nana ja to nigdy nie wiem kiedy Ty zartujesz, a kiedy prawde mowisz... to z ta ciemieniucha i broda meza to prawda? to takie delikatne miejsce, ze ja to dotykam jak najlzej bo sie boje ze cos moze sie stac, a Twoj maz sie nie bal dotykac broda?
reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Ja to się boję czasem, jak mała machnie główką i mi trafi ciemiączkiem w brodę. Ona w ogóle ostatnio jakaś nadaktywna jest. Jak zacznie chodzić, to chyba zostanę maratończykiem. W sumie nie dziwię się, że ona taka ruchliwa, ja normalnie mam jakąś nadpobudliwość, mój mąż też do spokojnych nie należy.
Nawet mi Astrid nie wspominaj, Tomek to macha tymi nogami jak wsciekly, na miejscu tez nie usiedzi, a jak jest na macie to sie obkreca 30 tysiecy razy w okol wlasnej osi i chodzi do tylu juz teraz widac, ze jak bedzie raczkowal/chodzil, to ja nie usiedze chwili spokojnie
Ja tak samo jak Ty boje sie ciemiaczka, i w pierwszych miesiacach nawet kolczyk znad ust wyciaglam, bo sie balam ze maly uderzy glowka i moj kolczyk sie w niej znajdzie teraz juz zalozylam spowrotem, bo Tomek juz kontroluje ruchy glowy i trzyma ja prosto
Ja tak samo jak Ty boje sie ciemiaczka, i w pierwszych miesiacach nawet kolczyk znad ust wyciaglam, bo sie balam ze maly uderzy glowka i moj kolczyk sie w niej znajdzie teraz juz zalozylam spowrotem, bo Tomek juz kontroluje ruchy glowy i trzyma ja prosto
Astrid1987
Majka też się wierci, jak śpi. Potrafi zmienić pozycję o 180 stopni hahaah. O machaniu kończynami to nie wspominam, bo ona jakby mogła, to by już biegała sobie w najlepsze. Czasem mam wrażenie, że ją irytuje jej niemoc :-).
Ty sie ciesz, ze Majka jeszcze lezy na plecach i sie na boczki i brzuszek obracac nie umie, Tomek to tak w nocy w lozeczku wydziwia, ze przewraca sie na brzuch a juz spowrotem na plecy nie ma sily i placze, albo co gorsza usypia w takiej pozycji twarza do materaca dobrze ze ja mam taki sen ze kazdy szmerek uslysze i zawsze wstaje do niego jak tylko ulysze jakies szamotanie u niego.
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
wcale tam wścibskie nie jesteście
ja już spowrotem... dzisiaj była inna połozna i ona mi powiedziała żebym sie raczej na wczesny poród nie nastawiała bo najczesciej pierwsze dzieci rodza się ok.40 tyg ehh no cóż, co bedzie to bedzie... czas pokaże...
a z dobrym wieści że mam pozwolenie jazdy na rowerze... oczywiscie nie zahartowywać sie i duzo wypoczywać ale nie jest to zabronione
wczoraj dostałam jeszcze troszke ciuszków ... juz poprałam .... no i tak leci
ale dzisiaj duchota, noby wiatr wieje ale parno cosik
ja już spowrotem... dzisiaj była inna połozna i ona mi powiedziała żebym sie raczej na wczesny poród nie nastawiała bo najczesciej pierwsze dzieci rodza się ok.40 tyg ehh no cóż, co bedzie to bedzie... czas pokaże...
a z dobrym wieści że mam pozwolenie jazdy na rowerze... oczywiscie nie zahartowywać sie i duzo wypoczywać ale nie jest to zabronione
wczoraj dostałam jeszcze troszke ciuszków ... juz poprałam .... no i tak leci
ale dzisiaj duchota, noby wiatr wieje ale parno cosik
nana19
Fanka BB :)
Zawsze prawde mowie.Nie wiem co ty pomyslalas ale to nie tak ze maz celowo mu broda tarl po glowce tylko jak przytulal Tymka albo jak mu lezal na piersi to czasem sam ocieral sie glowka o brode meza.No i jak mial ciemieniuche to czasem mezowi na tej brodzie tzn na zaroscie zostawala skora z glowki ale to tak malutko nie mysl ze nie wiadomo co sie dzialo
nana a Tymka to nie bolalo? bo ciemieniuche trzeba mocno zaoliwiac i czekac az zmieknie.. a zrwanie tych strupow powoduje blizny i straszliwy bol dobrze ze Tomek nie mial w ogole ciemieniuchy, zapobiegalam za wczasu
kraamzorg mi powiedziala, ze jak sie dba to niby dziecko ciemieniuchy nie bedzie mialo... Astrid czy Maja ma ciemieniuche?? jak to u was wyglada??
kraamzorg mi powiedziala, ze jak sie dba to niby dziecko ciemieniuchy nie bedzie mialo... Astrid czy Maja ma ciemieniuche?? jak to u was wyglada??
Astrid1987
Mój też mizia brodą główkę małej .
Madzia, cieszę się, że wszystko ok. Oj pojeździłabym na rowerze, ale nie mam go w R'damie... no i nie miałabym co z małą począć.
Chyba ma, bo jej się skórka trochę łuszczy na głowie. Czytałam, że smarowanie oliwką pomaga i rzeczywiście, jak posmarowałam oliwką to zeszło.
Madzia, cieszę się, że wszystko ok. Oj pojeździłabym na rowerze, ale nie mam go w R'damie... no i nie miałabym co z małą począć.
Chyba ma, bo jej się skórka trochę łuszczy na głowie. Czytałam, że smarowanie oliwką pomaga i rzeczywiście, jak posmarowałam oliwką to zeszło.
reklama
bernadetkka
Fanka BB :)
Dzien Dobry
Dziekujemy za wszystkiem cieple slowka dla syneczka
calowac go niestety nie ucaluje, bo mi cho**rna opryszcza wyskoczylam i uwazac musze...
Ciezko sie powstrzymac
Kallie ja zakladam mu rozmiar 56 ale jest taki " na styk"
Ogolnie to ja tez jestem pasozytem haha bo nie pracowalam od (nie pamietam dokladnie) 11-12 tygodnia ciazy:/
praca sie skonczyla, zima nastala a na wiosne juz mnie nie chcieli bo bylo widac ze w ciazy...;/
Jak to mowia "Wziales sobie Pania to teraz pracuja na nia" Do pracy pewnie pojde dopiero na wiosne... mam nadzieje ze sie cos trafi
Dzisiaj Aluś wyssal jednego cyca drugi jest w gorszym stanie i narazie mam mu nie podawac go jesli bardzo boli... mleka jest ze ohohoh
Wlasnie byla pani zrobic badanie Alusiowi uszka w porzadku a jak przyszlo pobrac krew z piety to razem z nim plakalam...
mnie napewno by to bolalo a co mowic takiego maluszka
Aaa i powiem wam ze zauwazylam ze moj B bardzo sie zmienil, na lepsze
jest tak czuly i wrazliwy, ze go czasem nie poznaje...
docenia wiecej niz jest mozliwe...
jednak chyba porodu zblizaja do siebie ludzi
Dziekujemy za wszystkiem cieple slowka dla syneczka
calowac go niestety nie ucaluje, bo mi cho**rna opryszcza wyskoczylam i uwazac musze...
Ciezko sie powstrzymac
Kallie ja zakladam mu rozmiar 56 ale jest taki " na styk"
Ogolnie to ja tez jestem pasozytem haha bo nie pracowalam od (nie pamietam dokladnie) 11-12 tygodnia ciazy:/
praca sie skonczyla, zima nastala a na wiosne juz mnie nie chcieli bo bylo widac ze w ciazy...;/
Jak to mowia "Wziales sobie Pania to teraz pracuja na nia" Do pracy pewnie pojde dopiero na wiosne... mam nadzieje ze sie cos trafi
Dzisiaj Aluś wyssal jednego cyca drugi jest w gorszym stanie i narazie mam mu nie podawac go jesli bardzo boli... mleka jest ze ohohoh
Wlasnie byla pani zrobic badanie Alusiowi uszka w porzadku a jak przyszlo pobrac krew z piety to razem z nim plakalam...
mnie napewno by to bolalo a co mowic takiego maluszka
Aaa i powiem wam ze zauwazylam ze moj B bardzo sie zmienil, na lepsze
jest tak czuly i wrazliwy, ze go czasem nie poznaje...
docenia wiecej niz jest mozliwe...
jednak chyba porodu zblizaja do siebie ludzi
Podziel się: