reklama
Zdjęcia użytkownika Bartłomiej Waśniewski | Facebook
Porwano małą Madzie w Sosnowcu. Rodzice prosza o opomoc.
strasznie to smutne, takie historie
Porwano małą Madzie w Sosnowcu. Rodzice prosza o opomoc.
strasznie to smutne, takie historie
nimfii straszne to jest! żeby tylko się znalazła cała i zdrowa!
za to dzisiaj w nocy ktoś ukradł mojemu koledze z pracy wózek jego córeczki. Może i się zdarza, ale normalnie brak słów! Pola jest rocznikowo jak nasze dzieciaki, ma rozszczep kręgosłupa, jest niepełnosprawna... Wszyscy na osiedlu to wiedzą. Tylko z wózkiem mogły się z mamą ruszać z domu! No chamstwo normalnie!
za to dzisiaj w nocy ktoś ukradł mojemu koledze z pracy wózek jego córeczki. Może i się zdarza, ale normalnie brak słów! Pola jest rocznikowo jak nasze dzieciaki, ma rozszczep kręgosłupa, jest niepełnosprawna... Wszyscy na osiedlu to wiedzą. Tylko z wózkiem mogły się z mamą ruszać z domu! No chamstwo normalnie!
Hej. :-)
Może któraś z lutowych mam chciała by przygarnąć dla swojego szkraba królika?
Zobacz załącznik 447459
Amelka ma już całą farmę.
Zobacz załącznik 447458
Może któraś z lutowych mam chciała by przygarnąć dla swojego szkraba królika?
Zobacz załącznik 447459
Amelka ma już całą farmę.
Zobacz załącznik 447458
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy nasze dzieci mają chodzić do przedszkola do grupy trzylatków czy czterolatków? Pytanie niby banalne, ale jednak nie wiem.
teraz dzieci mają 3 lata więc niby do trzylatków, ale we wrześniu będzie już bliżej 4 niż 3.
Ja bym zapisała do czterolatków, ale naboru nie ma.... bez sensu. to tylko w moim przedszkoly, czy ja to źle rozumiem?
przecież w roku szkolnym będzie mieć 4
teraz dzieci mają 3 lata więc niby do trzylatków, ale we wrześniu będzie już bliżej 4 niż 3.
Ja bym zapisała do czterolatków, ale naboru nie ma.... bez sensu. to tylko w moim przedszkoly, czy ja to źle rozumiem?
przecież w roku szkolnym będzie mieć 4
Dokładnie to przedszkole zdecyduje do jakiej grupy zapisać,aczkolwiek uważam, że jednak grupa 3-latkow jest lepszym rozwiązaniem. U nas jest tak,że Weronika teraz jest w grupie 2,5-latkow a od września ta grupa będzie 3-latkami
aga221122
mama Jurandzika :))
do szkoły, przedszkola zapisuje się zgodnie z tym:
patrzy się na rok urodzenia, miesiące nie mają znaczenia czyli nasze dzieci we wrześniu będą miały rocznikowo 3 lata i kwalifikują się do grupy 3 latków. Jeśli przedszkole samo da dziecko do grupy wyżej to już była na formum o tym mowa, że dziecko albo wcześniej pójdzie do szkoły albo będzie siedziało dwa lata w tej samej grupie.
Ja osobiście zostałam przesunięta o jedną grupę wyżej - nie ze względu na swoją mądrość, a za to, że nie chciałam spać w przedszkolu - siedziałam 2 lata w zerówce. Rezultat: pierwszy rok nie kazali mi się uczyć, drugi rok chyba ja nie chciałam - poszłam do szkoły znając literkę A
patrzy się na rok urodzenia, miesiące nie mają znaczenia czyli nasze dzieci we wrześniu będą miały rocznikowo 3 lata i kwalifikują się do grupy 3 latków. Jeśli przedszkole samo da dziecko do grupy wyżej to już była na formum o tym mowa, że dziecko albo wcześniej pójdzie do szkoły albo będzie siedziało dwa lata w tej samej grupie.
Ja osobiście zostałam przesunięta o jedną grupę wyżej - nie ze względu na swoją mądrość, a za to, że nie chciałam spać w przedszkolu - siedziałam 2 lata w zerówce. Rezultat: pierwszy rok nie kazali mi się uczyć, drugi rok chyba ja nie chciałam - poszłam do szkoły znając literkę A
Dokładnie,aga dobrze piszesz. U nas problem że spaniem a właściwie niespaniem Werci został rozwiązany tak,że na te 2 godziny,gdy dzieci z jej grupy śpią,ona i koleżanka idą do grupy 3-latkow,którzy od początku marca nie śpią. A i przypomniało mi się,że właśnie moja siostra jest z lutego i gdy ona była mała i poszła do przedszkola też jak miała 2,5 roku i 2 lata była w 3-latkach
reklama