reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

Ja używam tylko szklanych desek, bo są najlepsze i najmniej jest na nich bakterii. Ginekolog zwaliła krojenie surowego mięska na męża, bo był ze mną w gabinecie, ja się cieszę, bo zapach surowego mięsa od początku ciąży mi nie odpowiada. No i teraz mam wymówkę, że przecież ginekolog tak nakazała... :)

reklama
Wczoraj, Wam pisałam o swoich dolegliwościach gastrycznych ;) i napinaniu brzuszka. Była u lekarza i wszystko jest ok. Znowu było badanko, ale PH jest ok, szyjka sie nie skróciła, a podobno takie napinanie może się zdarzac, nudności też. Na wymioty trzeba uważać w późniejszej ciązy, bo mogą następuje wtedy napięcie mięsni brzucha i mogą wywołac wcześniejszy poród. Na szczescie mnie sie zdazylo trzeci raz od poczatku ciązy :) i dzis juz nie bylo powtorki. Jak milo bylo wczoraj posluchac bicia serduszka dzidzi. Stukało 150. Cudowny odglos... :)

Na usg połówkowe idę 28.10. Będę mogła nagrać na video, szkoda ze nie na dvd, ale trudno. Bede ogladał codziennie :). Czasem włączam też te z przed 6 lat, gdzie był nagrany Jacek... :). Niesamowita pamiątka...

idę jutro po zwolnienie - więc pewnei też serducha posłucham..

agao, ja wczoraj pisałam ci o surowiźnie - ale w znaczeniu byś unikała jedzonka surowizny (tatar, próbowanie mielonego, itp), nie krojenia, chociaż ja i tak surowego miesa i tak do ręki teraz wziąć nie mogę, bo mnie odrzuca.. gotuje mięsko Igor :)

Anik, ja o tym unikaniu "kontaktu" z mięsem też gdzieś czytałam . jeśli już muszę coś z nim robić- po prostu używam rękawiczek.
zresztą- jakoś wogóle nie mam ochoty dotykać mięsa ;)

reklama
Do góry