reklama
Oj Kallie , moje terazniejsze, ktore wlasnie mnie mula tez jakies takie obojniaki. Ja nie ukrywam, ze ja czekam i szykuje sie na hardcore. Ilez to jeszcze mozna czekac, juz czekam 9 miesiecy !!
Chyba mam ten syndrom opisywany w gazetach jako znudzenie ciaza
Chyba mam ten syndrom opisywany w gazetach jako znudzenie ciaza
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
ja te majty zuzyłam w pierwszych dniach kiedy najbardziej sie krwawi i wszystko jest swieze , nie uciskaja i w ogole ich nie czuc a potem chodziłam juz w bokserkach od męza i tez bylo wygodnie byle było luzno i nic sie obciskało
Iskierka, juz mi sie nie chce odpowiadac na to bo w sumie w kolo macieju ciagniemy to samo poprostu ja mowie o ludziach ktorzy pracuja full time (ale niekoniecznie ze stalym kontraktem), a nie o tych co maja kontrakt 0 godzin, bo tu nikt nic nie gwarantuje..
co do mojej pracy, to nie lubie pisac publicznie o tym co robie, ale to co wykonuje w domu wiaze sie z tym ze zdalam egzamin NT2. Jak nie mialam tego papierka i moj jezyk nie byl wystarczajacy to ciezko bylo mi cokolwiek znalezc, by pracowac w domu i dostawac za to w miare dobre pieniadze
No a Ty nie wiem co mozesz robic w domu, moze oprocz haftowania cos w Twoim zawodzie/wyksztalceniu? Zawsze mozna cos pokombinowac, jesli ma sie jakis fach w reku i checi to raczej nic trudnego:-)
co do mojej pracy, to nie lubie pisac publicznie o tym co robie, ale to co wykonuje w domu wiaze sie z tym ze zdalam egzamin NT2. Jak nie mialam tego papierka i moj jezyk nie byl wystarczajacy to ciezko bylo mi cokolwiek znalezc, by pracowac w domu i dostawac za to w miare dobre pieniadze
No a Ty nie wiem co mozesz robic w domu, moze oprocz haftowania cos w Twoim zawodzie/wyksztalceniu? Zawsze mozna cos pokombinowac, jesli ma sie jakis fach w reku i checi to raczej nic trudnego:-)
Teraz jest swoista epidemia kobiet, ktore chca pracowac w domu otwierajac swoj wlasny webshop.
Iskierko moze cos w tej dziecinie jako kraamprezenty cos bys mogla wymyslec. W Polsce slawny przyklad byl babeczek ktore zalozyly swoja strone internetowa sprzedajac bukiety plecione ze spioszkow, ktore byly kupowane na baby-shower.
http://www.jedynytakibukiet.pl/o_bukietach_dzieciecych.php
u mnie na wsi (jak ja to mowie) jest duzo babek ktore siedza w domu i niemalze co druga robi paznokcie. Nie wiem czy mozna cos zarobic , skoro ich tak duzo. Chyba najlepiej nauczyc sie jezyka wtedy mozna brac jakies tlumaczenia, albo po prostu dostac jakas prace inna niz np w fabryce, tj przy opiece nad starszymi osobami czy jako pomoc w drogerii... No ale bez jezyka to klapa. Nic w NL nie daja za darmo, a polakow bez jezyka gotowych wziac kazda prace jest sporo...
Iskierko moze cos w tej dziecinie jako kraamprezenty cos bys mogla wymyslec. W Polsce slawny przyklad byl babeczek ktore zalozyly swoja strone internetowa sprzedajac bukiety plecione ze spioszkow, ktore byly kupowane na baby-shower.
http://www.jedynytakibukiet.pl/o_bukietach_dzieciecych.php
u mnie na wsi (jak ja to mowie) jest duzo babek ktore siedza w domu i niemalze co druga robi paznokcie. Nie wiem czy mozna cos zarobic , skoro ich tak duzo. Chyba najlepiej nauczyc sie jezyka wtedy mozna brac jakies tlumaczenia, albo po prostu dostac jakas prace inna niz np w fabryce, tj przy opiece nad starszymi osobami czy jako pomoc w drogerii... No ale bez jezyka to klapa. Nic w NL nie daja za darmo, a polakow bez jezyka gotowych wziac kazda prace jest sporo...
Ostatnia edycja:
Agss
Fanka BB :)
Hej dames (;
Dzięki wszystkim za rady (; Pierwsza ciąża - masa wątpliwości
Madziulka a kiedy załatwiałaś kinderopvang? już po prodzie czy jeszcze przed porodem?
A tak przy okazji czy opłaca się brać kraamzorg? Bo ja w sumie nie chcę ale położna mnie namawiała (ta co robiła usg też oO)
Kurczak... praca w domu - marzenie (; Szkoda że kompletnie nie miałabym co robić ;p
Dzięki wszystkim za rady (; Pierwsza ciąża - masa wątpliwości
Madziulka a kiedy załatwiałaś kinderopvang? już po prodzie czy jeszcze przed porodem?
A tak przy okazji czy opłaca się brać kraamzorg? Bo ja w sumie nie chcę ale położna mnie namawiała (ta co robiła usg też oO)
Kurczak... praca w domu - marzenie (; Szkoda że kompletnie nie miałabym co robić ;p
Agss nasza swieza ciezaroweczko, ja jeszcze pol roku temu mialam takie same pytania i bylam bardzo sceptycznie nastawiona do tematu bo po co, a dlaczego i ktos obcy itd. My z mezem nie jestesmy przyzwyczajeni do tloku w domu ani czestych gosci , wiec na poczatku caly pomysl wydawal sie troche niezreczny, ale z drugiej strony jestesmy tu sami. Nie mozemy liczyc na pomoc najblizszej rodziny, a poza tym mysle, ze taka kraamzorg to sie naprawde przyda w przypadku problemow z laktacja, ktore ma na poczatku wiekszosc pierworodek. Nie chcialabym byc sama w takiej sytuacji, a jednak kazde kraambiuro ma swoje specjalistki od laktacji.
Im blizej do porodu tym bardziej jestem przekonana ze mi bedzie potrzebna pomoc. Dlugo sie zastanawialam i ostatecznie wzielam opieke na 3 godziny dziennie przez 8 dni. 3 godziny to akurat tyle, ze troszke zaopiekuje sie dzieckiem, troche mna, troszke sprzatnie i nie bedzie jej obecnosc uciazliwa. Nawet ich uprzedzilam, ze w razie jakbym sobie nie radzila, to wezme wiecej godzin. Poki co mialam ta pania juz raz w domu na wizycie i naprawde milo nam sie rozmawiala, byla bardzo pomocna, nic nie narzucala , nigdzie nie zagladala. Nie wiem jaka masz sytuacje rodzinna, ale jesli podobna do mojej to nie zastanawiaj sie. One sa dla nas, zeby nam pomoc, a ta pomoc droga nie jest
Im blizej do porodu tym bardziej jestem przekonana ze mi bedzie potrzebna pomoc. Dlugo sie zastanawialam i ostatecznie wzielam opieke na 3 godziny dziennie przez 8 dni. 3 godziny to akurat tyle, ze troszke zaopiekuje sie dzieckiem, troche mna, troszke sprzatnie i nie bedzie jej obecnosc uciazliwa. Nawet ich uprzedzilam, ze w razie jakbym sobie nie radzila, to wezme wiecej godzin. Poki co mialam ta pania juz raz w domu na wizycie i naprawde milo nam sie rozmawiala, byla bardzo pomocna, nic nie narzucala , nigdzie nie zagladala. Nie wiem jaka masz sytuacje rodzinna, ale jesli podobna do mojej to nie zastanawiaj sie. One sa dla nas, zeby nam pomoc, a ta pomoc droga nie jest
Iskierka71
Fanka BB :)
Mnie jest cięzko znaleźć pracę w domu w swoim wyuczonym zawodzie, bo ja jestem po zasadniczej szkole handlowej, i po liceum ekonomicznym. Mam tytuł technika eko nomisty przedsiębiorstw państwowych, którym w dzisiejszych czasach moge sobie d**ę podetrzeć, niestety....No a Ty nie wiem co mozesz robic w domu, moze oprocz haftowania cos w Twoim zawodzie/wyksztalceniu? Zawsze mozna cos pokombinowac, jesli ma sie jakis fach w reku i checi to raczej nic trudnego:-)
Zeby pracowac jako ekonomista czy ksiegowa musialabym od nowa robić specjalistyczne kursy...
Ayni, to jest mysl na ktorą też dziś wpadłam haftując obrazek z misiem na prezent... DziękujęIskierko moze cos w tej dziecinie jako kraamprezenty cos bys mogla wymyslec. W Polsce slawny przyklad byl babeczek ktore zalozyly swoja strone internetowa sprzedajac bukiety plecione ze spioszkow, ktore byly kupowane na baby-shower.
reklama
karola82_82
mama slicznego Michałka
Helol
Ayni ,Kallie rodzicie ??:-)
Ja tez kapie mala co dziennie , wczoraj jej nie kapalam bo miala temperature po szczepieniach.
Majtki siateczkowe dla mnie byly superA jak sexi wygladaly ale jakby ich nie bylo to tez bym przezyla
Ja na razie do parcy sie nie wybieram ,musze sie pozadnie za jezyk wziascNiby ,ze jestem na A2 ale mi duzo mi brakuje i cwiczyc nie mam gdzie
Wczoraj bylismy w Cb Milusia wazy 4100 i ma 52 cmbabka ja przebadala calkowicie,nawet bioderka i pytala czy ktos w rodzinie mial problem z nimi. Oczywiscie dostala szczepionki i wczorajszy wieczor i pol nocki mialam z glowyTeraz sobie slodko spi ..
Ayni ,Kallie rodzicie ??:-)
Ja tez kapie mala co dziennie , wczoraj jej nie kapalam bo miala temperature po szczepieniach.
Majtki siateczkowe dla mnie byly superA jak sexi wygladaly ale jakby ich nie bylo to tez bym przezyla
Ja na razie do parcy sie nie wybieram ,musze sie pozadnie za jezyk wziascNiby ,ze jestem na A2 ale mi duzo mi brakuje i cwiczyc nie mam gdzie
Wczoraj bylismy w Cb Milusia wazy 4100 i ma 52 cmbabka ja przebadala calkowicie,nawet bioderka i pytala czy ktos w rodzinie mial problem z nimi. Oczywiscie dostala szczepionki i wczorajszy wieczor i pol nocki mialam z glowyTeraz sobie slodko spi ..
Załączniki
Podziel się: