reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

i znowu dupa jasiu otwarcie na dwa centymetry i wiecej nic mala wazy ok 3440 i przyszlo tylko czekac a juz wszystko jest przygotowane
moja polozna juz sie smiejei , ze ja mam jeszcze 3 dni do terminu a ja juz wariuje no tak i ma racje

reklama
tetka1 pisze:
remeny pisze:
[Mam pytanie do Mam po cesarkach - jak jest z karmieniem? Zabierali Wam dzieciaczki na noc, dokarmiali czymś? Tego się najbardziej boję, zależy mi bardzo na karmieniu piersią. I jak jest z pokarmem po cc? Pocieszcie, proszę :)
kochana nie martw sie, ja mialam pelne znieczulenie, obudzilam sie zaraz po operacji, i jakis czas potem podali mi malego, nie pamietam kiedy dokladnie ale chyba jakas godzine po. Powiedzieli, ze nie ma znaczenia czy bedzie pokarm czy nie, ale ze mam go przystawiac jak najczesciej, to wtedy pokarm sie pojawi, a maly musi sie nauczyc ssac. Ponoc nawet jedna kropelka wystarcza takiemu malenstu,i nic sie nie dzieje nwete jak przez pierwsze dni dostaje tego pokarmu kilka kropel. Na pocztku wydawalo i sie ze wogole nie mam pokarmu, ale maly ssal jak smok, wiec pewnie cos mu sie udalo wyciagnac :), a w domciu to juz nie bylo i nie ma (odpukac) zadnego problemu. Nie martw sie i nie stresuj niczym, a zobaczysz, ze wszystko bedzie ok. Trzymam kciuki

podpisuję się pod tym co napisała Tetka!!! nie martw się! mój mały był przez dwie doby poza zasięgiem maminych cycuchów bo też byłam po ogólnym znieczuleniu więc dokarmiali go butelką i glukozą, a teraz moje piersi to dwa arbuzy i naprawdę mój mały ma co jeść :D

Magduska pisze:
Ja mam siarę ale teraz się troszkę uspokoiło, bo wcześniej to koszulkę miałam mokrą po nocy tak leciało.
Ale to chyba nie ma znaczenia na późniejsze występowanie pokarmu. Z tego co pamiętam Karolla w ogóle siary przed porodem nie miała a teraz ma rzekę mleka :)
dokładnie nie ma znaczenia czy była siara czy nie pamietajcie mleko jest w głowie, jesli barzo sie chce karmic to mleko bedzie nieważne czy po
cesarce czy naturalnym, ja dzięki Bogu już nie mam nawału bo był moment że piersi twarde, gorące i temp. 38,2 wiec szybko odciągałam
by nie było kłopotów pamietajcie nie dopuśccie do tego by piersi były twarde od mleka od razu laktator w łapki i odciągamy
ja mam teraz pokarmu full ale piersi są normalne już nie twarde i brodawki już tak bardzo nie bolą !

No to jednak fajerwerki dziewczyny :) wg gina to już tylko kwestia chwili.Akurat mam mocne regularne skurcze i modle sie, żeby nie przeszły.Boli mnie kręgosłup.Wszystko mam pootwierane, rozlazłe i miękkie.No :) Aż sie boję myśleć, ze to moze już ... :) żeby nie zapeszyć :)

Kurcze dziewczyny zazdroszcze!!!
Aneta998 nie bój żaby Ja w tej samej sytuacji...w sobote na wywołanie jakby nic nie drgneło :(
A ja chce naturalnie...i cały dom odkurzyłam i na kolanach posprzatałam i nic.... Ehh gdzie ten czop....;)

Witajcie,dziewczynki z lutego!
Ja tu do Was raczylam zajzec,mimo ze jestem z marcowek.Chcialm sie poradic,moze ktoras z Was mi poradzi.Ja wczoraj bylam na USG i mi powiedzieli ze glowka dziecka juz baaardzo nisko,a stopien dojrzalosci lozyska to III,czyli ze niby do dwoch tygodni nastapi rozwiazanie.Jakos nie czuje ze cos sie dzieje,nawet skurcze przedporodowe ustapily i bole w krzyzu i udach tak samo.A chce juz urodzic!!!Czy ktoras z Was miala tak samo?Ile to tak naprawde sie jeszcze chodzi z lozyskiem o III stopniu dojrzalosci??

Ciocia Antares z podróży: noc była ciężka. Fale odbijały sie regularnie ale zmęczona wieczorną walką z żywiołem zasnęłam.Ranek nie jest lepszy. Burza na morzu trwa.Sztorm wydaje sie być coraz większy.chyba dobijamy do portu.W każdym razie latarnię morską już widać.

Super porównanie Antares. Miejmy nadzieję, że w przeciagu 24h dopłyniesz do tej latarni ;D

reklama
Do góry