reklama
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Ja mam jutro wizyte u połoznej , ciekawe co zaś powie
fakt goraco, mozna sie spocić od nic nie robienia
fakt goraco, mozna sie spocić od nic nie robienia
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
no te 'ogledziny' u poloznej to niezle sa.. pare pytan, rozebrac sie, popatrzy 5 sekund i klaar w pl to normalne badanie jest...
Co Tyyyy.... i tak miałaś git. Moja nawet mnie nie dotknęła. No nic... poczekam sobie do grudnia i w PL pójdę do gina.
Astrid1987
No sama sobie sprawdziłam lusterkiem, czy się zrosły. Szkoda, że tutaj nie ma normalnych kontroli.Astrid nic nie stracilas.. popatrzec to sobie kazdy moze haha myslalam, ze jakos inaczej to bedzie ta wizyta wygladala.. mi tylko sprawdzila jak szwy sie zrosly
NOOOO dzien dober! Ale skwar, juz nie wiem co mam ze soba zrobic. Jakbym miala piwnice to poszlabym tam z laptopem nawet moj brat odmowil dzis wyjscia nad morze, bo tak go plecy piekly, ide mu zaraz robic oklady z karnemelk a potem go nasmaruje oliwa z oliwek, co by skora nie wyschla bo bedzie zlazic jak z weza. Nastepnym razem biore najwyzszy faktor jaki mam i sie nie wyglupiam, po prostu sie nie spodziewalam po tym kraju, ze kiedykolwiek tu kremu uzyje.
A wy jakie macie plany? Ja juz wstawilam jedno pranie i zostalo mi jeszcze jedno, do naczyn zagonie brata i bede sie chowac przed sloncem i szukac chlodu w domu. Zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja chociaz wiatraczek
Astrid a tak z ciekawosci co moze byc nie tak po porodzie ? Jest tam faktycznie czego szukac ? Ja sie nie znam, ale mysle, ze chyba jakby cos bylo nie teges to sama kobietka by sie zorientowala i szukala pomocy przed sama kontrola. Masz jakies obawy ?
Iduuuuuu
A wy jakie macie plany? Ja juz wstawilam jedno pranie i zostalo mi jeszcze jedno, do naczyn zagonie brata i bede sie chowac przed sloncem i szukac chlodu w domu. Zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja chociaz wiatraczek
Astrid a tak z ciekawosci co moze byc nie tak po porodzie ? Jest tam faktycznie czego szukac ? Ja sie nie znam, ale mysle, ze chyba jakby cos bylo nie teges to sama kobietka by sie zorientowala i szukala pomocy przed sama kontrola. Masz jakies obawy ?
Iduuuuuu
Madziula85
Powiedzcie lepiej co zrobić żeby taka pogoda utrzymala sie przynajmniej do września ....hahahah
oj wentylacja w mieszkaniu to świetny wynalazek XXI wieku hehehe chłodze się...
druga runda prania w obrocie.... dzisiaj fajnie wszystko wyschnie szybciorkiem i nie bedzie sie kisić w mieszkaniu....
zaraz lece te okna przemyć bo wczoraj jakoś nie wyszło, a dzisiaj tak smazy ze denerwuje mnie ten piasek na szybach grrrrrr
no to tymczasem...
oj wentylacja w mieszkaniu to świetny wynalazek XXI wieku hehehe chłodze się...
druga runda prania w obrocie.... dzisiaj fajnie wszystko wyschnie szybciorkiem i nie bedzie sie kisić w mieszkaniu....
zaraz lece te okna przemyć bo wczoraj jakoś nie wyszło, a dzisiaj tak smazy ze denerwuje mnie ten piasek na szybach grrrrrr
no to tymczasem...
nana19
Fanka BB :)
Hej u nas w domku fajny chlodek:-) ja tez mialam taka kontrole ASTRID.Mnie tez nie obejrzala a u mnie bylo duzo szycia nie tylko skora ale i miesnei mi przeciez pocieli.No i jeden szew mi poszedl.Mowilam o tym ze cos mi tam nie stroi ale uslyszalam ze to normalne ;-)No i tak sie pocieszam ze na drugi porod to juz bede nacieta ale oni tu o wszystkim mysla ha ha
Ostatnia edycja:
Astrid1987
Nie no, nic mnie nie boli, ani nie mam żadnych problemów tego typu. Tylko myślałam, że taka kontrola, to coś więcej, niż seria pytań do i do widzenia przy następnej ciąży. Co prawda ja dużo nie pękłam, więc dużo tych szwów nie było. Nie wiem, czego mam się spodziewać, po kontroli, nie byłam wcześniej w ciąży. Za to Maja nawiązała z panią kontakt i ciągle się do niej szczerzyła. Pani zaczęła do niej gadać, że ona taka duża a niedawno była w moim brzuszku, to mała zaczęła się cieszyć. No i... jedyne co się dowiedziałam, to jakbym miała wysokie ciśnienie, to by mi robili badanie glukozy. Nie wiem, co ma jedno do drugiego, bo ja zawsze miałam niskie ciśnienie. Do tego, jak się zacznę źle czuć przez dłuższy czas, to mam dzwonić do huisartsa, np. jak zacznę odczuwać przewlekłe zmęczenie czy duszności.
A co do mnie tak poza tym... dostaliśmy z PL w końcu kurs ESKK i uczę się holenderskiego. Póki co różnice między een, het i de , szyk zdań pytających, dit, dat itp. No i zaraz wyciągam pranie z pralki.
A co do mnie tak poza tym... dostaliśmy z PL w końcu kurs ESKK i uczę się holenderskiego. Póki co różnice między een, het i de , szyk zdań pytających, dit, dat itp. No i zaraz wyciągam pranie z pralki.
reklama
Madziula85
o jeju na samą myśl o szyciu mnie boli ... ała ała
Podziel się: