reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Agss witam.
Widze, ze już doświadczyłas pierwszego spotkania ze swoją dzidzia:)
niesamowite doświadczenie prawda. Pod Twoja nieobecność dużo się zmieniło. Masz trochę do nadrobienia.
Milego czytania.
A no i gratulacje:)

reklama
Dzien dobry. Ja dzis mam totaslnego lenia i na szczęście nic do roboty. Moje dwie córki poszły sobie na spacerek - jedna pieszo a druga w wózku, chłopaki graja w piłkę, teściowie z moim mężem grają w karty a ja jedyne co zrobilam to załączylam zmywarkę i pralkę. Szkoda pogody zeby nie wykorzystac na wysuszenie prania. Obiad dzis mamy niemal blyskawiczny - kieszonki z piersi kurczaka nadziewane pieczarkami i tartym serem i frytki do tego. na szczęscie mam ludzi do tego by mi go zrobili bo chyba byśmy dziś nie pojedli - takiego mam lenia:-D:-D:-D:-D
Moja Olivia coraz lepiej - ciemieniucha zeszla, potowki zostaly tylko na pleckach. Ubieram ją najcieniej jak tylko mogę, ale potówki z p[lecków jakoś nie chcą zniknąć. Chyba muszę się uzbroić w cierpliwość.
Musze wam powiedzieć ze mala od wczoraj przestala marudzić. Mam wrazenie ze przestał jej dokuczac brzuszek. W polskim sklepie kupilam jej herbatkę HIPP na lepsze trawienie (do podawania po 1 miesiącu) i od piątku jej ją powoli podaję. Chyba działa, ale nie chcę zapeszać:-)
Iskierka ja tez terza mam nie wiele czasu na kompa , dwójka dzieci to juz sie czlowiek nie nudzi...:laugh2::tak:
Jak Milenka spi to chce jak nawiecej czasu poswiecic Michalkowi ,zeby sie nie czul zaniedbany:sorry:
No ja przy urlopującym mężu będę miala gorzej niż przy trojce dzieci:-D:-D:-D
Iskierka no to czekamy na koniec sierpnia. Wtedy beda już moje mebelki więc mamy wspólny cel ;) już niebawem. I tak dzielnie znosisz pomoc teściowej ;)
Pomoc znosze dzielnie:-D Teściowa wpadla nawet na to, że cotygodniowe zakupy dla 8 osób to spory wydatek i od pewnego czasu płaci za zakupy. O dziwo, dala mi nawet 100€ na maszynę do szycia....:szok:
Byłam w poniedziałek 30.07 u gina i wyszło że ciąża jest, wtedy równo 7 tyg.
Gratuluję kolejnej "fasolki":-D:-D:-D

ayni pkoik sliczny, te kwadraciki, super pomysl:tak:
Agss gratulacje:-)
Milka to wypoczynek ci sie trafil w 5* hotelu:-). Lez kobieto i odpoczywaj. Ach zycze szybkich postepow w rozwarciu:-D
Iskierko czy ja moge mojej malej podawac herbatke rumiankowa HIPP, na ta kupke????

A moja mala cala noc marudzila nie mogla kupsztala zrobic, co godz pobudka, glaskanie, przytulanie, troszke cyca i spanie, i tak az do 10 rano:baffled:. teraz slodko spi bo kupa wyszla:tak:.
Moj mezus wojuje w kuchni, rosolek sie juz robi, kluseczki i 2 danko szykuje, a ja powiedzmy ze odpoczywam.

Dzis musze do IKEI jechac po biurko dla starszej corci:tak:
Milej niedzieli:-)

Iskierko czy ja moge mojej malej podawac herbatke rumiankowa HIPP, na ta kupke????

A moja mala cala noc marudzila nie mogla kupsztala zrobic, co godz pobudka, glaskanie, przytulanie, troszke cyca i spanie, i tak az do 10 rano:baffled:. teraz slodko spi bo kupa wyszla:tak:.
Ewelinko, powiem szczerze, że ja pierwszy raz herbatkę podalam malej jak skonczyla miesiąc..
Generalnie jeśli karmisz piersią to nie powinno sie podawać nic do picia oprocz piersi. jeśli akrmisz butelką to można dziecko dopajać herbatką. Tyle, że wszystkie możliwe zalecane herbatki są dopiero po 1 miesiącu więc nie wiem.....
Jeśli mała ma poważne problemy ze zrobieniem kupki to może daj jej się troszkę napic... Tak z 30-40 ml...

dzięki dziewczyny. mam nadzieję że baby Adamowi też się spodoba jego królestwo.

Agsss świetne wieści. W jaki sposób dowiedzialas się o ciaży? Gratuluje z całego serca. Powiedz jak się czujesz i jak znosisz te trudne tygodnie.

dziś mam trochę sprzątania i pomimo zamiarów nie udało mi się wcześnie wstać. No ale jakoś dam radę. Czeka mnie też pranie wózka lol.

miłego dnia wszystkim

Dziękuje wszystkim (;
Ayni dowiedziałam się z testu ale uwierzyłam dopiero po usg :)
W sumie z objawów to tylko ból piersi... nic innego... (w sumie do mdłości mi nie spieszno :) )

Byłam dzisiaj w japońskiej restauracji all you can eat... i będę się chyba toczyć oO

Ale pustynia :D

nie wiem gdzie są wszyscy chyba mamy zajęte swoimi baby. też bym już chciała z drugiej strony jak myślę że jeszcze kilka tyg to dostaje jakiegoś dziwnego piętra.

Dziś przepralam wózek, umylam lazienke na błysk, poodkurzalam górę i pomylam tam podłogi. Ugotowalam kolacyje i wzięłam prysznic. Mąż zajął się moimi stopami dziś ;D

Agsss zazdroszczę uwielbiam japońskie zarelko a szczególnie sushi. to chyba będzie pierwsze co sobie zazycze jak dojde do siebie po porodzie. no i wedzonego łososia ;D

dziś się ważyła i mam 13 kg na plusie. mam nadzieję że już dużo nie przybiore i już mam plan poporodowy narzucanie ;D

Czesc kobiety co was tak wywialo:-D My dzis nad morzem bylismy ,potem grill ze znajomymi ,Tymek taki zmeczony byl ze isc nie mogl:-D
AYNI slodki kacik dla Adasia:-)
Agss gratulacje USG ,to sa emocje niezapomnaiane chwile:-)

reklama
Do góry