reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Iskierka no ja ci mówilam ze niedziela ,poniedzialek i mala bedzie z wami:tak::tak:
Bernadetka ja mam taki wózek tylko fioletowy:tak::tak:super i lekko sie go prowadzi:tak: mailam zaszczyt nim jechac z auta do domu:-D Raczka sie obniza i Misiek jezdzi z kubusiem puchatkiem w srodku:-D

reklama
Iskierka no to teraz tylko czekac skoro tak:)

Musze poszukac wozka bo tesciowa chce abysmy kupili go tutaj:) przeznaczyla na niego 150e, wiec mysle ze cos znajde ciekawego:)

No nareszcie jakies wiesci.Ja juz sie balam ze cie do szpitala zabrali :-Dpanikara ze mnie.No ale tak to juz ze mna jest .2 razy poszlam na normalna wizyte do poloznej i 2 razy w szpitalu wyladowalam .To teraz mam stracha.
Nana, ja ci powiem ze ja już też myslalam, ze jak mnie dzis jekarz zobaczy taką spuchniętą to każe mi na porodówke jechać
mnie to ciagle dziwi, ze tu w holandii tak chca przyspieszac te ciaze, nawet Iskierka do 40 tygodnia nie doszla a oni juz oxytocyne beda podawac, masakra :szok::szok::szok::szok::szok:

No moze Iskierka jest gotowa, a malutka nie? Oni tu wszystko na opak, a pozatym maja parcie na porody naturalne, bez wspomagania, i domowe, a tu nagle z oxytocyna wyskakuja.. Jakby bobas byl zagrozony, no to ok, ale w takim wypadku, po co przyspieszac? po 40 tygodniu przewaznie podaje sie oxytocyne.. a nie przed terminem... :baffled:
TheHague - ja nie jestem PRZED terminem. Od 38 do 42 tygodnia ciąży przyjmuje się, że dziecko urodziło się w terminie, jest donoszone i gotowe do porodu....
Każdy termin porodu to data umowna - obliczenia często niewiele mające wspólnego z faktycznym stanem ciąży. Tak naprawdę to cięzko ustalić dokładny dzień poczecia. Nawet aparatura tego dokladnie nie zrobi.
Poza tym - ja mam już swoj wiek i dwa porody za sobą a to też dużo daje. Mój organizm jest ciut wyczerpany ciążą, co bardzo odczuwam. Sama uważam, że każdy kolejny dzien to katorga dla mnie, ale i dla dziecka.
dziś widzialam na aparaturze - kazdy skurcz przepowiadający to stres dla malej i zdecydowanie szybsze bicie serca. A w ciagu pół godziny aparatura zarejestrowala 8 takich skurczów o rożnym natęzeniu.
Przy najstarszym dziecku też mialam podawaną oxytocynę, bo wlasnie nie mialam skurczy partych, tyle ze wtedy odchodzily mi wody. Nie ma sensu czekać az wody odejdą, bo wcale nie muszą....

Ayni badz dobrej mysli:) jak nie jutro to moze w poniedzialek:)
Wlasnie kolezanka napisala ze tez jej przyszedl a tego samego dnia sie rozliczalismy:)
Ja za te pieniazki nie poszaleje, bo trzeba wlozyc czesc w samochod zeby bylo wszystko w jak najlepszym porzadku:)
poszaleje jak przyjda Bartkowe:D

Iskierka odezwij sie:) bo zastanawiam sie co oni Ci tam mogli jeszcze zrobic...
no chyba ze nadszedl wyczekiwany moment:)
mnie zaczelo bolec spojenie ale staram sie nie myslec o tym:D

Dziewczyny co myslicie o tym wozku?? tak go ogladam i ogladam i niewiem wkoncu, bardzo mi sie podoba:)

Marktplaats.nl > complete mutsy + toebehoor voor 150 euro moet weg!!! - Kinderen en Baby's - Kinderwagens en Combinaties

Jak dla mnie bomba! I cena tez ! Fajnie, ze mozna tu znalezc dobre, solidne wozki za niewielka sume. Za 600 PLN w Polsce kupilabys uzywane byle co :/ moja sasiadka z pl niedawno chciala sprzedac wozek po corce jakis IBIZA no nie bardzo - wlasnie za 600 PLN. Ten jest ekstra i napewno bedziesz zadowolona. Nieslyszalam zeby ktos na mutsy narzekal . tak jak Karola napisala, regulowana raczka to super sprawa i wygodnie sie prowadzi wiadomo nie kazdy ma taki sam wzrost.

Iskierka , cieszysz sie ? :) Ja sie ciesze, mniej cierpienia dla Ciebie. Lekarz wie dokladnie kiedy dziecko jest gotowe i humanitarnie po prostu nie chca Cie meczyc.

The Hague - zaledwie 13 % dzieci rodzi sie w 40-stym tygodniu ciazy , niektore rodza sie wczesniej, a niektore sa sporo po terminie, co utrudnia porod. Pacjentka zawsze moze odmowic podania oksytocyny jesli ma takie poglady, natomiast podejrzewam, ze nasza pacjentka nie jest masochistka. Dziecko nie jest wczesniakiem i nie stanie mu sie zadna krzywda.

Ja np. nie jestem za bardzo za oksytocyna,nie mam pozytywnego stosunku do tego srodka, ale nie jestem w stanie przewidziec na co bym sie zdecydowala, gdybym juz ledwo chodzila i byla zmeczona ciaza , ze nie wyobrazalabym sobie z tego zmeczenia porodu. Tak samo w przypadku, kiedy akcja porodowa utknelaby w miejscu, mysle , ze zgodzilabym sie na kroplowke, bo inaczej nie mialabym sily urodzic dziecka. Lekarz wie lepiej i kazde okolicznosci sa inne, jak rowniez osoba i jej predyspozycje i sytuacja.

Dziewczynki ja niedawno wrocilam ze spacerka i bylo cudnie, wieczorem najlepiej, mam nadzieje, ze jutro bedzie rowniez ladna pogoda bo chcemy sie wybrac z kocykiem i posiedziec troche dluzej. A teraz wlasnie lunelo deszczem ;)

2 godz, a wyście juz tyle naskrobały ...

Iskierka no to lada chwila, kurde ale emocje, czekamy na kolejnego potomka naszego forum :) kto następny?? bernadetkka ....

bernadetkka ja mam taki sam wózek tylko na stelażu innego modelu :)

jeju już nie wiem co i komu miałam odpisac ....:)

a my własnie zrobiliśmy łózko, jejku ale jestem szcześliwa.... nie musze juz wstawać z podłogi, kupilismy solidną deche w gammie za 4 e i wyrżneliśmy nowe nóżki pod łóżko i gra gitara.... dopóki sie nie kupi nowego ;)

Jol jol :)
Alez namazalyscie :)

Ale tak mi duszno ze tylko po lebkach nadrobilam ;)

AYNI ja jestem alergikiem wiec musze scierac gnojstwo ;)

Zwrotu tez jeszcze nie dostalam.. Ale emek moj mial durna sytuacje(a raczej ma).
Przeswietlali go losowo za 2006 rok...i do tej pory nie ma decyzji..maja na to 5 LAT(!!!!) wiec automatycznie wszystkie lata kolejne czekaja w kolejce...
Ciekawe kiedy ja list distane...

ISKIERKO aaaaa moglabys juz urodzic ;) juz czas :D dobrze ze masazu uniknelas :)
Odpoczywaj zatem :)

Spotkanie z laskami super sie udalo :) czas jak z bicza trzasnal. Na pewno powtorzymy to nie raz :) ale jyz pewnie z malymi ssakami :)

Dziekuje dziewczyny za opinie, bardzo mi na tym zalezalo, bo to ostatnie chwile zeby na spokojnie czegos fajnego poszukac:)
potem bede miala na glowie wazniejsze sprawy:)
bardzo mi sie podoba i praktycznie zaraz kolo domu:) ogladam go juz od kilku tygodni:)

Trzeba bedzie zadzwonic i pojechac obejrzec:)

Mi ostatnio B przyniosl te podnosniki do lozka;p ale nie mam pojecia jak to bedzie wygldac:/ boje sie ze mi sie lozko rozpadnie:)

reklama
Iskierko ok w pewnym stopniu przyznam Ci racje.
Ja znalam dokladny termin poczecia :sorry2: bo to byla swiadoma decyzja nasza, no i Tomek urodzil sie dokladnie w terminie usg :-D

Do góry