Juz jestem
wszystko ok, brat sie odezwal, nasze zycie rodzinne wrocilo do normy.
Madi przerazilas mnie wizja tych urodzin, cholercia
chyba nie bede wyprawiac
moj tez sie taki gadula zrobil, przed roczkiem znow jakis skok rozwojowy, bo nie dosc, ze sie ladnie nauczyl chodzic to jeszcze wycwanil i tez rozgadal, czasem mu sie udaje powtorzyc po mnie czy po mezu, dzis M do niego mowi, ze pojda na skype pogadac, a ten juz leci do laptopa , potem rozmawia z wujkiem po swojemu i nawet zarzucil "Ammie" (wujek). nasladuje owce beeeee beee i kurki kokokoko, rozne kwiatki mu czasem wychodza, codziennie sie dziwimy, wszystko wlacza, zmienia kanaly, timer w piekarniku, laptopa wlacza, nawet umie odblokowac touchscreem w moim telefonie
na skarpetki mowi : dytaaaaaa i przyklada do stop
jaja jak berety, u was czworki a u nas dwojki dopiero wychodza
pchaja sie na raz, 2 juz wyszly i jeszcze jeden zabek w drodze.
Necia, chetnie bym Ci te ciuszki poprasowala, oj tesknie za tym. Po cichu zazdraszczam , czasem mysle o drugim dzidziusiu, ale chyba najpierw czeka mnie szkola, o ile znajde instytucje ktora by mnie przyjela na staz. Boje sie ze w ciazy i przy Adasiu nie dam sobie rady z nauka, bo z A mialam demencje ciazowa i moja sprawnosc intelektualna byla kiepska. A ty jak znosisz ciaze? Na kiedy masz termin? Rodzisz naturalnie czy cesarka?
dziewczyny jak to jest z peuterspeelzaal? czy wszystkie dzieci obcokrajowcow dostaja peuter plus indicatie (dodatkowe godziny)? u nas kaza skladac zapisy kiedy dziecko bedzie mialo 1,5 roczku i od drugich urodzin moze uczeszczac, i sie tak nad tym zastanawialam, co prawda masa czasu jeszcze, ale ciekawa jestem.