reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Ja np na psychologii uczylam sie ze dzieciaczki ktore w dziecinstwie nie nassaly sie :-) to maj wieksze predyspozycjje do palenia papierosow.
Tak jest tu herbatka koperkowa na normalnym stoisku z herbatami jest a ja ostatnio kupilam Tymkowi z HIPP Appel -Venkel Thee w C 1000 na dziale dzieciuszkowym.BERNADETO nie wiem czy ty masz malo pokarmu czy tylko problem jest z pzrystawianiem ale jak ja nie mialam pokarmu to polozna zalatwila mi oksytocyne w sprayu do nosa w celu pobudzenia laktacji .U mnie i tak sie nie udalo ale moze zapytaj o to swoja

BERNI ta herbatke mozna w Kruidvacie kupic :)

ASTRID ja toze mam takiego smoka,on jest mega cienki na koncowce :)
On mi się kojarzy z takim balonikiem :-D. Małej odpowiada, więc chyba nie jest zły. Z piersi pije normalnie, a wręcz zachowuje się tak, jakbym ja jej miała całe mleko wypić, pierś sobie zabrać i już jej nie oddać :-D.

Ja jak byłam mała, to musiałam mieć 3 smoki, bo jeden to za mało. Jak się któryś zgubił, to była mega tragedia. Oduczono mnie smoka za pomocą wizyty u pani ortodontki. Powiedziała, że jak dalej będę chodzić ze smokiem w buzi, to będę mieć krzywe zęby i mi założą aparat, a to będzie boleć :baffled:. No i... przestałam. Nie ciągnie mnie do palenia żadnych substancji, więc może coś z tym cmokaniem smoka jest :-D.

Ostatnia edycja:
Ja bylam za to niesmokowa :) cycka tez ciumkalam tylko do momentu jak mama zaczela mi podawac inne zarelko niz mleko :)

Siska moja tez ani razu ustrojstwa w gebie nie miala a mimo to wade zgryzu miala i aparat nosila..

Wiec to chyba nie tylko od smokow zalezy :)

Ide kurcoka piec.. I do tego frytki. A co ;) ostatnie podrygi ;)

Ja smoka nie mialam nigdy, i palic jakos tez nie pale ;))

bernadetka herbatka koperkowa jest chyba po 1 miesiacu.. ale glowy nie daje, musisz dokladnie poczytac na opakowaniu. Ja juz nie mam tej herbatki bo mi sie skonczyla, ale pamietam ze tak 1 byla na opakowaniu, tylko teraz nie wiem czy po 1 tygodniu, czy po 1 miesiacu:confused:

A ja mam silikonowego smoka z blije doos jakiejs szwajcarkiej firmy i jak narazie nie kupuje zadnego innego ssacza.
Bede obserwowac jak sie maly zachowuje i czy potrzebuje czy nie , napewno nie bede od razu mu wpychac jesli nie bedzie takiej potrzeby :)

A ja mam dylemat pomiedzy zupa pieczarkowa a pomidorowa na dzisiaj i sama nie wiem co wybrac :D w kazdym badz razie musi byc z makaronem !

P.S. Znowu sie poplakalam ogladajac amerykanska wersje superniani. Wlazlam na wage i widze, ze juz nie mam 10 na plusie a 12 ...
:-) czy to juz wrzesien ?

jak podawac te witaminy?:)
To ci powie kraamzorg w odpowiednim momencie. Mnie zostawila taką informację w tym specjalnym zeszycie ZORGPLAN
Mi mówili, że lepszy taki smoczek, jak dziecko jest poddenerwowane, niż ssanie własnych piątek czy paluszków
Dokładnie
ja ostatnio kupilam Tymkowi z HIPP Appel -Venkel Thee w C 1000 na dziale dzieciuszkowym.
Ja wczoraj wlasnie widzialam te herbatkę i nie do koncas wiedzialam czy to koperek czy nie. Ale nie bylo na niej napisane od kiedy można ją podawać.
Ja na szczęscie chwilowo mam spokój z kolkami. Kupilam CINABABY DRUPPELS i podalam raz jeden zalecaną dawkę - 3 kropelki przed posiłkiem. I w sumie to nie wiem, czy kolki minęły czy brzuszek malej przyzwyczail się do potraw...
A no i mam dziś trochę stresa, bo Olivii odpadła ta "broszka" z kikutem pępuszka. Na szczęscie nic nie krwawi, nic się nie sączy, ale ... nie wiem czy to nie za wczesnie....

reklama
To ci powie kraamzorg w odpowiednim momencie. Mnie zostawila taką informację w tym specjalnym zeszycie ZORGPLAN

Dokładnie

Ja wczoraj wlasnie widzialam te herbatkę i nie do koncas wiedzialam czy to koperek czy nie. Ale nie bylo na niej napisane od kiedy można ją podawać.
Ja na szczęscie chwilowo mam spokój z kolkami. Kupilam CINABABY DRUPPELS i podalam raz jeden zalecaną dawkę - 3 kropelki przed posiłkiem. I w sumie to nie wiem, czy kolki minęły czy brzuszek malej przyzwyczail się do potraw...
A no i mam dziś trochę stresa, bo Olivii odpadła ta "broszka" z kikutem pępuszka. Na szczęscie nic nie krwawi, nic się nie sączy, ale ... nie wiem czy to nie za wczesnie....
Mai odpadło po 4 dniach :-) i nic się nie sączyło.

Do góry