reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pobaw się ze mną, mamo!

Kasiad widzę, że u was też ciastolinowy szał:-) super sie Oliwka bawi:tak: Hubek tez zachwycony, juz wiem ,ze moge dokupywać kolejne zestawy:tak: narazie mamy tylko taka wyciskarkę, muszę zaopatrzyc nas jeszczew foremki jakieś;-):tak::-)
naprawde polecam, to super zabawa:tak:

reklama
Książki nie widziałam, ale może co ciekawsze pomysły podacie :confused::sorry2:

Oli ostatnio ciągle chce się bawić z nami w sklep, gotowanie i figurkami.
Wręcza mi np kucyka Pony, sama drugiego ma w ręce i bawimy się, np razem idziemy po stole lub podłodze "na zakupy", albo kucyki się całują :-D - zależy co Oli akurat wymyśli. No i oczywiście kucyki rozmawiają ze sobą, moim i Oliwki głosem ;-)

U na jest tak jak Jenni chce sie bawic sama to nikt nawet nie moze jej zabawek dotknac i malo kiedy chce sie bawic wspolnie:baffled: wiem ze to zle bo jak przyjdzie czas na przedszkole to bedzie masakra ale ja juz niewiem jak ja zachecac do zabawy np. biore jakas zabawke wolam ja i bawie sie i ja zachecam a ona cyk mi zabawke z reki i idzie sie nia bawic sama:baffled:

Książki nie widziałam, ale może co ciekawsze pomysły podacie :confused::sorry2:

Oli ostatnio ciągle chce się bawić z nami w sklep, gotowanie i figurkami.
Wręcza mi np kucyka Pony, sama drugiego ma w ręce i bawimy się, np razem idziemy po stole lub podłodze "na zakupy", albo kucyki się całują :-D - zależy co Oli akurat wymyśli. No i oczywiście kucyki rozmawiają ze sobą, moim i Oliwki głosem ;-)
Super.Kubus czasem też sie tak bawi.:tak:
U na jest tak jak Jenni chce sie bawic sama to nikt nawet nie moze jej zabawek dotknac i malo kiedy chce sie bawic wspolnie:baffled: wiem ze to zle bo jak przyjdzie czas na przedszkole to bedzie masakra ale ja juz niewiem jak ja zachecac do zabawy np. biore jakas zabawke wolam ja i bawie sie i ja zachecam a ona cyk mi zabawke z reki i idzie sie nia bawic sama:baffled:
Nie martw sie,to normalne,ze dzieci z trudem sie dzielą.Jedne łatwiej ,a inne maja większy problem.
Można jak najczęściej bawic sie w taka zabawę "raz ja,raz Ty" np. przy każdej okazji(w kapieli,przy normalnych czynnościach dnia codziennego).Bierzesz jakis przedmiot(grzebień...) lub zabawkę i mówisz "będziemy sie bawic po kolei,raz Ja, a potem Ty".Na początku moze byc bunt,ale szybko załapie,że trzeba czekac na swoją kolej i czasem ktoś inny bawi sie naszymi zabawkami.:tak:

np mozna grac w piłkę w kolory:tak:
można chodzic niby po linie np ze sznura od odkurzacza (wryrabia to zmysł rownowagi oraz pobudza wyobraźnie_

zosia lubi robic rozne rzeczyw kuchni, ma swoj nozyk plastikowy i deseczke robi sobie codziennie sałatke owocową;-)

Moja Ulijanko :) nie wiem czy to znacie tez fajna zabawa :))

Moja Ulijanko :) nie wiem czy to znacie tez fajna zabawa :))

Znamy.Bardzo fajna zabawa.
Moja Ulijanko
klęknij na kolanko,
weź się pod boczki,
chwyć się za warkoczki!
Umyj się,
uczesz się
i wybieraj
kogo chcesz
czy chłopczyka

czy dziewczynkę

czy małego przedszkolaka. :-D

i jeszcze takie fajne rymowanki.
"Pokazywanka Kubusia Puchatka"
Policzymy co się ma.
Mam dwie dłonie, łokcie dwa,

Dwa kolana, nogi dwie,
Wszystko pięknie zgadza się.

Dwoje uszu, oczka dwa,
No i buzię też się ma,

A ponieważ buzia je:
Chciałbym buzie też mieć dwie!:-D

reklama
Rozalka fajne zabawy:-):tak:.
Konrad bardzo chetnie bawi sie z dzieciakami lub z nami.Ostatnio uwielbia ksiązeczki,a mam jeszcze pare po dzieciach akurat dla niego to sobie ogladamy i rozmawiamy:tak:.

Mamy np z tej serii i musze pochwalic.Ksiazeczki maja spory format i akurat tresiowo dla naszych szkrabów:tak:.
GROSZEK MAŁA OLIMPIADA W ZIELONYM LESIE _od tht2 (566049711) - Aukcje internetowe Allegro

A to jest Kondzia ulubiona ksiazeczka,bo na kazdej stronie jest jego ulubiona bohaterka:-D.

BOB BUDOWNICZY. KOPARKA (NOWA) (547044989) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry