reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Mitsu brzuszek każdej wyskakuje inaczej, i przy drugiej ciąży szybciej. Moja siostra np do 6 miesiąca była płaska jak deska, ja za to już w trzeciem miesiącu musiałam sobiekupić spodnie ciążowe, bo w zwykłe nie wchodziłam. Teraz mam własnie koniec 7 tygodnia i już widać!!! :szok: Mój mąż mi dziś powiedział komplement, że moja oponka, która zazwyczaj wisi teraz sterczy ;-):-pno i jest troszkę większa. W końcu macica w tym okresie ciąży jest już rozmiarów grejpfruita.

Milenko wiesz, to nawet lepiej, ze trzyma swoje zarazki z daleka od Ciebie. Teraz choroby Ci nie potrzeba. ;-) Przykro mi, ze tak wyszło, ale przecież zobaczycie się za tydzień.

Ja się dziś znowu fatalnie czuję. Powiedziałam mojej córeczce kochanej, że mamusię boli brzuszek, bo dzidzia rośnie, a ona na to przynisoła walizeczkę lekarską (taką do zabawy) i zrobiła mamusi zastrzyk. Słodka, prawda? :-D

reklama
Mamaflavii to wobec tego podam Ci jeszcze namiary na ten Pruszków. "Contenta" ul. Kraszewskiego 32a/5, Pruszków, tel. 022 730 10 28, mam jeszcze na pieczątce dr Makowskiego nr komórki, więc możesz spróbowac na nią zadzwonić 0 502 551 404.

Przyjechał jednak ;-) przed 23 był u mnie taki skruszony. Jest tak chory ze masakra, juz mu dalam wszystkie tabletki jakie mialam w domu a on dalej ledwo mówi. Ale takie sa skutki jak ktos wie lepiej. Teraz czekam az sie obudzi i pojedziemy do apteki, kupie sobie Prenatal i jemu jakies krople na katar, bo jego dzwieki nie daja mi spac :crazy: A Wy bierzecie juz jakies witaminki dla kobiet w ciazy? Buzka Kochane i miłego dzionka :happy:

Milenka uważaj, żebyś Ty się nie zaraziła, bo z leczeniem Ciebie byłoby gorzej i jest niebezpieczne.Ja nie biorę żadnych witamin, naczytałam się trochę w książkach, rozmawiałam z dwoma lekarzami o tym i wiem, że nie powinno się ich brać :) owocki, warzywka, chude mięsko to jest to ;)

Hej dziewczyny!
U mnie jest tak okropna pogoda..:-( że chyba nabawię sie depresji:crazy:
Co do witamin to juz biorę , mam takie z kwasem foliowym i nie musze dodatkowo o nim pamiętać... a co brania ich to powinien ustalić to lekarz... i niestety uważam ,że owocki same nie dadzą nam niektórych witamin i pierwiastków ..ja jestem na TAK:-)

Milenka..uważaj na bakterie;-)
Larka super że u Ciebie wszystko w porządku:-)
Nathalie ..to naprawdę urocze ..zawsze bardzo wzruszają mnie takie rzeczy:tak:
Mój Kubuś pyta się mnie, czy dzidzia jest już tak duża jak jego paznokieć i czy ma juz pępowinkę :-p:-D
Pozdrawiam wszystkie!

Witajcie dziewczyny!!!!
Mileeenkaaa to super, że Twój mężczyzna dotarł :-) Tylko Ty teraz uważaj na siebie, byś się nie zaraziła od Niego! Dzidziuś nie byłby z tego powodu zadowolony:baffled:.

Jeśli chodzi o witaminki, to ja jeszcze żadnych nie biorę. Jem narazie więcej owocków, warzyw i nabiału. W poniedziałek dowiem się, czy oprócz kwasu foliowego mam jeszcze brać jakieś inne tabletki. Jejku, jeszcze calutka niedziela :baffled: już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza....

Pozdrawiam Was serdecznie!!!!

Ja do gina wybieram sie za jakies dwa tygodnie, do tego czasu jakos musze wytrzymac ta niepewnosc. Czuje sie w miare dobrze, tylko czasem kreci mi sie w glowie i strasznie mnie krzyz boli :crazy: pozatym mam duzo bialego lepkiego śluzu. Nie wiem co to oznacza, ale nie ma w nim zadnch zabarwien wiec chyba wszystko narazie w porzadku. A jak u was ze sluzem?

reklama
Hej Wszystkim,

Wczoraj popołudniu byłam na zakupach, kupiłam parę kosmetyków i perfumy :) japonki i 2 bluzki (każda po 5 zł :szok:)nowe i bardzo ładne (zielona i różowa w delikatne kwiaty) z tych co trzymaja się na biuście a w talii są luźne więc będa dobre nawet na kilka miesięty jak pojawi się brzuszek.
Spotkałam znajome i umówiłyśmy się na podchlebienie sobie a potem na zabawę. W Pizza Hut zamówiłyśmy ogromne 2 pizze a potem spalałyśmy je w ogródkach na zabawie :-) trzymając się planu jedzenia tłusto i niezdrowo poszłyśmy do McDonalda a tam Big Mac, Cheeseburger i duże frytki trafiły do mojego żołądka. Świetnie sie bawiłam, zapomniałam o kłopotach i o tym, że w poniedziałek chcę powiedzieć o wszystkim rodzicom :szok:. Do domu wróciłam trochę po 24 i niestety tu zaczęły się schody :-( Zrobiło mi się strasznie niedobrze i w ciągu 2 godzin 3 razy miałam kontakt 3 stopnia z muszlą klozetową :-:)zawstydzona/y: Chyba fasolce bardziej pasują owoce niż to co jej zaserwowałam :tak:.

A dzisiaj niestety żadnych planów a pogoda taka sobie, mało słoneczka i to tylko spotęgowało masakryczny ..wręcz paniczny strach przed poniedziałkiem :-( Normalnie nie mogłam nic jeść dzisiaj ze stresu. Ale postanowiłam, że powiem w poniedziałek i 3majcie kciuki żebym nie stchórzyła.

PS ja biorę tylko folik bo wolę dostarczać witaminy w naturalny sposób dzięki owocom i warzywom niż w formie tabletek, a wyniki krwi mam książkowe więc narazie nie mam zamiaru tego zmieniać.

Do góry