reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja zaszlam w 7dc :D

No to MADZIA gorsze od Berni nie bedziemy. Bedzie kolejny porod on-line :)

EWELINA i ja w poniedzialek do gina..ostatnie pomiary i ocena lozyska bo cos ostatnio lekarz wspominal ze sa oznaki starzenia

reklama
ewwelinna pierwszy raz na tak długo córcia bez ciebie? I jak wróci to już jako siostrzyczka. A macie wybrane imię dla dzidziusia?

Ayni nie denerwuj się, to nic nie da ale może po prostu miałaś taki dzień, zdarza się w ciąży a jak rodzice zaczną podskakiwać udawaj wielki ból głowy czy cos w tym stylu. Będą musieli Ci pomóc i siedzieć cicho hihi

Dziewczyny jak razem traficie na porodówki i relację będziecie zdawać to tu napewno powstanie szkoła rodzenia:-D

Yokasta gdzie się podziewasz?

Witam po ciężkim i upalnym dniu.
Ciężkim, bo dziś sobota, więc zakupy, sprzatanie...
Na szczęscie sprzatanie i gotowanie mi odpadło, bo tesciowa zagonila starsze dzieci do ścierania kurzy i odkurzania góry a sama zrobila dol i jeszcze popilnowala Olivii.
Ale na zakupy musislam jechac ja, jako jedyna uprawniona do kieorwania samochodem osobowym...
Bylismy na sklepoie na dwa razy, bo musisal na karmienie wrocic do domu. Na szczęśćie mala grzecznie wytrzymala.
Dzis znowu spala od 2.00 do 6.00 i potem prawie do 10.00. Tylko tak dalej, a będę szczęsliwa:-D
Ta maść jest na receptę, czy mogę ją kupić wszędzie, np. w kruidvacie?
Tak, to seria homeopatyczna i widzialam ją dzis w Kruidvacie. Sama kupoilam ztej serii kropelki na kolki oraz witaminę D i K.
Właśnie - gdzies kiedyś ktoras pisala (tu czy na Holandii), że tutaj nie każą podawać wit D... A mnie kazali podawac od poniedzialku... Więc jak to jest???
strasznie obolala jestem:/ chodze jak pingwin...
karmie Alusia piersia ale strasznie boli, ma nadzieje ze szyblo sie przyzwyczaje i juz bedzie dobrze:)
Ja też - do dzis tak chodzę. Wszedzie powloli kiwając sie na boki. Ale lekarz powiedział, że ja z racji wieku dluzej bede dochodzić do normalności...
Thehague bede probowac, narazie jest ciezko, karmie co 3 godziny...
w szpitalu mnie tak fajnie nauczyli przykladac malego zeby dobrze zlapal, a ta baba z kraamzorgu zazela mi tu przestawiac wszystko, cisna mnie po cyckach, myslalam ze jej przywale...;/ ma szczescie ze maly szybko lapie i sam ciagnie...
boli mnie tylko jak Alek ciagnie, tak to jest dobrze:)
Dlaczego karmisz co 3h?? Ja przystawiam do piersi na każde rządanie, bez patrzenia na zegarek i na to że boli.... Gdybym karmiła małą wg zalecen Kraamzorgu to plakalaby caly dzien i cala noc....
Ona mi kazala nastawic sobie budzik w nocy i obudzic dziecko na karmienie, a ja jej na to prosto z mostu ze jest niepowazna. I karmię po swojemu. Nawet olalam te ich książkę i albo nie wpisywalam godzin karmienia, albo robilam to na 10 minut przed jej przyjsciem - godziny z sufitu...
Witajcie. Jestem nowa na tym forum i chciałabym zadać wam pytanie (nie wiem tylko czy to odpowiedni wątek?)
mianowicie... czy któraś z was robiła może test ciążowy clear blue? Ten elektroniczny? I czy jest on hmm skuteczny?
Pozdrawiam.
Witaj Agss - ja mialm najtanszy test kupiony w DA. No ale ja sie spodziewalam ciąży. Trzymaj sie cieplo, wszystko bedzie dobrze;-)
Stresować to ona się raczej nie będzie. Ma ochotę na wnuka:szok:
A mogę zapytać jak długo jesteście w Holandii?
Ja ponad 5 lat
Iskierko a widzisz moze nie bedzie tak zle z tesciowa:sorry2:
Z teściową nie, ale gorzej z dodatkową dwójka dzieci ktore mi przywiozła... Dzisiaj rano juz pogonilam calą 4 (moich dwoch i tamtych dwoch) z pokoi na górze, bo sorki, ale dziecko śpi to i ja chcę spać....

W ogóle wczoraj zapomnialam wam napisac - te stretchbrokie i inlegverband/kraamverband co tutaj mają to nie umywajhą się do tych, które używalam naście lat temu w PL... Masakra....
Na szczęscie mam juz normalne, chlonne alwaysy (takie na noc) i dużo wygodniej mi, szew mnie nie ciągnie i moge normalnie siedzieć.

Dzieki dziewczyny, juz sie wyluzowalam . Teraz leci w tv Krwawy Diament i co chwile powstrzymuje sie od placzu i poszlam na gore :-)

Wlasnie sie zastanawiam ktora z 3 muszkieterow sie pierwsza rozpakuje. Obstawiam 1. MGD, 2 Karola a Madziula jako trzecia . Ciekawe czy sie sprawdzi :-D

Berni alez ja Ci zazdroszcze takiej zywej maskotki w domu . Dzis sciagnelismy wozek ze strychu to M sie znow nad nim tak zachwycal, ze powiedzial, ze dla nastepnego dziecka tez ten bedzie. Buahaha, ale sie rozpedzil :D jeszcze sie pierwsze nie urodzilo.

A tak serio ciezarowki, planujesie jakos wkrotce nastepna pocieche ? I czy wybralyscie juz jakas antykoncepcje po porodzie ? Ja powiem szczerze, ze wolalabym sie nie spieszyc z drugim dzieciaczkiem
:baffled:

Ostatnia edycja:
Aaa zapomniałam hehe napewno korzystają, tym bardziej że pogoda w miarę:)

Mgd mam pytanie odnośnie spotkania w szpitalu. zapisywałaś się w recepcji czy gdzie trzeba było iść i jak to spotkanie się nazywa? miałam tam dzisiaj zajrzeć ale w rezultacie kupiłam w jaminie wieeeelkiego loda i musiałabym tam długo siedzieć zanim zjem żeby wejść więc sobie darowałam bo pisałaś że te spotkania są w pierwszy poniedz miesiąca więc jakby nie było jeszcze mam czas do sierpnia

kallie praktycznie przez 2 lata bylysmy ze soba non stop, ale teraz jest z babcia dziadkiem i moja siostra wiec zle jej nie bedzie. Uwielbia z nimi byc tym bardziej ze rzadko ich widuje. A faktycznie wroci juz jako starsza siostrzyczka. Imie dla dzidzi to Lena, wszyscy tak orzekli i zostalo.

Ayni do mnie jak mama przyjezdza to mowie kazdemu ze inspekcje w domu bede miala, a wszyscy mysla ze jakis social czy ktos cos przychodzi spr. Ona wszystko dojrzy a ja lubie jak sie slowem nie odzywa na temat porzadku wiec zawsze jest wielka akcja sprzatanie:-). Tak to bywa ze chcemy przed rodzicami wypasc perfekcyjnie.
Po pierwszym dziecku mialam tabletki anty. miesiac po ur bo juz nie karmilam piersia, wiec to byla wygoda, a tutaj zobaczymy jak dlugo pokarmie mala

Ostatnia edycja:
Ayni hahahaha

dziewczyny to zakładamy zakłady bukmacherstkie ;) która pierwsza urodzi ;)

mnie coraz gorzej spojenie boli ;(

ja narazie nie planuje wiecej dzieci:) a po ciazy zamierzam brać tabletki :) ale zobaczymy jak to wyjdzie :) mówić sobie można .... hhehehe

reklama
KALLIE ja zapisywalam sie w recepcji :)
Ale mysle ze Twoje polozne tez moga to zrobic.
A spotkanie sie nazywa "Hoe bevalt het in het Flevoziekenhuis" informatieavond

Mozesz tez telefonicznie sie umowic 036-868 8852

AYNI a ja Wam numer wywine i rozpakuje sie jako ostatnia :p

My planujemy kolejne dziecko dosc szybko..w planie mam 4-ke :D wiec czas goni hahah
Mysle ze po pol roku zaczniemy starania..

ISKIERKA lo matko..kajet z karmieniami?!!

Do góry