reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Późniejsza owulacja a ciąża

Witam wszystkie Panie :)
Moje pytanie dotyczy i ciekawość czy są tutaj takie przypadki że zaszłyście w ciążę w jakiejś opóźnionej owulacji ?
Moje cykle mają 28/29 dni. Owulacje wcześniej potwierdzałam testami lub na monitoringu u mojej Pani ginekolog.
Zazwyczaj pięknie owulacja była książkowo w 14/15 dniu cyklu.
W tym cyklu totalnie go nie śledziłam bo męża nie było w tych dniach więc stwierdziłam że i tak będzie cykl stracony.
Maz wrócił i w dniach 21-27 cyklu były stosunki z których mogłoby cos być więc można powiedzieć że przed samą miesiączka w okresie bez płodnym.
Jednakże sytuacja jest tego typu że miesiączka jak nigdy nie przyszła w tych dniach 28/29dzien cyklu. Dzisiaj wychodzi mi 36 dzień cyklu, testy negatywne, tylko ból piersi ciągnący.
Moje pytanie brzmi czy któraś miała taką sytuacje ? Jakaś późniejsza owulacja zaszła a testy wychodzą mi negatywne bo jest za wcześnie i muszę poczekać ?
Martwię się trochę co jest grane
Mi test wyszedł odrazu pozytywny, ale okazało się ze ciąża jest o 2 tygodnie młodsza niż powinna być.

reklama
Tak :) jestem tego świadoma :)
Ciekawi mnie tylko czy są takie przypadki że jednak owulacja wystąpiła tak późno i była z tego ciąża. Bo jak dla mnie to jest mega dziwne że jest 36dzien cyklu, stosunki były można powiedzieć przed samą miesiączka w okresie teoretycznie nie płodnym. (Sugerując się moimi poprzednimi cyklami i że ta owulacja była potwierdzona w dniach 14/15 dc). Choć jak owulacja wystąpiła późno z jakiegoś tam powodu to teoretycznie był okres płodny 😅 i poprostu muszę cierpliwie czekać.
No zobaczymy…
Ciekawi mnie czy są kobiety które miały taką sytuacje :)
Mam syna z takiej sytuacji ;) uznałam że już po owulacji, że generalnie cykle poprzednie krótkie, a tu pyk ;) ale ja mam generalnie długie cykle...

Owulacja w 42dc, byłam pewna że tamten cykl był stracony. O ile ja nocy wtedy przepłakałam 🙈

Owulacja w 42dc, byłam pewna że tamten cykl był stracony. O ile ja nocy wtedy przepłakałam 🙈
O widzisz 🫢 czyli wszytko jest możliwe :)
U mnie wczoraj wieczorem różowy śluz, do teraz nie ma krwawienia, nie boli mnie brzuch jedynie piersi tkliwe i powiększone. Czekam dalej cierpliwie, wczorajsze wieczorne plamienie może oznaczać plamienie implantacyjne jak i zbliżający się okres, myślę że w poniedziałek jak nie dostanę @ i pójdę na betę to już będzie wszyto jasne.

reklama
Do góry