reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u ginekologa.

Ostatnie wyniki morfologii, moczu i cukru mam w normie. Dzidzia pięknie urosła, macica też zgodna z wiekiem ciąży, wody płodowe ok, łożysko też w porządku :) Gin zafundowała nam dzisiaj prawdziwe przedstawienie: obejrzeliśmy dokładnie całą dzidzię: rączki, nózki, prościutki kręgosłup, prawidłowy kształt czaszki. Serduszko mocno i równo biło: 160 uderzeń na minutę :) Gin powiedziała, że jak na razie nie ma żadnych powodów do niepokoju i wszytko przebiega bardzo dobrze. Oby tak dalej!

reklama
ja byłam w poniedziałek u lekarza, u nowego, tego u którego byłam po raz pierwszy to uciekłam bo chciał mnie faszerować lekami kiedy to zobaczył moje wyniki na toxo, poszłam do innego żeby skonsultować to co usłyszałam i powtórzyłam badania. wyobraźcie sobie że w drugim badaniu zamiast wysokiego poziomu przeciwciał wyszły bardzo niskie, strassznie mnie to zdezorientowało, tak więc będę musiała powtarzać te badania jeszcze raz bo jak na raize to wygląda na to że nie można tak po prostu zaufać jednorazowemu badaniu, trochę mnie to wystraszyło ale nowa gin powiedziała że nie jest źle, że nie trzeba będzie mnie faszerować jakimiś antybiotykami, cala ta historia wytrąciła mnie z równowagi zobaczymy za kilka tygodni jak powtórzę te badania

miałam bradzo podobnie, w zalezności od laboratoruim wynika na toxo wychodziły bardzo rózne... wysłałam w końcu przez zakład chorób zakaźnych próbke do warszawy - i te uzanałam za najbardziej prawdopodobne (były dla mnie pozytywne) ale i tak dwie sesje antybiotyków zdazyłam wziąć... bo na wynik z wawy czeka się 1 miesiąc

W czwartek bylam u gina,na usg sobie poczekam,dopiero 23 wrzesnia zobacze swoje malenstwo,powtorzylam badanie moczu ,bo wyniki mialam nie takie jak powinny byc ale okazalo sie ze wszystko ok.niech ten czas szybciutko zleci i bedzie juz ten 23.
POZDROWIENIA

Dziewczyny ja miałam na opisie z USG, że mam łożysko przodujące.........Trochę się boję, że to się nie zmieni do 9 miesiąca, bo w końcu jesteżmy już w 4....A jak jest u WAS???

Dziękuję Anik uspokoiłas mnie, ale tylko na chwilkę ;) bo weszłam na wątek "Trochę intymności" i tam dziewczyny jak miały łożysko przodujące to nie mogły współżyć.... Ja mam wizytę u pani doktor dopiero po 20.09 i nie wiem co mamy teraz zrobić.... :(

MamaBoo jest jeszcze czas zeby lozysko sie ulozylo bo ono dopier teraz sie rozwija,moja sasiadka miala i wszystko jest teraz ok ,przodujace jest przeciwskazaniem do wspolzycia,

reklama
Do góry