reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pobaw się ze mną, mamo!

Super Emilka się bawi pieczątkami i masą solną :tak:

A ja kupiłam Oliwce książeczki do kolorowania, ale nie takie zwykłe, tylko takie, kóre mają zasuszony barwnik w obrazku i jak się koloruje po nim specjalnym, wodym pisakiem, pojawia się kolor (można również malować pędzelkiem zamoczonym w wodzie, ale ten pisak jest zdecydowanie wygodniejszy). Jak dla naszych maluchów super sprawa, bo kolorowanie jest łatwe i czyste, a wychodzi jak rozwodnionymi farbkami. Bawiłyśmy się chyba z godzinę :tak:

1. Tak wyglada okładka książeczki.
2. A tak w środku przykładowy obrazek do kolorowania.
3 i 4. Oli koloruje.

Załączniki

• książeczka do kolorowania z pisakiem - okładka.JPG
    książeczka do kolorowania z pisakiem - okładka.JPG
    618,9 KB · Wyświetleń: 43
  • książeczka do kolorowania - obrazek.JPG
    książeczka do kolorowania - obrazek.JPG
    588,9 KB · Wyświetleń: 44
  • Oli koloruje (1).JPG
    Oli koloruje (1).JPG
    70 KB · Wyświetleń: 42
  • Oli koloruje (2).JPG
    Oli koloruje (2).JPG
    46,3 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Ale fajna ta kolorowanka, muszę małemu zakupić, bo my ciągle kredkami zamazani...wiec mazaków nawet nie pokazuje Filipowi..:zawstydzona/y:

Ja kupiłam w Tesco na stoisku z książkami, za 5,90 za sztukę (kupiłam 2 różne). Kiedyś też takie były, jak moje strarszaki były małe, tylko nie miały dołączonego wodnego pisaka, tylko malowało się pędzelkiem zamoczonym w wodzie :tak:

Mysia, u nas też właśnie kłopot z kredkami, Oli ciągle pomalowana, co jakiś czas odgryza grafit :baffled: Dlatego właśnie jak wypatrzyłam te książeczki, to kupiłam, odrazu po malowaniu czyste ręce i buzia :-)
A oprócz tego kupiłam znikopis piszący na kolorowo, ale jeszcze nie dotarł, bo kupowałam na Allegro.

Co do zabaw z Oliwką, to jeszcze bawiłyśmy się tak jak Gosia z Emilką papierem kolorowym, tylko ja kupiłam taki z klejem. Odrywałam Oliwce kawałki, a ona najpierw je smarowała pędzelkiem zamoczonym w wodzie od strony kleju, a potem przyklejała na kartkę. Tylko zapomniałam fotek strzelić :sorry2:

A co do zabaw nieplastycznych, to bawimy się ostatnio często piłką. Oli rzuca do mnie i mówi "łap", a ja jej odrzucam - potrafi złapać piłkę rzuconą do niej z bliskiej odległości :tak:

My ostatnio razem spędzamy wspólnie czas na czytaniu, oglądaniu książek, opowiadaniu co na obrazkach, malujemy, gramy w lapki-nawet nam to wychodzi...."reperujemy" razem samochody, uczymy sie jeździć rowerkiem, gimnastykujemy sie, uczymy sie kolorów, kształtów - sporo w tego rozumie Filip,ale nie mówi nic - jak pytam to pokazuje.

Ogólnie teraz więcej czasu poświęcam na zabawę i naukę z Filipem niż jak nie pracowałam - bo wtedy zależało i na porządku, gotowaniu, i spokoju - a teraz z tęsknoty mogłabym ciągle z nim sie bawić i nic poza tym

Przyszła ciastolina, dałam Oliwce do zabawy i mała przepadła na 2 godziny :tak: Super zabawa poprostu, żałuję, że wcześniej nie kupiłam. Oli sama umie wykulać kuleczkę, sama wycina foremkami, tylko przy wyciskaniu wyciskarką przy końcówce i wałkowaniu wałkiem trzeba jej pomóc, bo do tego trzeba jednak trochę więcej siły.

Załączniki

• Zabawa ciastoliną (1).JPG
    Zabawa ciastoliną (1).JPG
    41,7 KB · Wyświetleń: 48
  • Zabawa ciastoliną (2).JPG
    Zabawa ciastoliną (2).JPG
    35,6 KB · Wyświetleń: 44
  • Zabawa ciastoliną (3).JPG
    Zabawa ciastoliną (3).JPG
    46 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
super Oli i super ciastolina....ciekawe czy u nas tez taie cudo jet..?irtaia wiesz cos na ten temat?

reklama
Do góry