reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Wow nie wiedziałam, że jest taki rozmiar. Tzn. pewnie sama taki nosiłam ;-), bo za wielkim noworodkiem nie byłam i przy urodzeniu nawet kilograma nie ważyłam. Dobrze, że moja córcia nie poszła moim śladem. Nie wiem, jak oni te rozmiary robią, ale ona ma już 56cm długości a nadal się mieści w 50 :-D. No oczywiście w większości chodzi w 56. Jedynie, co ma za małe, to skarpetki. Długość jej stópki (a raczej stoooopy) z wczoraj to... 9,5 cm :szok:. No ale ja mam 40, mąż ma 46, więc mała ma po kim mieć stopę.

ja ostatnie usg miałam w 30 tc i juz wiecej nie bede miała :) nie ma takiej potrzeby, mała lezy nisko ułozona glowka w doł wiec wszystko w porządku :) myśle ze jakby były jakies watpliwosci to napewno takie usg byloby jeszcze wykonane ;)

ja najmniejsze ubranka jakie widzialam w sklepie to chyba 46 było..... ja spakowałam kilka 50 i 56 :) mała podobno bedzie srednia wiec mysle ze spokojnie starczy ;)

Astrid jaka duza byla Twoja Maja jak sie urodzila?
Z tymi rozmiarami to dziwnie jakos jest. Niektore 50 sa wieksze od 62:-) Niewiem jak to mozliwe ale mam takie tez:-)
Ja raczej nastawilam sie=, ze nasza corcia bedzie duza, a jak nie to ponosi troche wieksze spioszki jakby co. Mysle, ze szybko do nich dorosnie.

Clauditka ja jestem z okolic Stalowej Woli:)

Milka ja mialam wszystkich usg 4:)
ostatnie o ile dobrze pamietam cos kolo 35 tygodnia:)
Ja urodzlam w 39 tyg i 3 dniu:D
Ja wzielam dwa kompety ubranek i dobrze bo jak zostalismy to moglam malego przebrac:)
rozmiar 50-56 i 62 wzielam, no ale 62 byl za duzy:D
napewno wez sobie jakies pajacyki, body i kocyk, cos na raczki i czapeczke:)

ja w pl kupilam 2 baody nicy 56 a jak porownalam z tymi tu to jak na baby born:-D
W c&a widzialam rozmiary 44 i 46:tak:

Mika Michala rodzilam w 38 tyg i3 dniu ,wiec z poloznej wyliczen wychodzi na jutro:tak::tak:ajutro tesciowa ma urodziny:baffled::eek::-Dbede zaciskala nogi jak tylko sie da... ( zart):-D

Też nie miałam pojęcia że takie malutkie rozmiary są oO
Jak na lalkę (;

Matko z córką ale mnie piersi bolą... najchętniej bym je wyjęła -.-" a muszę się jeszcze dopakować bo jutro po pracy wyjazd...

berni oj pamietam podroz w Bieszczady... Do Kraka jeszcze autostrada a potem to juz dziki wschod i godziny w samochodzie w korkach na tych lokalnych drogach :baffled: ale ... widzialam duzo planow inwestycyjnych na wschodzie i mam nadzieje, ze niebawem pomysla o szybkim wybudowaniu autostrady. mi sie bardzo podoba tam i ludzie baaardzo goscinni.

milka ja bede miala jeszcze usg w 34 tyg ciazy, aby ocenic mniej wiecej wzrost dziecka wiec to chyba normalne. to bedzie moje 4-te usg. i mysle,ze tyle wystarczy dla normalnego zdrowia psychicznego w przypadku prawidlowo rozwijajacej sie ciazy bez ryzyka :)

ja wiem,ze tu w nl sa ubranka juz od 25 tyg ciazy , oby nie mieli zbyt wiele klientow...

bede dzis robic wloski a jutro widze sie z kolezanka a tak poza tym to nuuuuudaa

reklama
Ayni dobrze powiedziane "dziki wschod":D haha
mam wielka nadzieje ze cos sie ruszy i w najblizszych latch wybuduja nam piekna autostrade:D
jaki to bylby komfort... :)

Jej moje wlosy tez potrzebuja fryzjera;/ juz z rok czasu nic nie robilam z nimi, a przydaloby sie jakos ladnie wygladac a nie jak strach na wroble:D

Do góry