reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

reklama
Po dzisiejszej wizycie - mam więcej leżeć i odpoczywać, bo szyjka krótka i ustawiona centralnie, a maluch nisko;
mam wytrzymać do 5.02, a potem mogę rodzić, choć im bliżej terminu (4.03 lub 25.02 wg ostatniego usg) tym lepiej; we wtorek usg a potem mam się umawiać na ktg.
A miałam jutro iść na basen, ale trochę się teraz cykam ;D

nie wiem - lekarz mówi, że jest krótka i ustawiona centralnie a powinna być skierowana w stronę kości krzyżowej (przynajmniej do tej pory była), w cm nie podaje.
A gdzie byłaś u oklulisty?Bo ja w Warszawie nie bardzo się orientuję

Iwosz, ja chodzę państwowo do przychodni na Ursynowie (przychodnia LEK), jestem tam od prawie 6 lat i chociaż mam daleko, to jakoś nie chce mi się przenieść dokumentów, a tym samym opieki gdzie indziej. W zasadzie ze specjalistów godnych polecenia jest tylko ten okulista, bo ginekolodzy są średnimi fachowcami, tak jak i lekarze pierwszego kontaktu.

iwosz - to trzymaj się do 5.02 - z drugiej strony to fajnie masz bo to naprawdę niewiele Ci zostało!
a u mnie do końca marca kuuuuuupa czasu
a co do szyjek - to mój gin też lakonicznie stwierdził jeszcze w grudniu: szyjka krótka i zamknięta, a ile cm nie powiedział, ani żeby jakoś się oszczędzać, no ale powiedział: krótka ::)
teraz idę w poniedziałek i ciekawe co powie??
trochę się boję bo jak chodziliśmy teraz na górskie spacery to tak po 2-3 godz. czułam takie ciągnięcie w dół i nie wiem czy mi się nie skróciła??

ja jestem zapisana w przychodni pod Warszawą, ale poszukam może czegoś prywatnie, bo tam pewnie odległe terminy (ale jeszcze jutro zadzwonię i zapytam.)
Koga - z jednej strony fajnie, że to już tak blisko, ale z drugiej jeszcze jesteśmy trochę "w proszku"...Ale myślę, że maluch wyskoczy raczej w drugiej połowie lutego (coś tak czuję przez skórę) - niech poczeka na łóżko ;D

Koga, mamy ten sam termin, wiec troche cie pociesze. Mi lekarka powiedziala, ze po 9 marca moge juz rodzic- dziecko bedzie donoszone :) Czyli grunt to wytrzymac do poczatku marca :) A tyle to na pewno damy rade :) :) :)

reklama
dziewczyny! sprawdźcie w kartach ciąży, tam powinno być napisane jaka długa jest szyjka. Może nie trzeba aż tak bardzo się stresować?

Do góry