24 kwietnia (nie 29 dzień cyklu) wykonałam badanie hcg wynosił 17.1 następnie dnia 27 kwietnia powtórzyłam badanie i beta wynosiła 9.2 następnego dnia dostałam okres z bólem w podbrzuszu i z mąką ilością skrzepów pytanie moje brzmi czy taki poziom hcg nie jest za wysoki
reklama
Bibi89
Fanka BB :)
Ale za wysoki na co?24 kwietnia (nie 29 dzień cyklu) wykonałam badanie hcg wynosił 17.1 następnie dnia 27 kwietnia powtórzyłam badanie i beta wynosiła 9.2 następnego dnia dostałam okres z bólem w podbrzuszu i z mąką ilością skrzepów pytanie moje brzmi czy taki poziom hcg nie jest za wysoki
pluto_nova
Moderator
beta powyżej 5 oznacza ciążę, jeśli miałaś 17, spadło na 9 i dostałaś krwawienia to była to ciąża biochemicznaOgólnie czy nie to są za wysokie normy jak na to że nie jestem w ciazy
Kinnia95
Prostymi słowami byłaś w ciąży, ale doszło do wczesnego poronienia. Dlatego beta była 17 i spadła do 9. Za tydzień sprawdź ponownie, by zobaczyć czy całkiem spadła.Ogólnie czy nie to są za wysokie normy jak na to że nie jestem w ciazy
olka11135
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc w odczytaniu wyniku napewno jest tu osóbka która lepiej to ogarnia jak ja
Beta specyficzna, no ale jednak oznaczająca brak ciąży
I progesteron albo świeżo przed miesiączką, albo owulacji w ogólnie nie było (nie wiem, który to dzień cyklu)
Olao101
Aktywna w BB
22 dc mam cykle 31/32 dni - 25 maja byłam na usg i dr powiedział ze właśnie mam owulacjeBeta specyficzna, no ale jednak oznaczająca brak ciąży
I progesteron albo świeżo przed miesiączką, albo owulacji w ogólnie nie było (nie wiem, który to dzień cyklu)
reklama
jasani
A badanie kiedy robiłaś? Bo progesteron w ogólne nie potwierdza owulacji.22 dc mam cykle 31/32 dni - 25 maja byłam na usg i dr powiedział ze właśnie mam owulacje