reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Madziula to będę trzymać kciuki za tą nową pracę :)
Karola póki co jakoś nie czuję żeby się zbliżal ten poród heh może jak z pl wrócisz to się załapiesz na newsa:)

Ayni no nieźle, nieźle w tych szpitalach. Tam gdzie ja mieszkam w pl to szpital w miarę nowy i nowoczesny. ale za to trzeba mieć szczęście żeby na normalnego lek trafić, więc tak czy inaczej coś musi być heh

I ktoś coś pytał ale... skleroza;/

reklama
witamy,no sliczna Martynka. My juz pk szczepieniu bylo gorzej niz za pierwszym razem:( Nadka wazy 6635 i mierzy65cm. MAm pytanie do mam ile razy Wasze dzieciaczki jedza w nocy?bo moja Ksiezniczka je po kapieli tj. ok 9-10-tej pozniej raz w nocy tak ok 2-4tej no ipozniej rano ok 7. W CB pani powiedziala ze powinna spac cala noc bez jedzenia i ze mam sprobowac jej wcisnac wieczorem dwie piersi, co wogole nie.wchodzi w gre bo ona po jednej jest vol,dwie piersi jadla tylko do ok.trzeciego tyg. No a ogolnie byla bardzo zadowolona z wygladu Nadki a mi kazala po trochu jesc jogurt nat. DZIEWCZYNY jezeli chodzi o kraamzorg to naprawde wystarczy jasno postawic sprawe czego od nich oczekujemy juz na tej ich wizycie nie ma.sie co ich obawiac. My omowilysmy z moja wszystko na.poczatku i pozniej nie bylo problemow. Kraamtijd to najpiekniejsze momenty Waszego zycia i warto zadbac o to zeby nic tego nie.zepsulo. Ja z mojej bylam b. zadowolona, a pomagala mi tylko przy dziecku,

Madziula daj mi tego Twojego słodziaczka na trochę pobawić i potulić:-) jak patrzę na takie zdjęcia to już się doczekać nie mogę na moje maleństwo. tylko coś mi się wydaje że u mnie bliżej terminu będzie, Ayni może Twój książę się pierwszy zdecyduje to i mojemu się zachce kolegę poznać:-D
Doris dzięki za podpowiedzi. u nas na tym spotkaniu ogólnie tak tylko było powiedziane wszystko a reszta wyjdzie jak już ta właściwa przyjdzie do mnie to jej właśnie też zamierzam powiedzieć czego chce i że się ma nie czepiać reszty heheh

ja jutro ide do cb ale jeszcze nie na szczepienie ;)

doris moja myszka je raz w nocy... staram sie ja karmić tak 23-24 to wtedy sie budzi ok.3-4 i dopiero 7-8 wiec tak optymalnie :) ciekawe co mi powiedza w cb ;)

Kallie a za nic nie oddam :)

karola śliczna mała i synek oczywiście też(;
madziula kciuki za nową pracę i pochwal się jak coś wyjdzie (; A Martynka wygląda rozczulająco...
Ayni jeżeli chodzi o moją sytuację to mam tutaj mamę i oczywiście rodzinę tżta, z tym że wiadomo wszyscy pracują... Mama zapowiedziała sobie że tydzień wolnego albo i dwa weźnie po porodzie, dlatego się wacham, może też wziełabym na 3h z tym że bez sprzątania, lubię mieć wszystko po swojemu (;
I dzięki oczywiście za opinie, uwielbiam się radzić innych i wszystko analizować ^^

Madziula co za zadarty nosek, no jakbys chciala to sie dziecka nie wyprzesz :D czy ona chociaz troche do Twojego meza podobna ? Poki co widze tam tylko Ciebie :D sliczna jest, a czy to ten slawetny speelkleed?

Kallie nie wiem, moj to mnie chyba tylko w balona zrobil. Ja sie naprawde przejelam przez te wszystkie objawy i szykowalam na wczesniejszsy porod ale to chyba takie straszenie i mysle, ze teraz maly posiedzi do terminu albo nawet dluzej. Bede chodzic jak Madziula z ciaza slonia :D Ale to w sumie dobrze, bo dopiero dzis zamowilam ladowarke do mojej cyfrowki wiec przyjdzie na dniach no i nic dzis z mojej listy nie posprzatalam wiec sie znow odlozy na pozniej :D a skad pochodzisz z Polski ? juz doczytalam ze z zamoscia :D no no to ty tez masz daleko jak Bernadetka , troche dalej nawet.

Agsssuuu a ty znow pracujesz i w ogole zalatana biegasz, ze nasz regularnie nie odwiedzasz? Jak sie czujesz? Wiesz co, jesli moge Ci podpowiedziec, to wez dla swietego spokoju na te minimalne 3 godzinki, bo skoro masz familiade to bedziesz miala wsparcie, ale wiesz jak to jest, napewno pierwsze dni lepiej kameralnie, a kraamzorg to zrobi swoje i pojdzie, a w razie czego pomoze z dzidziusiem bez potrzeby naglego zwalania familiady na glowe na pierwszy ogien.

doris fajnie to napisalas, ze kraamtijd to jedyny taki czas w naszym zyciu i sie nie powtorzy. Dlatego ja uwazam ze warto miec przez ten czas choc troche meza w lozku z dzidziusiem w ramionach niz wysylac go do sprzatania czy gotowania itd to jedyne takie chwile , potem dziecko rosnie nawet nie wiadomo kiedy i wszyscy sie wkrecaja w wir codziennych obowiazkow. A co do tego CB to niech sie w nos pocaluja, dziwi mnie , ze maja tak szczegolowe rady dotyczace indywidualnego rytmu tak malego dziecka.

dziewczynki mialam was spytac juz wczoraj, czy ktoras z was uzywa tego pojemnika anty-bakterio-zapachowego na zuzyte pieluszki ? Jesli tak, to jaka marka? Dzis sprawdzalam z mezem i wyszla mi dosc spora roznica we wkladach- kastekach do angelcare (6 szt 53 eur)vs sangenic (3 szt 19.00 eur). Czyli jakies 13 euro roznicy przy zbiorczym opakowaniu. No i zastanwiam sie czy napewno nic nie czuc z takiego kosza ? ktos ma jakies doswiadczenia z tym zwiazane ?

Koleżanka ma taki kosz ale nie wiem jakiej marki.Dopóki nie wprowadziła dziecku "słoiczków" do menu to było dobrze i kosz spełniał swoje funkcje, później wyniosła go w inne miejce, bokupy dzieci już nie są takie mało zapachowe.

reklama
Ayni tak to ten speelkleed:) narazie pełni role boxu w salonie :)
no niektorzy mówia ze podobna do męza... ehh heheheh

Ayni co ty mówisz ze kraamtijd to jedyny taki czas i sie nie powtórzy w zyciu... oj powtórzy powtórzy przy kolejnym dziecku hahaha :)

Do góry