reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Ja też taką książkę już dostałam że mam ją niby wypełniać i jak kraamzorg będzie przychodziła żeby wiedziała co i jak, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie hehe

Mgd dzięki za info, spotkanie mam za 2 tyg to w sumie i polożną spytam co i jak dokładnie bo mam mieć pogadankę na temat porodu i najlepiej jakbym sobie plan już ułożyła yhh

My z M w planach mamy dwójkę jak na razie, i żeby nie było za dużej różnicy wieku,tak 2-3 lata a jak życie się ułoży to zobaczymy, szczególnie po doświadczeniach po porodzie. Ale co do anty to nie mam pojęcia, z tabl miałam więcej problemów niż pożytku więc zobaczymy jak to będzie

Magda a jakie tabsy normalne anty ? Czy cos w stylu minipil ?

MGD ozesz ty ! Podziwiam! Ja cie krece, to zes mnie zszokowala
:-) Ja sie boje troche ze z dziecmi jedno po drugim nie dam sobie rady.
No, ale zobaczymy jak bedzie, bo raczej my nie jestesmy wstrzemezliwi jesli chodzi o te sprawy i jak sie nie zabezpiecze to szybko bedzie kolejny potomek
:-D

Kallie u mnie z tabsami bylo to samo i od paru lat nie bralam .

ewelina, u mnie rodzice sa dosc wyluzowani, tzn nie oceniaja czy mam czysto itd ale ... sa po rozwodzie odkad mialam 7 lat i tak sie sklada ze przyjezdzaja na moj cywilny i beda musieli spac w jednym domu haha ;D i wspolnie razem wracamy do polski jednym samochodem wiec beda jaja. Dodatkowo ojciec bedzie pierwszy raz za granica i pewnie dostanie szoku kulturowego
:-D czuje , ze bedzie z tym duzo przygod i chyba bede musiala to gdzies uwiecznic :D

AYNI zawsze marzylam o duzej rodzinie :)
Sama mam tylko jedna siostre bo rodzicom juz trzecie nie wyszlo :)

Ja niestety tak szybko w ciaze nie zachodze, teraz zajelo to nam ponad pol roku wiec nie bede odwlekala staran ;)
Bez stresu i bez zabezpieczen, zobaczymy co Ten Na Gorze ma dla nas ;)

ISKIERKA lo matko..kajet z karmieniami?!!
No nie tylko z karmieniami.... To sie nazywało chyba ZORGPLAN i tam kraamzorg wpisywala informacje o rozwoju malej - dzien po dniu z wlasnych obserwacji i tego co ja jej mowilam - np jak spala w nocy itp
Oprócz tego wagę malej, jej temperaturę oraz moja temperaturę, puls i czy bylam w wc czy nie .
Właśnie sie zastanawiam czy nie zrobic osobnego wątku pt Moja przygoda z kraamzorg by kazda z nas mogla tan opisac co jej sie podobalo a co nie - co wy o tym myslicie?

Hahah, sorki ale dla mnie to troche dziwne ;)
Po porodzie jest tyle rzeczy do ogarniecia a tu jeszcze kaza godziny wizyt w toalcie zapisywac :D

MGD no widzisz a u nas bez pilnowania sie bylo juz w pierwszym miesiacu. Nawet staran dokladnie nie zaczelismy haha ;) Przez to podejrzewam, ze bardzo plodna musze byc. Moja tesciowa wydala na swiat cala osemke. Prawie sami chlopcy, dziewczynka byla przedostatnia :D No, ale ja sobie raczej tak licznej rodziny nie wyobrazam bo bym musiala chyba kupic wielki namiot cyrkowy do zabawy :D
Wy macie fajnie bo macie juz mieszkanko kupione wiec nie musicie sie martwic o czynsz a zycie tanie, mile i przyjemne w EG.

No nam przy pierwszej ciazy tez szybko poszlo, bo juz w 2 cyklu, ale potem juz pod gorke bylo ;)
Wiec smiem twierdzic ze to loteria. :D

Ogladam film 23 .. Zrobiono mnoe w konia na sama koncowke :D

Ostatnia edycja:
my w pierwszej planowalismy ze robimy i udalo sie za pierwszym razem, w drugiej przypadek, a w trzeciej tez stwierdzilismy ze robimy i udalo sie za pierwszym strzalem :-)
A mnie znow zgaga bierze, ja nie chce:-(

reklama
Do góry