reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Podążając za swoją pasją :)

reklama
Moją miłością są orchidee hoduje je już od 8 lat. Wcześniej moja kolekcja liczyła blisko 20 sztuk. Lecz gdy mała pojawila się na świecie z braku czasu musialam zredukowac moje ślicznosci. Na urodziny mężul obiecal mi kolejną sztukę tym razem gatunek botaniczny:-) juz nie mogę się doczekać

Załączniki

• 1422441126415.jpg
    1422441126415.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 104
Moją miłością są orchidee hoduje je już od 8 lat. Wcześniej moja kolekcja liczyła blisko 20 sztuk. Lecz gdy mała pojawila się na świecie z braku czasu musialam zredukowac moje ślicznosci. Na urodziny mężul obiecal mi kolejną sztukę tym razem gatunek botaniczny:-) juz nie mogę się doczekać

Zazdroszcze ręki do kwiatów, u mnie wszystkie padają po tygodniu. Dostałam ostatnio gerbere w doniczce- ledwie zipie! Dostałam fiołka alpejskiego i już żółkną mu liście. Wydaje mi sie,że dobrze je podlewam a i tak umierają :-/ .... Twoja Orhidea wyglada za to kwitnąco.

Teraz juz przekwitaja ale mam okazy ktore mają po 40 kwiatów:-) mi wszystkie kwiaty padaja ale nie orchidee ja je kocham i chyba z wzajemnością

Kurcze, może spróbuje też z orhidea'mi. Kupię i dam Ci znać jak żyją ;).
Mojego fiołka właśnie pogłaskałam i podlałam, modle się aby mi nie zdechł

Te mi aktualne kwitną.. Cały rok cieszą oko jedne przekwitaja inne zakwitaja i tak w kółko

Załączniki

• 1422441863064.jpg
    1422441863064.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 99
  • 1422441874996.jpg
    1422441874996.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 99
  • 1422441886557.jpg
    1422441886557.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 105
  • 1422441898504.jpg
    1422441898504.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 108
Dziękuję miło mi:-) wcześniej były na oknie zachodnim i ładnie rosły. Teraz mam na wschodnim i tez jest dobrze jak widać:-) tylko rano trzeba okno wschodnie cieniowac bo slonko jest ostre i liscie moze im poparzyć. Podlewam je raz w tygodniu. Zalewam całą doniczke woda ( wczesniej dostaną w temp pokojowej) przez 30 min. stoją w tej wodzie, a później ją wylewam. Podlewam rano by do wieczora zdążyla woda odparowac z korzeni. I trzeba uważać by nie zalać storzka wzrostu bo kwiat zgnije

No widzisz, najważniejsze wiedzieć co robić a jeszcze ważniejsze wiedzieć jakiego się ma kwiata. Ja przez pierwsze 2 tyg nie wiedziałam jakiego kwiata dostałam i podlewałam "na oko". Teraz staram się zgodnie z zaleceniami, ale ni hu hu...dzieki Bogu z ogrodnictwa nie zyję!!

reklama
Do góry