reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Późniejsza owulacja a ciąża

Witam wszystkie Panie :)
Moje pytanie dotyczy i ciekawość czy są tutaj takie przypadki że zaszłyście w ciążę w jakiejś opóźnionej owulacji ?
Moje cykle mają 28/29 dni. Owulacje wcześniej potwierdzałam testami lub na monitoringu u mojej Pani ginekolog.
Zazwyczaj pięknie owulacja była książkowo w 14/15 dniu cyklu.
W tym cyklu totalnie go nie śledziłam bo męża nie było w tych dniach więc stwierdziłam że i tak będzie cykl stracony.
Maz wrócił i w dniach 21-27 cyklu były stosunki z których mogłoby cos być więc można powiedzieć że przed samą miesiączka w okresie bez płodnym.
Jednakże sytuacja jest tego typu że miesiączka jak nigdy nie przyszła w tych dniach 28/29dzien cyklu. Dzisiaj wychodzi mi 36 dzień cyklu, testy negatywne, tylko ból piersi ciągnący.
Moje pytanie brzmi czy któraś miała taką sytuacje ? Jakaś późniejsza owulacja zaszła a testy wychodzą mi negatywne bo jest za wcześnie i muszę poczekać ?
Martwię się trochę co jest grane
Mi test wyszedł odrazu pozytywny, ale okazało się ze ciąża jest o 2 tygodnie młodsza niż powinna być.

reklama
Tak :) jestem tego świadoma :)
Ciekawi mnie tylko czy są takie przypadki że jednak owulacja wystąpiła tak późno i była z tego ciąża. Bo jak dla mnie to jest mega dziwne że jest 36dzien cyklu, stosunki były można powiedzieć przed samą miesiączka w okresie teoretycznie nie płodnym. (Sugerując się moimi poprzednimi cyklami i że ta owulacja była potwierdzona w dniach 14/15 dc). Choć jak owulacja wystąpiła późno z jakiegoś tam powodu to teoretycznie był okres płodny 😅 i poprostu muszę cierpliwie czekać.
No zobaczymy…
Ciekawi mnie czy są kobiety które miały taką sytuacje :)
Mam syna z takiej sytuacji ;) uznałam że już po owulacji, że generalnie cykle poprzednie krótkie, a tu pyk ;) ale ja mam generalnie długie cykle...

Do góry