reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poczęcie w dni niepłodne

reklama
Rozwiązanie
Gdyby tak było to nie było by tyle wpadek
😂 Autorka pytała czy są szanse więc odpowiadam że szanse są :) jak to mówią 50 na 50:)
Bardzo na to liczę :) jestem strasznie niecierpliwym człowiekiem chociaż ostatnio ciut wyluzowałam. A dziś miałam sen, że miałam pozytywny wynik testu ciążowego i był na tyle realistyczny, że jak się obudziłam to nadal w to wierzyłam haha. I nie powiem, bo w śnie było to super uczucie. Wiem głupie jest przezywaniw snów ale tak już mam. 😂 Na razie okres spóźniony i nie czuję, żebym miała dostać, a zawsze przed czuję. Dam mu jeszcze chwilę i zrobię test.
reklama
Jest XXI wiek, takie metody jak tabletki - o ile są dobrze stosowane a stosujący chociażby przeczytał ulotkę - dają pewność nie zajścia w ciążę.
Inne metody jak spirala hormonalna itp również są skuteczne.
Odmawianie sobie seksu w dni płodne kiedy libido jest największe jest dla mnie nieporozumieniem w naszych czasach - to nie są przecież 2-3 dni kiedy z seksu się rezygnuje a prawie pół miesiąca (okres + płodne)?
Rozumiem twoj punkt widzenia.
Ja akurat nie chce hormonów a tym bardziej spirali.

Post dotyczy dni płodnych i ja akurat mam w tym doświadczenie.
Jestem zadowolona z tej metody, ale tez nie katuje sie az tak bardzo. W sensie zawsze mamy prezerwatywy bo maz jak jest na wyjezdzie to zdarza mu sie wrócić w dni płodne.

A ja napiszę tak. Bezpieczniej czuję się od kiedy rok temu odstawiłam tabletki i dopiero po czasie wrócił mi normalny cykl, mogę obserwować siebie i dopiero teraz czuję że bierzemy pełną odpowiedzialność za to co się dzieje :) nie muszę ufać tabletkom, przy których nota bene co miesiąc się zastanawiałam czy zadziałały czy nie, tylko kiedy ewidentnie widzę i czuję, potwierdzają to wszystkie objawy, że owulacje mam np w 17 dniu to zostawiam jeszcze te 2 dni bezpieczeństwa i od 19 dnia możemy współżyć bez żadnych zabezpieczeń. Tak samo do 9 dnia :) choć wiem że tu naginam mocno, ale od roku nie zdarzył mi się tak krótki cykl by była możliwość zajścia tego 9 dnia. W dni płodne używamy prezerwatywy

Czy poleca Pani jakieś książki o NPR? I jaka to grupa? Chciałabym zacząć mierzyć temperaturę, szczerze, po prostu mnie to wciągnęło i chcę poznać siebie :)
Każdy robi jak uważa. Jestem w grupie NPR i jest tam grom kobiet ktore z powodzeniem stosują te metody nawet od 40 lat.
Nie ma metody niezawodnej, chyba, ze zabieg

reklama
Do góry