reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Podejrzenie ciąży a spirala..

Sytuacja u mnie bardzo podobna, z tą różnicą, że u nas drugie dziecko, syn, jest niepełnosprawny i dlatego absolutnie nigdy więcej żadnych dzieci, oboje się co do tego zgadzamy, a mimo to mąż staje okoniem...
Ja bym go zapytała, czy to znaczy, że planuje jeszcze dzieci, tylko z inną kobietą 🙃

reklama
Cześć dziewczyny ! ;)
Zacznę od tego, że wkładkę mam założona od listopada 2018 roku. Miedziana.
23.11.2020 byłam na kontroli u lekarza. Robił USG przez brzuch. Twierdził, że wszystko ok na miejscu. Żadnego innego badania. 30.11 miałam okres. Standardowe miesiączki co 29-30 dni. darza się raz na parę miesięcy, że co 34 dni, ale to akurat było ostatnio ;)
Regularne współżycie, niemalże codziennie. Przewidywana owulacja wg FLO 15-16.12 oczywiście wtedy też był seks ;)
W terminie okresu mordka była wysypana tak jak zawsze syfkami, które już zeszły tak jak zawsze po okresie. Od 2-3 dni bolą mnie piersi raz mocniej raz słabiej, wydają się pełniejsze. Pobolewa mnie podbrzusze co jakiś czas tak jakby na okres. Problem polega na tym, że okresu brak ;)

Nie wiem czy panikować i latać po testy ??

Cześć dziewczyny ! ;)
Zacznę od tego, że wkładkę mam założona od listopada 2018 roku. Miedziana.
23.11.2020 byłam na kontroli u lekarza. Robił USG przez brzuch. Twierdził, że wszystko ok na miejscu. Żadnego innego badania. 30.11 miałam okres. Standardowe miesiączki co 29-30 dni. darza się raz na parę miesięcy, że co 34 dni, ale to akurat było ostatnio ;)
Regularne współżycie, niemalże codziennie. Przewidywana owulacja wg FLO 15-16.12 oczywiście wtedy też był seks ;)
W terminie okresu mordka była wysypana tak jak zawsze syfkami, które już zeszły tak jak zawsze po okresie. Od 2-3 dni bolą mnie piersi raz mocniej raz słabiej, wydają się pełniejsze. Pobolewa mnie podbrzusze co jakiś czas tak jakby na okres. Problem polega na tym, że okresu brak ;)

Nie wiem czy panikować i latać po testy ??
Ale okresu nie dostałaś? Ile Ci się już spóźnia? Jakieś 7 dni tak? To myślę, że zrób test.

Ale okresu nie dostałaś? Ile Ci się już spóźnia? Jakieś 7 dni tak? To myślę, że zrób test.
No generalnie powinien być jakieś 7 dni temu właśnie. Nadal go nie ma. Zastanawiam się czy to możliwe skoro tydzień przed miesiączką ostatnią było USG i było ok wszystko. Nie chce się nakręcać bo generalnie chcemy mieć dziecko i planowałam właśnie po nowym roku wyciągnąć wkładkę.

No generalnie powinien być jakieś 7 dni temu właśnie. Nadal go nie ma. Zastanawiam się czy to możliwe skoro tydzień przed miesiączką ostatnią było USG i było ok wszystko. Nie chce się nakręcać bo generalnie chcemy mieć dziecko i planowałam właśnie po nowym roku wyciągnąć wkładkę.
Jest możliwość, że owulacja Ci się jednak przesunęła i stąd przesunięcie miesiączki. To się zdarza. Jak się martwisz, to zrób test rano i będziesz wiedziała :)

Jest możliwość, że owulacja Ci się jednak przesunęła i stąd przesunięcie miesiączki. To się zdarza. Jak się martwisz, to zrób test rano i będziesz wiedziała :)
Jest możliwe żeby przesunęła się aż o tyle dni? Dziś wychodzi 38 dzień od ostatniej miesiączki. Takich wahań nigdy nie miałam. Maksymalnie 34 dni, ale to się zdarzało naprawdę rzadko. Trzy może cztery razy w roku.

Jest możliwe żeby przesunęła się aż o tyle dni? Dziś wychodzi 38 dzień od ostatniej miesiączki. Takich wahań nigdy nie miałam. Maksymalnie 34 dni, ale to się zdarzało naprawdę rzadko. Trzy może cztery razy w roku.
Jest szansa, jak najbardziej. Wystarczy, że np uprawiasz jakiś sport, nowa dieta albo stres i może się tak właśnie przesunąć. Ale nie ma co gdybać. Po prostu zrób test. :)

reklama
Jak mi się @ spóźniała tydzień czasu żartowałam sobie z męża że pewnie ciąża. Ale na wszelki wypadek test kupiłam i miałam dwie grube krechy. Dodam że przy wkładce miedzianej założonej 4,5roku wcześniej eksploatowanej codziennie. 😉
Wkładka była na swoim miejscu? U mnie raczej nie ma mowy o przesunięciu. Bo byłam na kontroli. Jest jakakolwiek szansa żeby wyszła z tamponem niezauważona?

Czy u ciebie tą wkładka była jak dowiedziałaś się o ciąży? Donosilas ciążę?

Do góry