reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dziekuje dziewczyny za wszystkie cieple slowa:)
wczesiej po podaniu paracetamolu goraczka spadla do 37,8 nawet mial ochote zjesc, usmiechnal sie kilka razy i zasnal. teraz znowu sie podnosi, juz jest 38,3 oby noc byla w miare spokojna...

Madzia wspolczuje... jak ja nie nawidze dentysty ide zawsze z wielkim placzem:D

MamoZ&M i Nana wasze dzieciaczki sa po to y dawac radosc, wy je kochacie i nie ma sie co przejmowac opinia innych ludzi, bo nikt nigdy nie spojrzy n siebie tylko na kogos...:) wazne ze sa pzy was maluszki i rosna:) sa zdrowe i niczego wiecej do szczescia nie potrzeba:)

Mialam wszystkim odpisac ale wylecialo mi juz z glowy co kto pisal... za duzo stresu:(

reklama
Bernadetko trzymam kciuki za spokojną nockę,oby gorączka już nie rosła...biedny maluszek.

Dziś moja sis najmłodsza kończy 18 lat...tak mnie na wspomnienia naszło,pamiętam jak dziś ,kiedy wyjeżdzaliśmy do NL to gó**o małe ledwo od ziemi odrosło a teraz już 18 lat ma echhh....
Przy okazji staremu delikatnie dają do zrozuienia ,że ja też będę mieć urodziny ...za tydzień ...a nuż nie zapomni i coś jednak dostanę :-D

Dobranoc wszystkim!!!

MamoZ&M to ktorego pazdziernika masz ur? Moja siostra tez z poczatku jest, bo z 5, a najlepsza przyjaciolka moja z NL ma 2, czyli ten i nastepny weekend fajnie mi sie zapowiada :-D

Byłam u lekarza. Dał mi antybiotyk, kazał moczyć palucha 2 razy dziennie i za tydzień mam iść do innego lekarza, który mi wytnie paznokcia o ile to wrośnięty paznokieć a nie zadarta skórka z infekcją :szok:.

Berni zdrowka dla twojego synka,oby nocka wam minela spikojnie. Goraczka zawsze na wieczór wzrasta..Wspolczuje wczorajszego dnia i nocy:no:

Mamo ZM nie sluchaj co mowia ludzie ,kazde dziecko sie inaczej rozwija. Jak male zaczna chodzic to jeszcze zateskinsz za spokojem:tak:
Nana o tak zdrowie i usmiech dziecka najwazniejszy:tak:czlowiem nie zdaje sobie z tego sparwy do puki sam czegos starsznego nie doswiadczy..:no:
Madzia wspolczuje bólu zeba.

Kallie dopiero doczytalam.. Gratuluje i witam na swiecie twojego maluszka:tak:
Agness jak sie dzis czujesz?
Astrid moze to tylko infekcja ,oby.

Ja mam najwiecej znajomych i dzieci z pazdziernika:tak:tak okolo p[o 2 ,3 na tydz:tak:dobrze ,ze nie zawsze impreza:-)
dobrej nocki

Karola , co tam u was ? Ja tez z pazdziernika :-D Skorupionik.

Mysmy sie dzis wybrali na pierwszy spacerek, w koncu bylo piekne sloneczko. Bylo bardzo przyjemnie. Maly wszystko przespal nie wiem czy byl w ogole swiadomy ze byl na dworze. Tatus dumny nie dal poprowadzic wozka,pchal cala droge. Jutro tez pojdziemy o ile pogoda dopisze. Mamy malemu tyle do pokazania, az nie moge sie doczekac kiedy zacznie troche "kontaktowac" , dostrzegac rzeczy.
Poki co to takie nasze sliczne ciasteczko do calowania i chrupania. Nawet nie placze, jak chce cos to porozumiewawczo marudzi.
A ja ciesze sie fleksyjnoscia i sprawnoscia swojego ciala.

Czy ja juz wam mowilam, ze zycie jest takie piekne ? ;-)

Cześć dziewczyny... w ten jakże pochmuny poranek...
bernadetko mam nadzieję że dzisiaj z małym już lepiej, nie dziwie się że panikowałaś, ja chyba bym z siebie wyszła i staneła obok...
Astrid ugh paznokieć... ja wszystko zniosę ale łamane, odrywane ect paznkocie przyprawiają mnie o dreszcze...
Ayni wspominałam że uwielbiam Twoje pozytywne nastawienie? (;
Karola ok, plamienia ustały sreducho bije więc jestem spokojna...
Chociaż wczoraj byłam u położnej, jakaś inna była i nie powiem żebym nią zachwycona była... z wielką łaską dała mi skierowanie na ustalenie grupy krwi (bo te wyniki na pewno dobre są!) zupełnie jakby dla własnej przyjemności chciała się znowu kłuć...
24.10 kolejna wizyta a 30.10 usg połówkowe ale chcę sobie za 2-3 tyg zrobić jedne ekstra bo chcę wiedzieć co tam siedzi, rodzina z Pl wapada z wizytą i może ciuszki przywieść ale wypadałoby wiedzieć czy na dziewczynkę czy na chłopca (;

A mój tż upiera się żeby kupić mieszkanie... a ja się boję bo pracujemy w jednej firmie i jakby z firmą coś się stało oboje jesteśmy bez pracy...a z naszymi wykształceniami szanse na prace cudne są...
bo dierenverzorgster to tylko tak fajnie brzmi...

Ale się rozpisałam...

Dzień dobry , cześć i czołem...

ale okropna pogoda... a miałam zamiar jechać na centrum autobusem...... chyba dam sobie spokój... poczekam na męża i pojedziemy autkiem.... w koncu koopavond dzisiaj :)

karola82 ząb mnie nie boli ale bedzie bolało po zabiegu grrrrr

Astrid brrr jak czytam to o paznokciach to aż mnie któryś boli heheh jak nie urok to sraczka.. coś wiem na ten temat :)

ja ostatnio odebrałam babybox z etosa.... w sumie szalu nie było.... ktoś pisał ze jest puszka na kaszke...nie było... ciekawe czy sie doczekam kuponu z prenatala ...

moja Niunia własnie zasneła w chuśtawce... :D

dzisiaj obudziła sie o 3 na karmienie, mąż wstał i ją nakarmił a ja ją usypiałam...połozyłam ją na piersi i jak zwykle zasnełam haha spałysmy tak do 6 rano jak mąż wstawał do pracy.. to tylko odłozyłam ja obok na łozko... i tak spałysmy razem do prawie 9 :D

reklama
Agss rozumiem, tez chcialam wczesniej wiedziec i wkurzalam sie ze plec to ostatnia rzecz na ktora tutaj patrza i rowniez dobrze moga nie powiedziec jak bedzie zle lezec to nie beda szukac :confused: a polskie ciuszki sam miod.
Ja sama sie zastanawiam nad dokupieniem kilku kompletow ale moj tato tez przyjezdza pod koniec pazdziernika i nie wiem ile maly do tego momentu urosnie. Jak narazie widze ze niebawem zacznie wyrastac z 50-tki wiec moze 56 na koniec pazdziernika ponosi troche ?

No i ja mam urodziny 30-tego wiec zrobisz mi tez niespodzianke swoim usg :D A wlasnie kolo 18 -tego tyg podobno jest najlepszy czas na zrobienie pretecho :) wiec napewno wam ladnie wszystko wyjdzie, bo potem dzieciak rosnie w sile i widac same... nogi :D

A jesli chodzi o hipo to podzielam Twoje leki i dobrze ze podchodzisz do tego krytycznie, bo ja na podstawie doswiadczen innych ludzi raczej bym sie nie zdecydowala na taki krok. To takie kajdany do konca zycia i w ostatnich czasach bardzo ciezko sprzedac mieszkanie/dom i ostatnimi czasy komu sie udalo sprzedac to nie wyszedl dobrze na tym interesie, bo popadli w schulde i musieli jeszcze splacac kilkadziesiat tysiecy. Nie oszukujmy sie, ale banki tylko zarabiaja na hipotekach i one zawsze wyjda na swoje. Moja byla szefowa chciala sie przeprowadzic z mezem i wystawili mieszkanie na sprzedaz. Razem z nimi w tym samym apartamentowcu bylo 10 mieszkan na sprzedaz i mimo ze podali najnizsza cene czekali na kupujacego ponad 3 lata.... Inni znajomi sie rozstali... Niby o tym sie nie mysli, bo dzis jest dobrze, ale za 10, 15, 20 lat... tego nie wie nikt... Ja wychodze z zalozenia , ze ja mam ze spoldzielni lepsze mieszkanie z wiekszym metrazem i ogrodem niz sasiadka koophuis. Tyle ze ona za wymiane okien, naprawy itd ona musi placic sama... Co prawda ja nie strzele sobie kafelek mozaiki o jakich marze, ale jak poslucham za co ona placi i czego tam nie dostaje ze wzgledu na fakt posiadania hipoteki to przeklne jakos te mozaiki :D Przemysl wszystkie za i przeciw :tak: zalozcie wszystkie mozliwe czarne scenariusze np. co w sytuacji gdy oboje tracicie prace, czy dostaniecie jeden uitkering czy dwa i czy starczy na oplacenie rachunkow zebyscie nie popadli w zadluzenie itd. Zycze powodzenia :*

Do góry