reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Pytałam się położonej o te skurcze. Powiedziała ze dobrze ze są bo to znaczy, ze balonik działa.
Corcia chyba wie ze ma wyjść bo sie dzisiaj ciagle wierci:) tak szczerze to niebardzo mi się to w tej chwili podoba.
Tak Ewelina, muszę zostać w szpitalu. Teraz to mnie wypuszcza dopiero jak się rozpakuje:)

reklama
Madzia ja też dostałam na open dagen w szpitalu taka malutka probeczke tego kremu ale mam wszystko zakopane i nie wiem gdzie leży. pamietam że te próbki były na stanowisku przy laktatorach i był obrazek dzidzi z wypieta dupka ale nie wiem czy to babyzalf czy zwykle. poszukaj w necie i porownaj czy to to samo. fajnie macie już się nie mogę doczekać fotek malutkiej. no i dobrze że odsypiasz w końcu kraamzorg też po to jest ;****

dziewczynki wrzuce jakieś fotki może jutro bo dziś jeszcze musimy wszystko powstawać do środka. ja zrobiłam golabki i myślałam że zostaną na jutro ale zostało tylko 5 z 16 ;o szok.

milka super. staraj się nie skupiać na skurczach i trzymaj pozytywne nastawienie. 3mam kciuki

posmaruje sobie sutki a potem najwyzej dla swietego spokoju przetrze ciepła woda :)

dopiero teraz wszystko ze mna uchodzi....wszystkie zakwasy i bóle mięsni mi wychodza..... a na buzi z wysiłku popekały mi zyłki i wygladam jakbym miała wysypke brrrrr parcie to wielki wysiłek

Milka najgorszej mecza skurcze co 2-3 minuty i zalezy jak rozwarcie idzie, mnie poszlo szybko a wymeczyłam sie jak sam skurczybyl, jak dla mnie parte sa mniej meczace za to trzeba sie mocniej wysilać.. no coś za coś :)

ide dalej do lozka bo jak królewna sie obudzi to trzeba bedzie sie zająć i jeszcze zmierzyc temp :)

dobrej nocy :)

dla mnie tez byly najgorsze te co 2-3 minuty, parte to pikus :-D a to pewnie dlatego, ze jak sa same skurcze co 2-3 minuty to nie mozna nic robic, jedyne co to oddychac. a jak sa parte to mozna sobie 'ulzyc' tym wypychaniem dzidziola i tak mniej sie juz o tym mysli:tak:

Madziula rodzilas ze znieczuleniem? czy dalas rade bez?

Dobry wieczor.
Ja ostatnio nie mam czasu na kompa, a teraz mąż zaczyna urlop i cos czuję ze czasu bedzie jeszcze mniej;-)
dziewczyny mam pytanie, kraamzorgowa powiedziała mi ze mam uzywac na bolesne sutki bepanthen i bez obawy dziecko moze ssać bo masc jest bezpieczna... ja w aptece bede w poniedzialek ale mam probke bepanthenu z tym ze dopiero teraz w ulotce czytam ze sa rozne rodzaje... ze na sutki jest bepanthen babyzalf a ja mam zalf ... i teraz nie wiem czy to jakas roznica.....
Mnie mąz kupił bepanten babyzalf w Kriutvacie... nawet nie wiedzialam ze sa dwa rodzaje.
Madziula odpoczywaj ile mozesz.
Ja odpocznę (psychicznie) gdzieś po 26 sierpnia.....:baffled::baffled::baffled:

Milka trzyma kciuki ,zeby rano juz byla radosna nowina:tak:

Madziula ja mam z pl ten krem i tam pisze ze przed karmieniem trzeba zmywac masc :tak:
Ayni jak bedziesz miala czas wstaw zdjecia pokoiku,bardzo jestem ciekawa jak wyszedl:tak::sorry:
Iskierka ja tez terza mam nie wiele czasu na kompa , dwójka dzieci to juz sie czlowiek nie nudzi...:laugh2::tak:
Jak Milenka spi to chce jak nawiecej czasu poswiecic Michalkowi ,zeby sie nie czul zaniedbany:sorry:

ok ide poczytac i karmienie sie zbliza dobrej nocki

Madziu jak będziesz miała chwilke to opisz porodzik jestem bardzo ciekawa jak poszło no i Twoich wrażeń jestem też ciekawa.

Iskierka no to czekamy na koniec sierpnia. Wtedy beda już moje mebelki więc mamy wspólny cel ;) już niebawem. I tak dzielnie znosisz pomoc teściowej ;)

mój lap też coś nie domaga i nawet mak-gajwerskie metody męża na niego nie działają. Trzeba będzie kupić nowy ;-/

ciekawe jak tam skurcze u Milki , daj znać jaki progress.

a tu fotki dla was dziewczyny. Co prawda jeszcze nie ma wszystkiego i poleczka nie zamontowana ale chodzi o malowanie. Oto efekt naszej burzy mózgów :D

zdjęcia z komórki są beznadziejne w ogóle nie.oddają koloru. nie widać w ogóle że tam są dwa kolory. Na jednym zdjęciu kol zbyt jasne na drugim zbyt jaskrawe normalnie jest coś pomiędzy :D

Załączniki

• 2012-08-04 21.08.42.jpg
    2012-08-04 21.08.42.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 43
  • 2012-08-04 21.05.35.jpg
    2012-08-04 21.05.35.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 42
DZIEN DOBRY...

Milka i jak tam? rozkrecilo sie?:confused:
Ayni fajny pomysl na sciany... oj jak ja sobie przypomne jak mnie krecilo urzadzanie pokoi to :-D:-D:-D wczoraj zrobilam w naszej sypialni rewolucje i juz nic nie ma w niej dzieciecego... jakos pusto hihi;-)
Madziula jeszcze raz GRATULACJE a ze spaniem i karmieniem sie unormuje...:tak:

Milego dnia...

Melduję się i ja. Dzień dobry.
U mnie cel balonika został osiągnięty. 3cm rozwarcia. Czekam teraz na wolna sale, jakoś nagle dużo kobiet postanowiło się rozpakowac:)
wczorajsze skurcze przeszły po ty jak wzięłam prysznic. Nocka w miarę spokojna. Nawet się wyspalam.
Jak będzie mi coś wiecej wiadomo to napewno napisze.
Milego dnia

reklama
Witam wszystkich po wakacjach (; nie wiem jak was tu nadrobię ale może po południu spróbuje choć trochę...
Byłam w poniedziałek 30.07 u gina i wyszło że ciąża jest, wtedy równo 7 tyg.
Nawet serce było już słychać (;
sam4183.jpg

O i widzę że przybyło noworodków (;
Gratuluje wszystkim, które maluchy mają już przy sobie :)

Ostatnia edycja:
Do góry