni ma spania od 5.eM piszczala bo brzuch ja bolal,musialam masowac jak malemu i nozki do brzuszka podciagac az w koncu sie wysrala i zasnela ale tylko na pol godziny .Dobrze ze w pon kolezanka wraca z PL przywiezie mi czopki glicerynowe.Teraz powinny jeszcze spac do 9,30 ale nic nie wskazuje na to ze beda spaly.Jeszcze eM podrapala mi i sobie nos,wytargala mi troche wlosow i probuje wstawac opierajac sie o moja dupe.

doris ja mam ochraniacz na glowke i jeden bok lozka,w nocy rzucaly smoki do tylu a ja potem musialam lozeczka odsuwac.
Zamawialam takie:
Baby Butt hoofdbeschermer : Hoofdbeschermers & Co. Slapen : Baby Butt webshop
ma 210 cm dlugosci i akurat styka mi,lozeczka mam 70x140 a to = 210 akurat.

Oglądam tak zdjęcia maluchów Waszych i wszystkie cudne są (;
Aż nie mogę się doczekać aż będę naszą małą mieć juz po tej stronie :)

Nie straszcie z tymi włosami bo ja i tak ich za dużo nie mam:szok:
A co do ubranek... do dziewczynek mi się bardzo podobają i te różowe i nie różowe ^^

My dopiero wstalysmy byl cyc a drugi idzie do mrozenia;);) AGSS nie martw sie wlosami jak przestana wypadac to odrosna....chyba... bardzo denerwujace jest jednak to ze sa wszedzie. MAMO Z&M oj Ty to sie nigdy nie nudzisz z Tymi Blizniaczkami;)

Mi Maja zrobiła już stałą pobudkę około 8 rano. Nakarmiłam, przewinęłam i myślałam, że zaśnie. Ale... nieeee. Więc razem popiszczałyśmy, ja małą pobujałam pogilałam, podmuchałam w brzuszek, mała się chichrała, jak szalona... ogólnie mega zabawa. I co? Teraz śpi. W ogóle, jak się rozwaliła na łóżku, to ja byłam zwinięta w kulkę. No, na szczęście przeniesienie do łóżeczka jej nie obudziło.

Ej... w ogóle też w ciąży i kawałek po ciąży, jak mi tak kłaki nie leciały, to miałam masę włosów. Norma, hormony. Farba jedna to mi na styk starczyła, a ja mam włosy do połowy pleców. Zawsze mi zostawało dużo farby. Skoro mi teraz powypadały...to znowu nie zdążę zużyć połowy farby. Za to nie narzekam, bo wolę mieć jej za dużo, niż za mało. Póki co mam jeszcze kasztanową czerwień (mimo, że na opakowaniu była jakaś mega ultra czerwień). No, ale nie chce mi się często farbować, to na następne razy zakupiłam ciemny brąz :cool2:. Przynajmniej odrosty mi się nie będą odznaczać haha

Dzień dobry

heh temat włosowy.... to i ja się dorzuce...

mnie włosy nie wypadają ale moje dziecko mi wyrywa... tak tak dobrze czytacie... jak biore ją na rece to łapie mnie za kudły i targa a nie łatwo uwolnić sie z jej silnego uścisku rączki... także potem musze wyciagać jej długie kłaczyska z rączek...

pospałysmy do 9 .. buteleczka no i koniec spania bo dziecko sie nudzi... trzeba dać zabawki :)

doris wszystkie najlepszego dla Ksiezniczki z okazji 5 miesięcznicy hehehe

jeszcze tak mi sie przypomniało jak przeczytałam o drapaniu, moje dziecię codzien robi sobie sznitę na buzi, i obcinamm pazurki , no nie wiem jak ona to robi, bo dziesiejszej nocy poki co zero uszkodzeć ....

Moja jest jakaś inna, bo się nie drapię, mimo, że paznokcie jej rosną w tempie ekspresowym. Nigdy nie robiłam jej niedrapek, bo nie było powodu i teraz też nie. Włosy, obecnie, to ja tylko myję, czekam, aż same wyschną i od razu spinam. Inaczej kończy się to ich rozprzestrzenianiem albo wyrywaniem przez Majkę.

Ja skończyłam pisac poprzedniego posta,położyłam się koło dziewczyn i zasnęłyśmy odrazu.Kimałyśmy do 9.45 czyli nawet ładnie...Dałam im śliwek ,żeby lepiej kupkały:-D W sumie to musiałabym wyjść do miasta ale jak sobie pomyślę,że znowu mamy być atrakcją turystyczną to mi się odechciewa :baffled:

Doris masz racje ja się nie nudzę.A pazurki choziaz im obcinam to i tak drapią :dry:

reklama
Póki co zastajemy w domu.Pójdziemy później może...
Paskudki szaleją na dywanie a ja szukam ciekawego pomysłu na poczęstunek /traktatie na ostatni dzień do żłobka i jakiś prezent na podziękowanie dla opiekunek.To już wkrótce.Są fajne stronki z gotowcami ale to wszystko już było.Ja chcę coś orginalnego!!!Robić sama nie będę z oczywistych powodów;-)

Do góry