reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

mi powiedziała ze jak nic nie nie ruszy to tydzien po terminie beda przebijac wody..... ja sie napewno zdecyduje kiedy bedzie tylko okazaja jak najszybciej :)

reklama
Morgen :)

Alez mam nerwa. Wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam ze ten kwartal z kinderbijslag nam przepadl bo Kausar urodzila sie 16-stego..a "powinna" 1-szego wrrrrrrrr

MGD takie maja metody
[h=3]De kinderbijslag begint in het kwartaal na de geboorte[/h] De kinderbijslag is een bedrag per kwartaal en begint in het kwartaal na de geboortedatum. Is uw kind geboren op 12 april, dan is het geboren in het tweede kwartaal. De kinderbijslag begint dan in het derde kwartaal. De SVB betaalt de kinderbijslag als het kwartaal is afgelopen, in dit voorbeeld dus begin oktober.
Alleen als uw kind is geboren op de eerste dag van een kwartaal, krijgt u al kinderbijslag voor datzelfde kwartaal. Als uw kind op 1 april is geboren, begint de kinderbijslag dus in het tweede kwartaal. Maar is uw kind op 2 april geboren, dan pas in het derde kwartaal.

Madziula: no to dobrze,ze juz ci cos zaproponowali,mi o przebiciu nawet nie wspominali.

Asia gratulacje :tak:
Milka wedlug mnie tez wysoko :tak: ja mialam wysoko do 39 tygodnia, a urodzilam w 39tyg i 5 dniu :-) nawet polozna do mnie ze 'masz tak wysoko ten brzuch ze chyba po terminie sie zacznie' haha a tu zonk :-)

U mnie sytuacja identyczna, z tym, że mała nie zeszła do kanału rodnego, do końca była wysoko, no i nie obeszło się bez próżnociągu...

MGD rozumiem Cie ale nie nerwuj sie, nic nie zrobisz z holenderskim systemem. Holendrzy to piraci ;p

Teraz nie wiem czy dobrze rozumiem , jesli powiedzmy nasz maluch urodzi sie planowo 20 wrzesnia (ostatni mies 3-go kwartalu) czyli zalapie sie na kinderbijslag 1 pazdziernika ? Takby z tego wynikalo. Myslicie ze zdaza z tymi formalnosciami ? Dobrze by bylo... 200 eur piechota nie chodzi, a bedzie trzeba pampki kupowac
:confused:

eola widzisz trafila Ci sie chyba jakas naturalistka polozna. Moja od razu powiedziala, ze jak do 40-tego nie urodze to w 41 wysla mnie do szpitala na badania aby sprawdzic czy moge wziac srodki wywolujace porod, czy jakos tak , jakis assessment :D

Wyslalam malza do pracy, brat sie samozabawia play station, ja mam ciuchy do zlozenia i troszke sprzatania , ale dzis ogarnal mnie leniwiec. Znalazlam sobie film do obejrzenia nie wiem czy ktos juz ogladal Zeitgeist- wydaje sie byc taki z serii must see before u die :D
Duch epoki (2007) - Filmweb i wlasnie zamierzam polozyc sie i ogladac :-p

JUSTYNA oj ,u mnie tez nie obylo sie bez proznociagu ,masakra.Jak twoje dziecie sie ma ,bo moj Tymek ma krecz szyji ach nerwy mnie biora jak pomysle o tym porodzie.

Ayni jesli urodzisz pod koniec 3 kwartału to tak samo jak ja dostaniesz pieniazki dopiero w styczniu za 4 kwartal ;) dlatego ze 1 pazdziernika wypłacaja za kwartał w ktorym ty urodzisz wiec za niego nie dostaniesz :)

reklama
oni tu z tymi proznociagami to widze na porzadku dziennym, mi tez mowili,ze jak nie poradze sobie sama (co bylo nielatwe nie czujac skuczy partych)to pojdzie w ruch proznociag,na szczescie sie obylo,a prawda taka,ze po 2dniach powinni zrobic cesarke a nie doprowadzac do takich syt.

Do góry