reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Laski JESTEM!!!!!!!!!!
Jeszcze w dwupaku:-D
Iskierka czekamy na wieści :)
No skoro czekacie..... to wypadaloby naopisać co i jak;-)
Mój poloznik się zlitował i masażu nie zrobił. Moja Cora powiedziala mu, ze po ostatnim razie nie chodzilam przez ponad 24h i powiedzial ze w takim razie masażu nie bedzie. zaproponował natomiast wyslanie mnie do szpitala na... BADANIE GINEKOLOGICZNE:szok:.
ja się oczywiście zgodzilam i on zadzwonił na szpital czy mozemy przyjechać. Prosto od niego jechaliśmy więc na szpital - ja, córka i mąż.
Tam podłączyli mnie pod KTG i przez ponad pół godzinki musialam leżeć. badali tętno dziecka, szybkość serduszka i czestotliwośc skurczy przepowiadajacych. Później przyszła pani doktor, chwilke z nami porozmawiała i zrobiła echo.
Powiedziała że wody są w normie, dziecko jest średniej wielkości, idealnie nisko ułożone do porodu.
Potem badanie "dowcipne" i diagnoza - mogę rodzić w każdej chwili.
Macica jest idealnie przygotowana do porodu, ale... jakaś leniwa :-p
Jeśli nie urodze przez weekend to mam się stawić w poniedzialek o 7.30 w szpitalu i jedziemy z tym koksem;-) - oxytocyna itp
Iskierka wyjdzie wkoncu tak, ze po terminie urodzimy...;/ heh ja zauwazylam ze malemu sie ostatnio wogole nie spieszy, tyle razy mnie wczesniej nastraszyl a teraz cisza... bloga cisza... a ja sie niecierpliwie...:)
No ja chyba jednak nie doczekam terminu. Lekarka stwierdzila ze skoro juz jest tak idealnie to nie ma na co czekac. Tymbardziej ze pytala o samopoczucie, bóle spojenia i tę opuchliznę...
Jeden gosciu pisze , ze dzwonil dzis do belastingu i powiedzieli mu, ze pracuja jeszcze nad jego aangifte. I ze do 1 go lipca to jest "het is een streven, geen absolute garantie" wiec nie wiem w ogole kiedy przyjdzie , moze w polowie lipca ? Moze pod koniec ? Blleeeee. :dry:
Ayni, standardowo są 3 miesiace na zwrot kasy, ale jak się nie wyrobią to potem jakieś minimalne odsetki wyplacają

Dziewczyny co myslicie o tym wozku?? tak go ogladam i ogladam i niewiem wkoncu, bardzo mi sie podoba:)
Słonce, daj tego linka do Galerii Wózków, tam jego miejsce ;)

No nareszcie jakies wiesci.Ja juz sie balam ze cie do szpitala zabrali :-Dpanikara ze mnie.No ale tak to juz ze mna jest .2 razy poszlam na normalna wizyte do poloznej i 2 razy w szpitalu wyladowalam .To teraz mam stracha.

Ja się nie dziwie Ci nana że się boisz, sama codziennie zaglądam do Was zobaczyć czy Iskierka już urodziła, czy może coś się zaczęło. Każdy poród jest inny i każdy może nieść jakieś zagrożenie, także martwienie sie jest rzeczą normalną.

bernadetka super wozek i ma skretne kolka :tak: podoba mi sie.cena tez nie duza.

mnie to ciagle dziwi, ze tu w holandii tak chca przyspieszac te ciaze, nawet Iskierka do 40 tygodnia nie doszla a oni juz oxytocyne beda podawac, masakra :szok::szok::szok::szok::szok:

bernadetka super wozek i ma skretne kolka :tak: podoba mi sie.cena tez nie duza.

mnie to ciagle dziwi, ze tu w holandii tak chca przyspieszac te ciaze, nawet Iskierka do 40 tygodnia nie doszla a oni juz oxytocyne beda podawac, masakra :szok::szok::szok::szok::szok:

Widocznie jest już gotowa na poród i nie ma sensu jej męczyć w końcu to prawie nie całe 2 tygodnie, ale może i ja się mylę. Holendrzy mają w ogóle zupełnie inne podejście do wszystkiego.

reklama
No moze Iskierka jest gotowa, a malutka nie? Oni tu wszystko na opak, a pozatym maja parcie na porody naturalne, bez wspomagania, i domowe, a tu nagle z oxytocyna wyskakuja.. Jakby bobas byl zagrozony, no to ok, ale w takim wypadku, po co przyspieszac? po 40 tygodniu przewaznie podaje sie oxytocyne.. a nie przed terminem... :baffled:

Do góry