dziewczyny z tymi cesarkami to też nie do końca tak jak piszecie i nie chce tu bronić lekarzy ani tym bardziej nikogo krytykować ale to nie do końca jest tak że chodzi tylko o kasę. Poród siłami natury jest lepszy i dla ma matki i dla dziecka (o ile rzecz jasna jest możliwy i nie zagraża życiu obojga) dlatego lekarze czekają z csarką szczegolnie u pierworódek di samego końca. Cesarka to jest cięcie i jest to zawsze jakaś ingerencja w nasze ciało a poza tym dziecko rodzone siłami natury "inaczej" przezywa poród i jest lepiej przygotowane do przyjścia na świat. Czytałam kiedyś na ten temat świetny artykuł poszperajcie w necie a może coś znajdziecie. I dziewczyny które będą rodziły pierwszy raz NIE BOJCIE SIE NA ZAPAS wiem łatwo się mówi ale poród naturalny przebiegający bez komplikacji a trwający nawet 16 godzin (sama tyle rodziłam) jest rzeczą którą naprawdę można wytrzymać a przytulenie maleństwa po porodzie naprawdę rekompensuje cały ból i zapomina się o nim szybciutko:-)
elwis czyżby szykowała się dziewuszka do pary:-):-)
barbara też mam tyłozgięcie i narzekałam strasznie na bóle ale teraz na szczęście kręgosłup nie boli
elwis czyżby szykowała się dziewuszka do pary:-):-)
barbara też mam tyłozgięcie i narzekałam strasznie na bóle ale teraz na szczęście kręgosłup nie boli