reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

dziewczyny a czy IND to Immigratiekantoor??? bo jak ja sie pierwszy raz meldowałam w Holandii to własnie tam a nie w gemeente ....

Immigratiekantoor
Stadhoudersplantsoen 24 tutaj byłam ....

reklama
AYNI jestem pewna ze nie musisz tam isc :D

MADZIA Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND)

Wiec chyba to to samo :)

A no widzisz na moja logike tez nie ;0 nie wiem po co klusiaczkowi zawracaja glowe. I jeszcze tak pisza na stronie ze niby trzeba :baffled:

Ogladalam wlasnie fajny program na animal planet, bylo o Biebrzanskim parku narodowym, ekipa zlapala jakiegos farmera na traktorze i chcieli go zapytac o aktywnosc wilkow w okolicy. A on zobaczyl ze obcokrajowcy i od razu do nich z haslem : "wodka"
:-Dno coz... wilki, wodka , wieprzowina, znak rozpoznawalny polski :D

MGD poki nie mamy jeszcze zaslon zrobilismy z memkiem pimp my window i przesle potem fotke co tam wymyslilismy , co prawda nie jest tak kreatywne jak twoje dziela, ale pochwale sie, a co! A gdzie twoj przyozdabiacz do lozka ? wstawisz tu czy na bloga ?

Wstawie tutaj :) special Dla Ciebja ;)
Jeszcze kombinuje jak to przymocowac w bezpieczny sposob :)

Poka zdjecia poka :)
Ja lubie wszystko w co wklada sie kawalek siebie :)

Ayni a jakim cudem po 3 miesiacach jak mozna sie ubiegac dopiero po 5 latach...... nie czaje....
Dziewczyny, ja sie nie chce wtrącać, bo nigdy się tym nie nninteresowałam, ale osobiście wydaje mi się, że mylicie dwie różne rzeczy....
Kiedyś była potrzebna ta wlepka w paszporcie bo bylo to swoiste pozwolenie na pobyt/pracę na czas dłuższy niż 3 miesiace i w przypadku Polaków było to wazne do 1 maja 2007 roku. Od tego czasu nam Polakom nie jest to niezbędne.
Natomiast po 5 latach od zameldowania można starać się o natursalizację czyli holenderskie obywatelstwo. trzeba jednak zdać "państwowy" egzamin językowy.
ja pisalam - nie jestem ekspertem, ale myślę ze właśnie to jest różnica pomiędzy wspomnianymi 3 miesiącami a 5 latami...

MGD wiesz nic wielkiego, okno bylo lyse niestety i poki nie kupimy jakies rolety to chcielismy cos zrobic z tym oknem, bo wyglada tak biednie i lyso.
Mediozaur wpadl na pomysl, ze on skroci i przymocuje firanke rowniez od dolu zeby prosto nie wisiala a ja agrafkami doczepilam niebieskie ludziki. Mi sie generalnie podoba i mogloby tak juz wg mnie zostac , ale dziecko potrzebuje chyba jakiejs zaslonki, co? Ja sie nie znam
:baffled: No, ale mala rzecz a cieszy i wazne ze praca zespolowa sie odbyla. Az mam ochote na jakies gwiazdki na drzwi podkleic z tasmy dwustronnej, ale NADAL nie kupilam tego filcu. :rofl2:

2012-07-01 19.24.09.jpg2012-07-01 19.24.20.jpg

Teraz ty pokaz :)

Isierka, nie no ja wlasnie pytalam czy potrzebuje ta wlepke bo pani w gminie mi poradzila przedzwonic do IND bo sama nie byla pewna czy to potrzebne czy nie. Ale wyjasnilo sie juz.
Ty na ktora sie jutro tam wybierasz ? Czy jestes juz w pelnej gotowosci ? Opowiadaj nam cos!

Ostatnia edycja:
Mi sie generalnie podoba i mogloby tak juz wg mnie zostac , ale dziecko potrzebuje chyba jakiejs zaslonki, co? Ja sie nie znam :baffled:
Okno wygląda prześlicznie. zasłonka czy np żaluzja/roleta to przyda się w przypadku, gdy łóżeczko bedzie stalo w miejscu w którym bezposrednio padac będą promienie słoneczne.....

Dziewczyny czytałyście: Politycy PiS atakują: in vitro to morderstwo! - Wiadomości - WP.PL
szlag mnie trafia jak czytam jakie bzdury wymyslaja polscy politycy... I potem się dziwią, ze ludzie emigrują lub leczą się poza granicami PL....

Iskierka naturalizacja to jest cos innego, to przyjecie obywatelstwa holenderskiego na rzecz polskiego a verblijf to jest nalepka w paszporcie na pobyt stały i ja sie tez wyrabia po 5 latach stałego pobytu jednakze nie jest to konieczne ;) i nadal ma sie obywatelstwo polskie :)

Ayni super okno :)

Iskierka naturalizacja to jest cos innego, to przyjecie obywatelstwa holenderskiego na rzecz polskiego a verblijf to jest nalepka w paszporcie na pobyt stały i ja sie tez wyrabia po 5 latach stałego pobytu jednakze nie jest to konieczne ;) i nadal ma sie obywatelstwo polskie :)
No i dlatego napisalam, że mnie się wydaje, ale się nie będę sprzeczać;-);-);-)
Mylić moze się kazdy, ale tylko głupiec trwa przy błędzie :-D:-D:-D

reklama
Do góry