reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

czesc dziewczynki.
ja już wróciłam od poloznej. wszystko ok. dostałam znów aparacik na cukier tak dla pewności bo ostatnio ten środkowy wynik miałam o 1 wyższy niż norma (ciastka ) i chcą mieć pewność. kolejne badania krwi ale już tylko na żelazo. dowiedziałam się jeszcze że w 34 tyg zrobią mi jeszcze jedno echo .

przyszedł również bon z kraamzorgu z zapytaniem jaki prezent chce i mam do wyboru ;
-zniżki na kursy- tego nie potrzebuje
- poduszka dla ciężarnych/do karmienia
- 50 eur bon do wydania w sklepie dziecięcym.

moje pytanie brzmi czy któraś ma/miała taka poduszkę i czy to przydatne czy raczej brać ten bon na 50 eur do wydania?

nana myślę że możesz wybrać. ja miałam wybór pomiędzy 4ma szpitalami i mogłabym nawet w geboorte centrum w rotterdamie rodzic jakbym chciała (1h jazdy) ale np moje położne nie jeżdżą już np do szpitala w roosendalu więc powiedziały mi że gdybym tam chciała rodzic to one by prowadziły ciążę ale poród już położne z roosendaal (nie wiem czy szpitalne czy jakie) ale zdecydowałam się na najbliższy szpital. 20 km to nie tak źle. ja mam prawie tyle do swojego najblizszego .

reklama
Jestem tak na szybko:D
Alus urodzil sie dzisiaj o 10.30 i wazy 3766g:D
ja jestem wykonczona i obolala ale szczesliwa:)
musimy zostac w szpitalu bo stracilam duzo krwi i musza mnie obserwowc...
nacili mnie le rozerwalo mnie od srodka, znieczulenie kolo 3 przestalo dzialac i byla meka:/ ale przezylam:)
cos cudownego:)
tu jak narazie jedno zdjecie mojego chlopa:)
DSCF0278.jpgjak tylko bede mogla to sie odezwe:*

Bernadetkka Gratulacje ;*
ale maleństwo, ja tez juz chce ;D
to ci powiem od wczoraj wieczorem to naprawde długo trwało..... ale dałas rade :)

P.S. tak patrze na zdjęcie i się zastanawiam gdzie te dzieci się tam mieszcza ;)

Berni, jaki cudny chłop :tak::tak::tak::tak:. Bidulko, to się nacierpiałaś. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i będziecie sobie hulać :-D.
Dzisiaj oglądałam Ostry Dyżur i się poryczałam, bo tam ta pielęgniarka z czarnymi kręconymi włosami rodziła bliźniaki (nie pamiętam imion postaci z seriali, ksiażek etc.). Jak mi się przypomniał poród, to normalnie ze wzruszenia mi łzy ciurkiem się lały. Dobrze, że Maja spała mi na brzuchu i nie oglądała swojej powalonej matki z rozstrojem hormonalnym :rofl2:.

Bernadetkka gratuluje !!! wspaniałe wieści! good job ! dałas radę mimo tak długiego porodu . dobrze że dałas nam znać. piękny twój krolewicz ale faktycznie duzy !! chyba cały tata, co ?
daj później znaka jak się czujesz. buzka!!

Haha tez sie nad tym zastanawiam :D
(jak te dzieci sie tam mieszcza)

BERNI gratulejszyn kochana!! Pieknego synala wycisnelas :)

AYNI ja bez tego rogala spac nie umiem..potem przyda sie do karmienia i jako "ogranicznik" dla dziecka

Ale zobacz jaki sklep Ci proponuja, byc moze maja tam te poduchy za mniej niz 50€, to wtefy bedziesz miala jeszcze cos extra ;)

Bernadetko - ogromne gratulacje !!! Maly jest Przesliczny !! ;)
Aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam , mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie żebyście mogli sie soba nacieszyć ;)

Nana 19- ja bede rodzic w Leiden , Zdam relacje -nie bój nic :)

Popieram MGd - Kallie wyglada jak po dobrym obiedzie hehehe :) nie wiem gdzie sie to malenstwo miesci , lol

reklama
Polskaaaa mieszkam w Polsceeee ;)
Jak to Kazik spiewal...

Ja Tym wszystkim baranom bojkotujacym in-vitro zycze aby sie starali o dzieci nascie lat..zobaczymy czy ich zapal by przetrwal ;)

Do góry