nadziejanamamew2021
Początkująca w BB
Czy jest może tutaj któraś pani, ktora zaszła w ciążę po niezabezpieczonym stosunku w dni niepłodne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo na to liczęGdyby tak było to nie było by tyle wpadek
Autorka pytała czy są szanse więc odpowiadam że szanse są
jak to mówią 50 na 50
![]()
Zaszłam w ciążę ze stosunku w 8dc przy cyklach 30-dniowych. Teoretycznie powinien to być dzień niepłodny.
Rozumiem twoj punkt widzenia.Jest XXI wiek, takie metody jak tabletki - o ile są dobrze stosowane a stosujący chociażby przeczytał ulotkę - dają pewność nie zajścia w ciążę.
Inne metody jak spirala hormonalna itp również są skuteczne.
Odmawianie sobie seksu w dni płodne kiedy libido jest największe jest dla mnie nieporozumieniem w naszych czasach - to nie są przecież 2-3 dni kiedy z seksu się rezygnuje a prawie pół miesiąca (okres + płodne)?
Każdy robi jak uważa. Jestem w grupie NPR i jest tam grom kobiet ktore z powodzeniem stosują te metody nawet od 40 lat.
Nie ma metody niezawodnej, chyba, ze zabieg
Na FB NPR- naturalne planowanie rodziny.
Ja sie uczyłam ponad 20 lat temu, z książeczki i od instruktora. Teraz bazuje na metodach rotzera.
Znajdziesz tu Link do: Metoda Rötzera - INER
A ja bym powiedziała że szanse są duże plemniki żyją do 7 dni jeśli w tym czasie wystąpiła owu to będzie ciąża.Jeszcze mam jedno pytanko. Jeśli stosunek niezabezpieczony odbył się 19 lipca, a dni płodne zaczęły się od 25 lipca to jest szansa, że plemniki "przeżyły"?