reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Blond - u nas był walniety od początku tylko, ze my odkrylismy to dopiero teraz.Jestem ciekawa kiedy dostaniemy wózek z powrotem bo mnie szlag trafi.Coraz ładniejsza pogoda a Toska w domu wrrrrrrrrrr....

ja tez nie miałam cytologii, a nastepna wizyta za 2 mies.

reklama
Może dlatego lekarze nie pobierają cytologii teraz, że mamy karmiące mają rozmazy wyglądające jak u staruszek :D W takim rozmazie widać w sumie tylko czy nie ma jakiegoś odczynu zapalnego i ewentualnych poważnych zmian komórkowych, o które ciężko podejrzewać kogoś kto miał dobry wynik cytologii dziewięć miesięcy temu. Dlatego czasem czeka się na pierwszą miesiączkę, bo działają juz normalnie hormony i wtedy ładnie widać w cytologii wszystkie hormonozależne warstwy nabłonka. Wtedy taki wynik jest na prawdę miarodajny.

Ewako w ulotce jest napisane że 7 dni i jest się niepłodną ;) no chyba że weźmie sie tabletki 21 dni po porodzie to od razu działają !

Antares77 pisze:
Dytek ja Ci moge polecic swojego.Prywatnie przyjmuje na Kopernika.Jak chcesz dam Ci namiary :)
Dzięki Antares. Jak mnie w ten piatek jeszcze raz zrobi w konia to pewnie się zgłoszę do Ciebie po namiary. Na razie upieram sie tam, bo to prywatnie- niezły lekarz, ale płaci zakład pracy.

Jejku i ja się muszę w końcu do gina wybrać i do endokrynologa - bo przez to wszystkozapomniałam o sobie ;D

reklama
Byłam przedwczoraj u mojego lekarza. Wszystko dobrze, macica skurczona jak trzeba, zachwyt nad dzieciną prawidłowy, przy okazji pan doktor pokazał nam zdjęcia swoich córek i pogadaliśmy o dzieciach.

Ostatnia edycja:
Do góry