reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Hej, u nas to samo :szok: straszna pogoda , depresyjnie sie robi za oknem. Dzis odwiedzila nas moja mama i nawet nos wychylilam na zewnatrz po 7 dniach ciaglego przebywania w domu po porodzie. Przejechalysmy sie do chinskiej restauracji zlapac cos do jedzenia bo nikt dzis nie mial ochoty gotowac zreszta odwiedziny wiec kto tam myslal o staniu przy garach.
M zostal z Adasiem i oboje slodko spali a ja mialam okazje sie przekonac ze ta pogoda jest naprawde tak straszna na jaka wyglada.
Jeszcze mi stukaja ozdoby z okazji narodzin Adasia w okno z kuchni. Brrr wietrzysko niespotykane.

M pojechal na nocke, mama wrocila do siebie i tak zostalismy sami. Maly wpadl w jakis szal jedzeniowy, najchetniej ciagle by ciagnal cycka raz po 45 min a pol godziny przerwy znow sie dopominal i nie chcial z cycka zejsc. Moze szykuje forme na zime ? :cool:

Milka powiem Ci ze ja tez nie mam w ogole ochoty na zadne spotkania towarzyskie i to od jakiegos czasu, nie wiem jakos rodzina mi wystarcza, ludzie mnie irytuja. Feest byl fajny ale jakos mnie dalej nie ciagnie na odwiedzinki itd. Mam wrazenie ze ten czas teraz to jest dla nas , dla naszej swiezo upieczonek trojeczki i jakos ciagle brakuje mi meza, przez to ze musi pracowac. Kiedy tylko jest w domu caly swiat sie nie liczy, tylko nasz Adas i nasze wspolne wzdychanie nad jego urodziwymi wegielkami i minami , ktorymi nas obdarza.

ach tyle bym wam napisala, ale powiem krotko.. jestem meeeeeeega szczesliwa :)))))))))))))))))))))
dobranoc :*

Ayni Adaś jest przeuroczy i jakie ma wielkie oczka, masz rację że na takie bobo można siedzieć i ciągle patrzeć:-D I czytając Twój post o sobie pomyślałam, że mam podobnie. Kacperek jest niby jak zegarek, co 3 godz sam się dopomina cyca ale od wczoraj jeszcze pomiędzy sobie troszke podjada. A my już też po pierwszych wizytach, byli sąsiedzi i już kilku znajomych, w dodatku rodzinka z pl na skype wiecznie teraz dostępna heheh

I maleństwo ma żółtaczkę, wczoraj mnie postraszyli że jak się troszkę nie poprawi to dzisiaj szpital i pod lampy na 2dni także proszę trzymać kciuki żeby nie bo w taką pogodę nie uśmiecha mi się jeszcze z domu wychodzić:no:

Bernadetka ale Alex urosł:szok::tak: i się zmienił, już taki chłopaczek malutki się z niego robi:tak: nie wyobrażam sobie że za chwilę i moje maleństwo takie będzie heheh

Dzien Dobry:D
ja po nie przespanej nocy... taka burza naszla o 3 ze az mnie zparalizowalo;/ obudzilam B o dziwo nawet nie protestowal:)
w tym roku nie bylo jeszcze takiej burzy u nas... normalnie zywym ogniem walilo:)
Teraz lezymy z Alusiem, ja mam chwile dla siebie a on bwi sie grzechotkami:)

Ayni rozumiem, bo mi tez w pewnym momecie na pocztku odechcialo sie wizyt i towarzystwa, kazdy mi przeszkadzal, a ja chcicalam byc tylko z B i Alusiem. Nawet kraamzorg mi nie kiedy przeszkadzal...:) bylo minelo, teraz tez mam takie dni:D

Kallie, nim sie obejrzysz a maly Kacperek stanie sie takim fajnym bobo:) teraz to taka kruszynka, ciagle by spal ale potem jeszcze pokaze na co go stac:D

Kallie ty sie nie przejmuj, moja Kizia Mizia miała taką żółtaczke ze pobierali jej krew na badania zeby własnie sprawdzić czy norma nie została przekroczona bo inaczej szpital i lampy.... ale na szczescie sie okazało ze było wysoko ale jednak w normie i zostałysmy w domciu..... dzidzia musi pić pic i pić..

WITAJCIE oj jak ja was rozumiem ja tez bylam zla ze zamiast w domku jestesmy w szpitaalu a jak wrocilismy do domku to znow zaczely sie jakies wizyty a mnie tak chcialo sie byc tylko z moimi chlopakami.

KALLIE bedzie dobrze zobaczysz,trzymam kciuki.

BERNADETKO doczytalam ze ALUS ulewa.No my tez to przerabialismy nawet teraz sie czasem zdarzy,np dzis.U nas bylo to spowodowane niedojzaloscia ukladu pokarmowego ale i skaza bialkowa.Mozna dawac dzieciom do mleczka NUTRITON albo jest tez mleczko juz z tym nutritonem nazywa sie NUTRILON AR specjalnie naa refluks.Sa tez inne mleczka do kupienia w aptece np.ENFAMIL AR .Poniewaz Tymek byl przez 3 miesiace po urodzeniu pod opieka pediatry to on skierowal nas tez do fizjoterapeuty w szpitalu i do logopedy uczyli nas jak prawidlowo karmic.No ale tak naprawde to problemy minely jak zmienilismy mleczko na PEPTI .Generalnie tu to jak dziecko dobrze przybiera na wadze to sie ty, ulewaniem nie pzrejmuja a to dzicko bboli.To tak jak bysmy my mieli ciagle zgage.Tymkowi dali na to ZANTAX.Ulewanie jest nawet wtedy gdy dziecko zwraca do ust i pozniej to polyka ,kwasna tresc pokarmowa drazni przelyk i gardelko dlatego to tez wazne jest by sie tym zajac.Najlepiej udac sie na porade do lekarza,bo czasem samo dodawanie zagestnika nie wystarcza .

Witajcie!

Jak sie macie w ten piekny poniedzialek ? :-D
Ja chyba swoje dziecko zbyt wczesnie pochwalilam, bo wczoraj jak tylko M sie udal na nocke maly sie zbuntowal i nie chcial zasnac az do 3 nad ranem. Probowalam wszystkiego zeby go ululac do spania, ale podzialala tylko osatecznosc, czyli polozenie sie z mama do lozka. Po odpowiednim czasie podmienilam mu srodowisko na jego naturalne, na szczescie sie nie zorientowal i przespal tak az M wrocil z nocki. Teraz go dopiero skonczylam karmic i polozylam spiacego i zamierzam odespac troche. Na szczescie nic nie mam do zrobienia, bo poprasowalam wczoraj.

Kallie nie martw sie, dobrze ze Ci powiedzieli na czym stoisz, ale byc moze akurat mu zejdzie. Szkoda ze slonca juz nie ma bo by sie polozylo dzieciaczka pod oknem i by sie nagrzewal a tak to dupa blada, sam deszcz i szarosci.

dziewczyny czy wy tez dostalyscie list z GGD z kodami do zalogowania sie na strone aby odpowiedziec na jakies pytania ? Nigdzie nie jest napisane ze to trzeba zrobic, jak nie trzeba , to ja kicham na to :eek:

Ayni ełasnie mi sie cos przypomniało... ciekawam czy w koncu dałas lozeczko do sypialni czy Adaś śpi w sswoim pokoiku ??

ja nie dostałam zadnego listu ale wiem ze Astrid dostala :)

witam !!!
Znow mam kompa na kilka dni :-)

Kellie przegapilam porod gratulacje dle mamusi:-D:-D. Sliczne zdjecia malego Kacperka
Berni przystojniaczek rosnie jak na drozdzach:-). Powodzenia w wyborze dobrego mleczka:tak:

Ja normalnie mam nerwa od wczoraj, tak fajnie piszecie o tatusiach ze mnie zaraz cos trafi. Moj dwa tyg robil od 8 do 21, ani jednej corci nie widzial ani drugiej, a jak przyszla niedziela to przespal caly dzien. A ja kiedy mam odpoczac???
Z drugiej str rozumiem go ale jestem taka zla grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Moje bobo spi na razie cala noc, jak zje o 21 to spi do 5, pozniej je i spi dalej do 8 i tu pojawia mi sie problem bo starsza ma do szkoly na 8:30. No niby kolezanka ja zabiera ale ile mozna kogos prosic o pomoc:-(.Czasami mi bardzo glupio.
Pozniej bobo usypia i spi do 11.
W ciagu dnia jest bardzo towarzyska, najlepiej aby caly czas ktos do niej gadal, pokazywal grzechotki,wychodzil na spacerki i poswiecal jej 100% uwagi.

No i znow pada:no:

Mam do was pytanie czy podawac malej wit .d i k jak je mleko modyfikowane???

Ostatnia edycja:
reklama
ewelinka ostatnio sie nad tym zastanawiałam, ale kiedys dziewczyny mowily ze mleko modyfikowane zawiera wit K i ze pija ja tylko dzieci na piersi...

Do góry