reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Kallie ja tez ich nie uzywalam. Wielkie majty bardziej sie sprawdzily.
Ja nie miałam żadnych boli przepowiadajacych. Chyba ze były ale słabe bardzo.

reklama
Oj Kallie , moje terazniejsze, ktore wlasnie mnie mula tez jakies takie obojniaki. Ja nie ukrywam, ze ja czekam i szykuje sie na hardcore. Ilez to jeszcze mozna czekac, juz czekam 9 miesiecy !! :D
​Chyba mam ten syndrom opisywany w gazetach jako znudzenie ciaza

ja te majty zuzyłam w pierwszych dniach kiedy najbardziej sie krwawi i wszystko jest swieze , nie uciskaja i w ogole ich nie czuc :) a potem chodziłam juz w bokserkach od męza i tez bylo wygodnie :) byle było luzno i nic sie obciskało:)

Iskierka, juz mi sie nie chce odpowiadac na to bo w sumie w kolo macieju ciagniemy to samo :-D poprostu ja mowie o ludziach ktorzy pracuja full time (ale niekoniecznie ze stalym kontraktem), a nie o tych co maja kontrakt 0 godzin, bo tu nikt nic nie gwarantuje..
co do mojej pracy, to nie lubie pisac publicznie o tym co robie, ale to co wykonuje w domu wiaze sie z tym ze zdalam egzamin NT2. Jak nie mialam tego papierka i moj jezyk nie byl wystarczajacy to ciezko bylo mi cokolwiek znalezc, by pracowac w domu i dostawac za to w miare dobre pieniadze:cool:
No a Ty nie wiem co mozesz robic w domu, moze oprocz haftowania cos w Twoim zawodzie/wyksztalceniu? Zawsze mozna cos pokombinowac, jesli ma sie jakis fach w reku i checi to raczej nic trudnego:-)

Teraz jest swoista epidemia kobiet, ktore chca pracowac w domu otwierajac swoj wlasny webshop.

Iskierko moze cos w tej dziecinie jako kraamprezenty cos bys mogla wymyslec. W Polsce slawny przyklad byl babeczek ktore zalozyly swoja strone internetowa sprzedajac bukiety plecione ze spioszkow, ktore byly kupowane na baby-shower.

http://www.jedynytakibukiet.pl/o_bukietach_dzieciecych.php

u mnie na wsi (jak ja to mowie) jest duzo babek ktore siedza w domu i niemalze co druga robi paznokcie. Nie wiem czy mozna cos zarobic , skoro ich tak duzo. Chyba najlepiej nauczyc sie jezyka wtedy mozna brac jakies tlumaczenia, albo po prostu dostac jakas prace inna niz np w fabryce, tj przy opiece nad starszymi osobami czy jako pomoc w drogerii... No ale bez jezyka to klapa. Nic w NL nie daja za darmo, a polakow bez jezyka gotowych wziac kazda prace jest sporo...

Ostatnia edycja:
Hej dames (;
Dzięki wszystkim za rady (; Pierwsza ciąża - masa wątpliwości :p
Madziulka a kiedy załatwiałaś kinderopvang? już po prodzie czy jeszcze przed porodem?
A tak przy okazji czy opłaca się brać kraamzorg? Bo ja w sumie nie chcę ale położna mnie namawiała (ta co robiła usg też oO)
Kurczak... praca w domu - marzenie (; Szkoda że kompletnie nie miałabym co robić ;p

Agss nasza swieza ciezaroweczko, ja jeszcze pol roku temu mialam takie same pytania i bylam bardzo sceptycznie nastawiona do tematu bo po co, a dlaczego i ktos obcy itd. My z mezem nie jestesmy przyzwyczajeni do tloku w domu ani czestych gosci , wiec na poczatku caly pomysl wydawal sie troche niezreczny, ale z drugiej strony jestesmy tu sami. Nie mozemy liczyc na pomoc najblizszej rodziny, a poza tym mysle, ze taka kraamzorg to sie naprawde przyda w przypadku problemow z laktacja, ktore ma na poczatku wiekszosc pierworodek. Nie chcialabym byc sama w takiej sytuacji, a jednak kazde kraambiuro ma swoje specjalistki od laktacji.
Im blizej do porodu tym bardziej jestem przekonana ze mi bedzie potrzebna pomoc. Dlugo sie zastanawialam i ostatecznie wzielam opieke na 3 godziny dziennie przez 8 dni. 3 godziny to akurat tyle, ze troszke zaopiekuje sie dzieckiem, troche mna, troszke sprzatnie i nie bedzie jej obecnosc uciazliwa. Nawet ich uprzedzilam, ze w razie jakbym sobie nie radzila, to wezme wiecej godzin. Poki co mialam ta pania juz raz w domu na wizycie i naprawde milo nam sie rozmawiala, byla bardzo pomocna, nic nie narzucala , nigdzie nie zagladala. Nie wiem jaka masz sytuacje rodzinna, ale jesli podobna do mojej to nie zastanawiaj sie. One sa dla nas, zeby nam pomoc, a ta pomoc droga nie jest :)

No a Ty nie wiem co mozesz robic w domu, moze oprocz haftowania cos w Twoim zawodzie/wyksztalceniu? Zawsze mozna cos pokombinowac, jesli ma sie jakis fach w reku i checi to raczej nic trudnego:-)
Mnie jest cięzko znaleźć pracę w domu w swoim wyuczonym zawodzie, bo ja jestem po zasadniczej szkole handlowej, i po liceum ekonomicznym. Mam tytuł technika eko nomisty przedsiębiorstw państwowych, którym w dzisiejszych czasach moge sobie d**ę podetrzeć, niestety....
Zeby pracowac jako ekonomista czy ksiegowa musialabym od nowa robić specjalistyczne kursy...
Iskierko moze cos w tej dziecinie jako kraamprezenty cos bys mogla wymyslec. W Polsce slawny przyklad byl babeczek ktore zalozyly swoja strone internetowa sprzedajac bukiety plecione ze spioszkow, ktore byly kupowane na baby-shower.
Ayni, to jest mysl na ktorą też dziś wpadłam haftując obrazek z misiem na prezent... Dziękuję

reklama
Helol
Ayni ,Kallie rodzicie ??:-)

Ja tez kapie mala co dziennie , wczoraj jej nie kapalam bo miala temperature po szczepieniach.

Majtki siateczkowe dla mnie byly super:tak:A jak sexi wygladaly :-D:-Dale jakby ich nie bylo to tez bym przezyla:tak:

Ja na razie do parcy sie nie wybieram ,musze sie pozadnie za jezyk wziasc:sorry:Niby ,ze jestem na A2 ale mi duzo mi brakuje i cwiczyc nie mam gdzie:no:

Wczoraj bylismy w Cb Milusia wazy 4100 i ma 52 cm:tak:babka ja przebadala calkowicie,nawet bioderka i pytala czy ktos w rodzinie mial problem z nimi. Oczywiscie dostala szczepionki i wczorajszy wieczor i pol nocki mialam z glowy:eek:Teraz sobie slodko spi ..

Załączniki

• DSCF2037.jpg
    DSCF2037.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 32
  • DSCF2049.jpg
    DSCF2049.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 34
Do góry