reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ewwellinna jeśli chodzi o kosmetyki to wybór oczywiście należy do Ciebie. W Holandii nie ma aż tak duzego wybory, 2-3 firmy plus kosmetyki produkowane dla danej drogerii. Ja na razie wiem że na odparzenia będe kupowała sudocrem, rzadko uczula i można go kupić i w nl i jeśli jest możliwość to w pl a wiadomo, że tam zawsze troszkę taniej. A oprócz tego jeszcze jakiś płyn do kąpieli i krem do skóry, ja uważam że to mojemu maluszkowi wystarczy. Kiedyś np była cała ceremonia związana z myciem czy przewijaniem bobasa, od kremów po oliwki i inne balsamy, ale teraz chyba się od tego odchodzi, wg mnie im mniej chemii tym lepiej:-)

reklama
Ja się zdziwiłam jak w geboortehotelu do kąpieli wystarczyła tylko woda, myjka i tummy tub. W ogóle fajny bajer :D. Mai nawet się spodobało. My mamy w domu klasyczną wanienkę z Hemy.

Właśnie Kallie. Ja sprawdzając kilka holenderskich list co potrzeba dla niemowlaczka widzialam szampon, olejek do kąpieli, olejek po kąpieli, krem do ciała - w zależności na jakiej stronie listę znalazłam.
na początek wybrałam z tego jedynie olejek po kąpieli. Osobiście uważam, że bardzo ważne jest nawijżenie skóry dziecka po kapieli i że dobrze jest w pierwszych dniach wykąpac niemowlę czystą wodą.
Gdy moje starsze były niemowlaczkami to kąpałam je w krochmalu przez pierwszy miesiąc czy dwa. Nie używalam żadnych płynow i oliwek do kąpieli, a tym bardziej szamponu.
Teraz też tak własnie zamierzam pielęgnować malutką.

super, dzieki za odpowiedzi mykam zaraz na centrum aby cos tam kupic z tych kosmetykow dla dzidzi i mini kosmetyki dla siebie. Mam nadzieje za zroszyfruje nl nazwy:-).
Zycze milego popoludnia.

ASTRID gratuluje coreczki:-)

i przede wszystkich olejek moze sie latwiej rozprowadzac bo balsam ma bardziej kremista konsystencje a tu 3 kropelki na ręce i bobas bedzie błyszczał :)

Ja wyczytalam ze odchodzi sie powoli od stosowania olejkow i oliwek. One natluszczaja skore a nie na oliwiaja...ponoc balsamy dzialaja na glebsze partie i sa "lepsiejsze"...ale jak to jest w praktyce??
Olieka na pewno sie przyda na ciemieniuszke :)

reklama
Tak tak mnie tez pediatra w pl powiedziala ze oliwki wrecz wysuszaja skore.No a ja Tymka oliwka wlasnie smarowalam.

MGD bedzie dobrze po suwaczku widze ze to juz 33 tydz ,na innym forum dzidzia urodzila sie w 34 i jest ok ,Mnie lekarka w pl mowila zebym donosila do 34 ze wzgledu na plucka.No ale wiadomo im dluzej mala posiedzi w twoim brzuszku tym lepiej no ale bezpieczna jest:-)

Do góry