reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Nam juz 10 dni zostalo do porodu:) wlasnie pojechal od nas moj tato z zona i braciszkiem do siebie do szwedji, mieli nadzieje ze mala sie urodzi ale jeszcze nie chce wyjsc, coreczka bedzie Lenka , w czwartek ide znowu na kontrole bo cisnienie mam podwyzszone i beda mocz badac i glowa od soboty peka a paracetamol 2x biore i nie zbyt pomaga:( mam nadzieje ze juz niedlugo sie urodzi choc panicznie boje sie porodu

reklama
rewelka nie martw sie , porod to takie zjawisko, ze poboli i przestanie :D myslalam ze bedzie gorzej. pewnie czytalas watek porody w holandii, mozesz zobaczyc, ze wcale zle nie ma :) ja dobrze wspominam i drugiego sie nie boje, a wrecz doczekac sie nie moge!

jak znosisz te upaly?

dziewczeta a wy szalejecie po promocjach i wyprzedazach? ja wczoraj juz porobilam zakupy w h&m i c&a na sezon jesien/zima dla Adasia, dres do przedszkola, kurtka zimowa (trafilam za 12 ojro) , bluza za 2 ojro , jeszcze drapnelam komplecik pumy na to lato ,bejsbolowka , od razu mi sie lepiej zrobilo :D

Ayni ale ci zleciala ta ciąża :-) jeszcze trochę i maluszek będzie na świecie.

Ja się mogę pochwalić też jestem w ciąży :-) już 12tydzień. Byłam u położnej i powiem szczerze, że trochę jestem rozczarowana ich podejściem, nawet nie miałam badania na przeziernosc karkowa, a tak mi zależało bo to chociaż daje trochę pewności co do chorób maluszka. Niestety na pytanie dlaczego usłyszałam, że to badanie jest płatne i nie mają go w standardzie, a w PL to jest standard.

Co do wyprzedaży to nie mam szczęścia i w sumie ochoty na chodzenie po sklepach bo Filip za bardzo dokazuje.

Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę :-)

Czesc Olinka, gratulacje!!! Aaaaa no zobacz i sie doczekalas , teraz tez bedziesz mama rozwrzeszczanej dzieciarni :D

Noooo powiem ze mi od 20-30 tc wcale tak szybko nie lecialo ale jak juz przekroczylam magiczne 30 to lawinowo leci. Wszystko juz mam, prawieeee, procz tych podnosnikow do lozka i pare formalnosci zalatwic, np zapisac nas cala rodzina do lekarza , bo od marcowej przeprowadzki jeszcze tego nie poczynilam :-) ooo i pieluchy tetrowe wyprac , takie tam, juz bym w sumie mogla tak za tydzien, dwa rodzic :cool2: jakby kto mnie pytal o zdanie.

A co do badan genetycznych, tzw combinatietest to mi proponowano, ja bylam w drugiej ciazy w 7tc na pierwszej wizycie i juz pytali czy chce, fakt, jest to badanie platne dla kobiet mlodych poza grupa ryzyka, ale kosztuje ok 150 eur i kazdy moze skorzystac, ale trzeba dac im wczesniej znac. Ja nie badalam ani w pierwszej ani w drugiej ciazy i akurat nie chcialabym tego robic, jesli by bylo refundowane w 100%. Na dobre Ci wyjdzie, mniej stresow, koniec koncow to nie wynik tylko statystyka, a po co sie stresowac ;) spokojnej ciazy CI zycze!

Ayni aż się boje co to będzie jak zostanę z dwójką w domu :-) i jak Filip zareaguje na nowego domownika, termin mam na 4 marca i jakoś szybko mi czas leci.

A poród będziesz miała w domu? bo tak napisałaś o tych podnośnikach do łóżka.. Ja nie mam odwagi więc na pewno będzie to szpital jakoś będę się czuła bardziej komfortowo mimo iż oni nie trzymają długo pacjentek po porodzie. I stwierdziłam z mężem, że nie chcemy opiekunki po porodzie bo mamy wprawę przy pierwszym dziecku, a i wolne weźmie z pracy aby mi pomóc przez pierwsze 2 tygodnie.

Hej, jestem tutaj nowa. Jestem w 6 tygodniu ciazy, jestem mama 3 dzieci wiec sama ciaza, porod to zadna nowina choc tutaj w Holandi bedzie to moja pierwsza ciaz i pierwszy porod. pewnie pojawia sie pewne pytania wiec licze na wasza pomoc. Lubie gadac i lubie czytac wiec mam nadzieje ze sie tutaj odnajde.

reklama
Do góry