nadziejanamamew2021
Początkująca w BB
Czy jest może tutaj któraś pani, ktora zaszła w ciążę po niezabezpieczonym stosunku w dni niepłodne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo na to liczęGdyby tak było to nie było by tyle wpadek
Autorka pytała czy są szanse więc odpowiadam że szanse są
jak to mówią 50 na 50
![]()
8+7 ( tyle moga przeżyć plemniki), 15. Plus ze norma fazy lutealnej 10-16. Czyli nic dziwnego, zadko ale w normie.Zaszłam w ciążę ze stosunku w 8dc przy cyklach 30-dniowych. Teoretycznie powinien to być dzień niepłodny.
To tylko takie zaskoczenie było, bo zawsze się sprawdzało ;-) Na szczęście zdawałam sobie sprawę jak to może się skończyć, a starania planowałam zacząć od kolejnego cyklu.8+7 ( tyle moga przeżyć plemniki), 15. Plus ze norma fazy lutealnej 10-16. Czyli nic dziwnego, zadko ale w normie.
Mi teraz zostało tylko 4 pierwsze dni cyklu. A tez na poczatku do 9 mogłam współżyć. Cykle sie zmieniają, niestety.
Ja też wtedy byłam swiadomo że owu się przesunęła bo brzuch mnie bolał i tak już mi coś nie pasowało i jeszcze mówiłam do męża żeby uważał bo mi się coś poprzestawiało.....no..... Dwa dni później u ginekologa potwierdziła że już jest po owu na co ja jej że widzimy się za miesięc na wizycie...... Dziś 38tc i już czekam aż się zacznieTo tylko takie zaskoczenie było, bo zawsze się sprawdzało ;-) Na szczęście zdawałam sobie sprawę jak to może się skończyć, a starania planowałam zacząć od kolejnego cyklu.
No 2 dni robi wielka różnice.To tylko takie zaskoczenie było, bo zawsze się sprawdzało ;-) Na szczęście zdawałam sobie sprawę jak to może się skończyć, a starania planowałam zacząć od kolejnego cyklu.
A nawet pary nie planujące potomstwa powinne dla pewności zrezygnowac ze wspołżycia w pierwszej fazie cyklu.
dokladnie. Jest tyle metod, wystaczy 2 poloczyc jesli ktos chce miec juz super pewnosc.Należy się zabezpieczać a nie rezygnować ze współżycia ...
Z NPR jestem związana ponad 20 lat, nie musze głęboko wnikać kiedy sa płodne. Czuje automatycznie, organizm wysyła tyle sygnałów, ze nie sposób ominąć.Należy się zabezpieczać a nie rezygnować ze współżycia ...
Każdy robi jak uważa. Jestem w grupie NPR i jest tam grom kobiet ktore z powodzeniem stosują te metody nawet od 40 lat.Jako że zakończyłam już działalność, to wolę się wspierać innymi metodami zapobiegania ciąży - bardziej skutecznymi.
Ja wówczas sądziłam, że mam typowe objawy PMS. Nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogę być w ciąży. Mniej więcej kilka dni po teminie @ mąż nic nie wiedzący powiedział bym sobie test kupiła, bo w ciąży jestem. Popukałam się w czoło i by mu udowodnić - zrobiłam test - i tu ja się zdziwiłam bo były dwie kreseczki![]()
Każdy robi jak uważa. Jestem w grupie NPR i jest tam grom kobiet ktore z powodzeniem stosują te metody nawet od 40 lat.
Nie ma metody niezawodnej, chyba, ze zabieg