reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Mnie troszkę bolała głowa po tym znieczuleniu w kręgosłup, ale nie od razu po porodzie, tylko z tydzień, max 2 po. Jedna tabletka paracetamolu i ból mijał. U mnie decyzja była taka, co szybciej działa. Powiedzieli, że w kręgosłup, to ja... no to dawajcie w kręgosłup. Jak jak krzyczałam, to mnie jeszcze bardziej bolało, więc mi kazali oddychać i się na tym skupić.

A za poród w szpitalu nie zapłaciłam ani centa, bo miałam przyspieszany... czas leciał, a rozwarcie nie leciało.

reklama
Ja to za szpital tez niebede placic, a swoja droga to ciekawe czy cena jest tez uzalezniona on tego czy sie wezmie znieczulenie czy nie.

Ja to za szpital tez niebede placic, a swoja droga to ciekawe czy cena jest tez uzalezniona on tego czy sie wezmie znieczulenie czy nie.
Nie mam pojęcia. Myślę, że nie powinno mieć to znaczenia, bo przecież chyba każdej się należą godne i komfortowe warunki porodu? Może to głupi przykład, ale jak kolega był tutaj u dentysty na wyrywaniu zęba, to ten się go tylko spytał, czy jest na coś uczulony itd. i dał mu bez gadania znieczulenie, które było wliczone w cenę zabiegu.

ja przed porodem bylam w mojej ubezpieczalni i pytalam jak to jest z oplata za znieczulenie no i jest w cenie porodu.No ale wiadomo musza anestezjologa wolac czesto z domu ,no potem kobieta mosi w szpitalu zostac ,a tak ciach 2 godz i do domu

jeśli chodzi o dentyste w Nl to jestem ekspertką i stałą klientką hehehe znieczulenia tutaj robią do wszystkiego.... co czasem mnie irytuje bo mała dziurka a sie chodzi 4 godziny znieczulonym i mozna sobie warge przygrysc ...grr

jeśli chodzi o znieczulenie przy porodzie to ja sie pytałam połoznej i ona mi powiedziała cos takiego, że jesli one zdecydują ze musze mieć znieczulenie bo poród sprawia mi za dużo bólu to wtedy za to sie nie płaci ... cholera wie jak to naprawde jest...

moja polozna zapewniała mnie że znieczulenie jest bezpłatne w przypadku porodu w szpitalu ze wskazaniami medycznymi jak i bez , wliczone w cenę usługi.

reklama
no to jeszcze kobiety poczekacie bo starsza corcia dobija sie na skype i musze z nia pogadac, wiec za jakas godzinke:-)

Skrot:
Imie: Lena :-)
Waga: 2930g
Dl: 50cm
Data i godz: 20.07 i 13:28

Porod opisze na watku porodowym, ale tez pozniej:-)

Karola gratulacje!!!!!!

Wybaczcie
:-)

Do góry