reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Co do ubranek ciążowych to ja już też noszę. Uważam, ż jak na 10-ty tydzień mam brzuchol jak bela (w poprzedniej ciąży miałam taki w 4-tym miesiącu), choć koleżanki w pracy twierdzą, że nic nie widać... :eek: To mój mąż ciągle chodzi za mną i mi powtarza, że mam niezły bebzonek i że juz śmiało można powiedzieć, że to brzuszek ciążowy. :tak:
Ceny są faktycznie tragicznie wysokie, chyba producenci wykorzystują fakt, że kobieta MUSI je kupić. Ale powiem Wam, że jeszcze spodnie jak spodnie, ale nie wiem co to będzie w zimę - jeszcze kurtki ciążowej nie widziałam, a też na głowę nie upadłam, żeby kilka stówek na 1 sezon wywalać!!! :no:
W każdym razie pamiętajcie, ze jak bedziecie kupować spodnie ciążowe to niech bedą luźniejsze w biodrach, bo one też Wam się potem poszerzą. Ja się właśnie tak wrobiłam, że kupiłam na początku ciąży 2 pary spodni, które były dobre w biodrach, bo babka zapewniała mnie, że przeciez tylko brzuch mi urośnie, nie biodra, no i niestety potem musiałam sobie kupować kolejne ... także mam 4...

Megusek nie wiem czy wiesz, że zaleca się leżenie na lewym boku, bo wtedy dziecko się lepiej dotlenia. ;-)

Antar czasami aż trudno uwierzyć, że tacy ludzie istnieją! Ogromnie współczuję szefowej!!!

Kamonkazza, Anius WITAM GORĄCO!

reklama
hej
my po działkowaniu przez cały weekend :-)
witam nowe lutówki a szczególnie Kamonkazz, super koleżankę z maja 2005 :-D

Właśnie, witajcie nowe lutówki. Ja się troszkę boje na razie kupować ciuchy ciążowe, poczekam do usg, nie mam brzuszka, piersi mnie przestały wogóle boleć i są mniej napuchniętę, no bola przy mocniejszym dotyku, z boku tam gdzie bolały na początku, już nie bolą, są jakby mniej pełne, to znaczy nie spuchnięte. Panikuję od tego. Myślicie że to powód dla którego powinnam iść wcześniej do lekarza? Poszłabym nawet dzisiaj, tylko boję się że się ośmieszę.

Antar ja na Twoim miejscu pobiegłabym do lekarza. Jak pewnie zauważyłyście zaopatrzyłam się w literaturę ciążową, bo jestem mol książkowy i wszystko musze sama wiedzieć (drąże każdy interesujący mnie temat do bólu) i pisze w tych ksiązkach, że w razie ustąpienia dolegliwości ciążowych skontaktowac się jak najszybciej z lekarzem.
Wiadomo lepiej dmuchać na zimne.

Nathalie a bioderka to kiedy się rozszerzają, już na początku czy później?

Hej Dziewczyny!

U mnie objawy w pelni :-( Piersi bolą, mdlosci prawie 24/h , wzdelo mnie tak ze tylko w moj dresik sie mieszcze :-(

Pozatym nie wiem czemu ale ciagle rycze, kilka razy dziennie, kazdy drobiazg mnie doprowadza do łez. Musze sie wziasc w garsc, zeby moje dziecko nie odczulo tego. Choc nie jest lekko. Wakacje w pełni, a ja ani się opalac, ani imprezowac. Nie zrozumcie tego tak ze zaluje, bo chce bardzo tego dziecka. Ale sa chwile kiedy mimo tłumu ludzi, czuje sie samotna :frown:

To teraz to się naprawdę boję, te piersi to troszeczkę bolą, przy mocnym dotyku, albo zdjęciu stanika, no i są większe tyle że nie napięte. Czytałam że w tym tygodniu tworzy sie łożysko i kobieta czuje się słabo, a mi jest słabo, czasami, no i brzuch pobolewa dalej. Chyba nie jestem jedyna która czuje się doskonale w pierwszym trymestrze, takie rzeczy się zdarzają.

A To myśle, że jak pozostałe ojbawy zostały to możesz być spokojniejsza, bo to chodzi o ustapienie wszystkich objawów. Za to wiem, że od ok. 4 miesiąca może mijać napięcie piersi.

Ardzesh jeszcze C&A w Galerii Kazimierz i Krakowskiej i sklep z ciuchami Huppy Mum na Krowoderskiej.

Antar wiele kobiet czuje się dobrze w pierwszych miesiącach -moja mama mówiła że przy moim starszym rodzeństwie czuła sie super(w ciąży ze mną już źle), a mnie pechowo dopadły mdłości w obydwu ciążach.
Nathalie dobrze mówi - nie wszystkim ale większości kobiet przybywa też w bioderkach -np ja nie dałam rady nosić niżej spodni bo się nie zapięłam ale wiem że niektóre kupują tylko pas ciążowy i całą ciążę obskoczą w biodrówkach...hmmmm. Ja mam dwie pary spodni Happy Mum które są na mój normalny rozm ale są uszyte luźniej więc te kilka dodatkowych cm pomieszczą ;-)

Ostatnia edycja:
Wczoraj nie mogłam się doczekać wizyty u lekarza, a dzisiaj ściska mnie w żołądku ze strachu.
Miałam dzisiaj koszmar! Śniło mi się, że jakaś kobieta ginekolog (chodze do faceta więc nie wiem skąd ona się wzięła) sprawdzała moje wyniki moczu i krwi, zbadała mnie i stwierdziła, że dziecko urodzi się upośledzone...
Nie wiem o co chodzi, skąd się wziął taki durny sen, ale mój organizm bardzo źle to znosi! Proszę! Trzymajcie kciuki dzisiaj za mnie, bo normalnie mam ochote ryczeć od rana!
...

reklama
To normalne że śnią Ci się takie różne sny...Każda kobieta w ciąży ma sny i chociaż są przykre nie martw się. Z doświadczenia wiem że nie tylko Ty masz takie złe sny. Będzie dobrze!!!

Do góry