reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Podejrzenie ciąży a spirala..

Sytuacja u mnie bardzo podobna, z tą różnicą, że u nas drugie dziecko, syn, jest niepełnosprawny i dlatego absolutnie nigdy więcej żadnych dzieci, oboje się co do tego zgadzamy, a mimo to mąż staje okoniem...
Ja bym go zapytała, czy to znaczy, że planuje jeszcze dzieci, tylko z inną kobietą 🙃

reklama
Cześć dziewczyny ! ;)
Zacznę od tego, że wkładkę mam założona od listopada 2018 roku. Miedziana.
23.11.2020 byłam na kontroli u lekarza. Robił USG przez brzuch. Twierdził, że wszystko ok na miejscu. Żadnego innego badania. 30.11 miałam okres. Standardowe miesiączki co 29-30 dni. darza się raz na parę miesięcy, że co 34 dni, ale to akurat było ostatnio ;)
Regularne współżycie, niemalże codziennie. Przewidywana owulacja wg FLO 15-16.12 oczywiście wtedy też był seks ;)
W terminie okresu mordka była wysypana tak jak zawsze syfkami, które już zeszły tak jak zawsze po okresie. Od 2-3 dni bolą mnie piersi raz mocniej raz słabiej, wydają się pełniejsze. Pobolewa mnie podbrzusze co jakiś czas tak jakby na okres. Problem polega na tym, że okresu brak ;)

Nie wiem czy panikować i latać po testy ??

Cześć dziewczyny ! ;)
Zacznę od tego, że wkładkę mam założona od listopada 2018 roku. Miedziana.
23.11.2020 byłam na kontroli u lekarza. Robił USG przez brzuch. Twierdził, że wszystko ok na miejscu. Żadnego innego badania. 30.11 miałam okres. Standardowe miesiączki co 29-30 dni. darza się raz na parę miesięcy, że co 34 dni, ale to akurat było ostatnio ;)
Regularne współżycie, niemalże codziennie. Przewidywana owulacja wg FLO 15-16.12 oczywiście wtedy też był seks ;)
W terminie okresu mordka była wysypana tak jak zawsze syfkami, które już zeszły tak jak zawsze po okresie. Od 2-3 dni bolą mnie piersi raz mocniej raz słabiej, wydają się pełniejsze. Pobolewa mnie podbrzusze co jakiś czas tak jakby na okres. Problem polega na tym, że okresu brak ;)

Nie wiem czy panikować i latać po testy ??
Ale okresu nie dostałaś? Ile Ci się już spóźnia? Jakieś 7 dni tak? To myślę, że zrób test.

Ale okresu nie dostałaś? Ile Ci się już spóźnia? Jakieś 7 dni tak? To myślę, że zrób test.
No generalnie powinien być jakieś 7 dni temu właśnie. Nadal go nie ma. Zastanawiam się czy to możliwe skoro tydzień przed miesiączką ostatnią było USG i było ok wszystko. Nie chce się nakręcać bo generalnie chcemy mieć dziecko i planowałam właśnie po nowym roku wyciągnąć wkładkę.

No generalnie powinien być jakieś 7 dni temu właśnie. Nadal go nie ma. Zastanawiam się czy to możliwe skoro tydzień przed miesiączką ostatnią było USG i było ok wszystko. Nie chce się nakręcać bo generalnie chcemy mieć dziecko i planowałam właśnie po nowym roku wyciągnąć wkładkę.
Jest możliwość, że owulacja Ci się jednak przesunęła i stąd przesunięcie miesiączki. To się zdarza. Jak się martwisz, to zrób test rano i będziesz wiedziała :)

Jest możliwość, że owulacja Ci się jednak przesunęła i stąd przesunięcie miesiączki. To się zdarza. Jak się martwisz, to zrób test rano i będziesz wiedziała :)
Jest możliwe żeby przesunęła się aż o tyle dni? Dziś wychodzi 38 dzień od ostatniej miesiączki. Takich wahań nigdy nie miałam. Maksymalnie 34 dni, ale to się zdarzało naprawdę rzadko. Trzy może cztery razy w roku.

Jest możliwe żeby przesunęła się aż o tyle dni? Dziś wychodzi 38 dzień od ostatniej miesiączki. Takich wahań nigdy nie miałam. Maksymalnie 34 dni, ale to się zdarzało naprawdę rzadko. Trzy może cztery razy w roku.
Jest szansa, jak najbardziej. Wystarczy, że np uprawiasz jakiś sport, nowa dieta albo stres i może się tak właśnie przesunąć. Ale nie ma co gdybać. Po prostu zrób test. :)

reklama
Jak mi się @ spóźniała tydzień czasu żartowałam sobie z męża że pewnie ciąża. Ale na wszelki wypadek test kupiłam i miałam dwie grube krechy. Dodam że przy wkładce miedzianej założonej 4,5roku wcześniej eksploatowanej codziennie. 😉
Wkładka była na swoim miejscu? U mnie raczej nie ma mowy o przesunięciu. Bo byłam na kontroli. Jest jakakolwiek szansa żeby wyszła z tamponem niezauważona?

Czy u ciebie tą wkładka była jak dowiedziałaś się o ciąży? Donosilas ciążę?

Do góry