reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pobaw sie ze mną...

Tak Madzia na kolanach
i jak zydoweczki gubia pakuneczki czy pantofleczki,to sie mowi ajwaj i dziecko spada jak u Marianeczki
ania

reklama
Super natchnęłyście mnie, u mnie było Kosi kosi łapci, pojedziem do babci, babcia da nam kiełbaski, a dziadek okraski. Tylko myślałam, że jakieś skomplikowane cwiczenia się przy tym robi. My znamy wersję BARAN BARAN TRYK, Karola ma ją opracowaną, podobnie jak tata mówi "Idziemy spać" i nachyla głowę to niuńka się do niego przytula i zamyka oczka. Słodko to wygląda.

a bawicie sie w powtarzanie dzwieków? bo zauwazylam, ze jak czesto powtarzam Jaskowi sylabe (najczesciej jest to jego ulubina "pta pta") to on patrzy mi na usta i próbuje powtorzyc :) staram sie przemycac tez inne sylaby, ale z tymi gorzej... :(moze z czasem?..
jasko tez lubi jak jego 'matka -wriatka" tanczu i spiewa
"kaczuszko! hej maki są czerwone tak jak roze, z ty masz takie nozki, jak zwykle u kaczuszki...
kaczuszko! hej maki sa czerwone niczym roze, kaczuszki sa nieduze i tak juz w zyciu jest!"
tancze przy tym z pluszakami i glosno sie smiejemy!! :D

i ostatnio gonimy sie na czworaczkach. Jasko ucieka a ja za nim sie skradam i mowie" JA IDĘ..!!!!"
A on zwiewa :laugh:

O, jesteście wielkie - dzięki Wam wydłużyłam repertuar "koci koci" jak również "na koniku jedzie pan", zastosowałam też zabawę Marianeczki w "piaski" ;D i "baran tryk" :laugh:
A kojarzycie coś takiego, bo nie pamiętam szczegółów, że pociąga się dziecko za paluszki i mówi o sroczce, która jednemu coś dała, drugiemu dała, itd., a piątemu główkę urwała i frrrr poleciała... ?
Bruno lubi też "idzie kominiarz po drabinie fiku miku już w kominie" (idzie jak rak nieborak, a na już w kominie łapię go za nosek).
Ostatnio kichnęło mi się dwa razy solidnie, Brunex się troszkę przestraszył, więc się uśmiechnęłam i tłumaczę, że "mama zrobiła apsik" i na apsik potrząsam głową, nachylam się na niego i robię głupią minę - jak dotąd nie przestało go to bawić.
Dziś też wzorem Mimi zeszłam do parteru, i choć o wyścigach na czworaczkach nie ma jeszcze mowy, bo Brunelli za wolno pełza, ale strasznie go rozśmieszało, jak robiłam dokładnie to, co on, i to komentowałam (a przy okazji niezłe ćwiczenie zamiast fitnessów i innych takich - leżąc na brzuchu machać w powietrzu rękami i nogami ::))
Lubi też piosenkę o żabce - "Była sobie żabka mała - rere - kum - kum - rere- kum - kum - co się mamy nie słuchała - rere - kum - kum - bęc" - piosenka rytmiczna więc dobrze idzie z klaskaniem a na bęc jest całus w brzuszek :)

U nas jest tez apsik i Marta rechocze strasznie. Spiewamy tez zabke i wiele innych. I ja tez schodze do parteru i dzis uczylam marte raczkowac ::)
Nie powiem jak sie na mnie patrzyla ;D
No i jest mnostwo roznych wyglupow, latanie pod sufitem, tanczymy jak dwie wariatki i juz sie nawet marta nauczyla, ze przybiera odpowiednia mine do tanca ;D
Acha i umie tez tanczyc: lezy na brzuszku, opiera sie na wyprostowanych raczkach i sie buja na boczki. Kurcze taka jestem z tego dumna, ze nie wiem, czy juz o tym gdzies nie pisalam :-[
A ze sroczka to jest tak:
tu tu tu sroczka kaszke wazyla
tu tu sobie ogoneczeke sparzyla
temu dala bo malutki, temu dala bo grubiutki, temu dala, bo ja prosil, temu dala, bo jej wode nosil
a temu nic nie dala, tylko frrrrr glowke urwala i tu sie schowala ;D
albo
tu......
tu......
temu dala na miseczke, temu na lyzeczke, temu do garnuszka, temu do brzuszka, a temuy nic nie dala tylko.... jak wyzej (leb urwala)

a taka dajka z tej sroczki byla hehehe
ania

Mnie za serce ujeła amelka jak zaczeła mówic mamama tatatata dadada i bababa :)
Amelcia tak fajnie rączkami sprawdza czyto ja czy nie jak do niej twarz przybliże Dla takich chwil warto zyc ;D ;D ;D

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry