reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

NO a mi sie szyjka skróciła i ujście mam otwarte na 1,5 cm. Jade jutro do szpitala narazie na tydzień potem zobaczymy

reklama
Aniam pisze:
Koga, mamy ten sam termin, wiec troche cie pociesze. Mi lekarka powiedziala, ze po 9 marca moge juz rodzic- dziecko bedzie donoszone  :) Czyli grunt to wytrzymac do poczatku marca  :) A tyle to na pewno damy rade  :) :) :)
to by było fajnie na pocz. marca jeżeli faktycznie maluch byłby donoszony - ale obawiam się, że jako pierworódka mam szansę raczej rodzić po terminie niż przed :)
choć z drugiej strony biorąc pod uwagę okoliczności poczęcia - dość zaskakującego - to musiało to nastąpić raczej na samiutkim początku cyklu - czyli może jednak urodzę ciut wcześniej ::)

też śłyszałam, że do 28 tygodnia jest najgorrzej a później już lepiej i z górki

ja od 2 dni czułam częstsze spinanie brzusia i leżę non stop prawie

wizytę mam w połowie przyszłego tygodnia, oby dotrwać jak najdalej ja mam terminy od 2 marca do 11 marca zobaczymy szczerze mówiąc nie chciałabym przenosić ale zbyt szybko też nie

Mirka siostra miałą termin na 2 lllipca a urodziła 12 czerwca -podobno 1 dzień dzielił Szymcia od bycia wcześniakiem ale mu się upiekło

27 na wizycie gin macał moją szyjkę i stwierdził że jest bardzo dobrze

ciekawe co teraz

poza tym mam schizy że zaraz uodzę a poród śni mi się niemal codziennie

za wózek daliśmy zaliczkę czekamy na kaśę żeby go odebrać

wyprawkę mama m wysyła w sobotę

musimy kupić łóżeczko materac i zawartość TEŻ JESTEM W PROSZKU

co do poczęcia to u mnie musiało być zaraz po miesiączce bo ja 1-2 dni po miesiączce zawsze miałam owulację więc też myśłę że może wcześnij

a ja dzisiaj miałam wizytę u gin wchodze do kliniki a pani do mnie mówi że mojego lekarza nie ma a ona nie mogła się do mnie dodzwonić bo ma zły nr. telefonu.... o ludzie no naprawde żebym tam chodziła od 2 miesięcy ale ja pod opieką LUXMEDU jestem od 4 lat i nie tylko ginekologiczna i wcześniej nie było problemu ze skontaktowaniem się ze mną
w efekcie trafiłam do jakiejś nowej gin bo do jakiegoś gin musiałam pójść po recepty i zwolnienie tylko się niepotrzebnie zestresowałam i usłuszałam od pani doktor że mi dupa urosła! \uwierzycie taki tekst jakby conajmniej wiedziała jaką miałam wcześniej i jakbyśmy się znały od stu lat

ANIK78 pisze:
Agawa, nie martw się, będzie dobrze!
Dzięki Anik wiem że będzie. Nawet lekarz sie zdziwił że nie oponowałam i chętnbie sie zgodziłam. Wrazie jak by co będe pod kontrolą - najwyżej mnie poszyją. :):)

reklama
Agawa, może podszycie nie będzie konieczne, na razie niech zrobią Ci badania, a Ty dużo odpoczywaj i pamiętaj, że nie można Ci się stresować. Przekazuj nam wieści przez Monię, będziemy czekać na informacje o Tobie i maleństwie. Buziaki.

Do góry