reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Widzisz Madzia ,moj ciagnal z tych nakladek ale ja mleczka nie mialam ,a u ciebie na odwrot :-D nie ma lekko ,kazda dzidzia inaczej.Wazne by mam byla zadowolona i dziecko najedzone:-)

reklama
Zależy u kogo... ja tam się wysypiam :-). Wiadomo, w nocy mała czasem obudzi na jedzenie, ale ona długo nie je i od razu śpi, więc daję radę. Najbardziej lubię, jak mnie budzi, jak już męża nie ma, bo ją potem kładę obok siebie i razem śpimy. Z reszt ja nigdy nie byłam typem, że muszę spać 12h, tylko wręcz przeciwnie ;-).

Jutro jedziemy do pl ,chatka wysprzatna jeszcze pakowanie mi zostalo ale to tylko powkladac do walizek.do uslyszenia po powrocie.
AYNI zakaz rodzenia na 3 tyg,ale wiem ze i bez tego dasz rade:-D

Strudzia no moja tez długo nie jadła i szybko zasypiała a za 2 minuty ryk i tak 5 rundek do lozeczka i cyca..... ale tak jak mowicie, kazde dziecko jest inne i trzeba wszystko jakos dopasowac :D

nana powodzenia w Polsce abyście wszystko pomyślnie załatwili i pocieszyli się rodziną. Spokojnej drogi. Poki co na poród się nie zapowiada.

Poprasowalam ciuszkow trochę i aż nabralam ochoty na kolejne

nana milych wakacjiiiiiiiiiiiiiiii:-)
madziula rob tak aby bylo dobrze:-D:tak:
Ja za to chyba przejde na sztuczne mleczko, bo nigdy nie wiem o ktorej mala ma jesc a tego nie potrefie zgrac z zaprowadzaniem i odbieraniem malej ze szkoly:sorry: ja sie denerwuje mala ryczy i nerwowka w kolo:no:

Dziewczynki mam problem mojej malej rzadko kiedy odbija sie po jedzeniu, a dzis zwrocila wszystko z flegma i caly dzien ulewala z flegma, normalnie boje sie o nia. co zrobic dzwonic do lekarza???? Spotkalyscie sie z czyms takim??

ewelinaaa a czemu nie odciagasz do lodowki? potem tylko zagrzac .....

co do ulewania to nie pomoge.... ale ja tez specjalnie nie zauwazylam zeby mojej sie odbijało ale jak do tej pory tylko raz troszke zwrociła a tak to okej...

madziula ale ja wcale nie mam mleka raz zejdzie z 2 piersi 80ml, po 1h 30-50ml o pozniej juz coraz mniej,:no::baffled: nie pomagaja zadne herbatki na laktacje i wyypijanie 2l wody, tragedia dla mnie, a tak lubie jak ona do mego cyca przytulona:tak:

ewela ja bym tez odciagala I dawala butelkę jak musisz wyjść. wszystko się da zorganizować. masz swoje mleko i korzystaj z niego. wiele kobiet chętnie by się z tobą zamieniło aby mieć naturalne mleko. ja mam fiola na punkcie karmienia naturalnego i mam nadzieję że nie będę miala problemów z laktacja a jak będą to będę walczyć! Ale sama wiesz co Ci bardziej odpowiada.

mam teraz do was intymne pytanie. czy kiedy szlyscie do toalety aby się wyproznic czy mieliście jednoczesnie chwilowy ból podbrzusza ? ja tak mam od paru dni i nie wiem czy od ucisku czy jak... :confused:

reklama
ewelina ja sobie laktatorem taki nawał zrobiłam ze z jednej piersi sciagałam ok 150 ml ale musialam sie ograniczyć.... teraz sciagam z kazdej piersi po 60-70 ml tak ze na jedno karmienie mam ok 130 ml a sciagam co 2-3 godz. i zawsze tyle samo....daj Boziu zeby tak było jeszcze jakiś czas :)

Ayni hmmmm ból podbrzusza.... wiesz ja juz bylam obolała ze nie odroznialam czy boli przy siusianiu czy nie hehehe

Do góry